סגור

בלעדי
לא שבעה מג'ירף: קבוצת נונו רצתה לבלוע גם את גרקו

נונו, שרק לפני חצי שנה קנתה את רשת המסעדות האסייתיות ג’ירף, ניהלה מו”מ מתקדם לרכוש 50% מהמסעדות היווניות של צביקי עשת לפי שווי של כ־100 מיליון שקל, עם אופציה להשלים ל־100% בהמשך. לעת עתה המו”מ עלה על שרטון

קבוצת המסעדנות נונו ממשיכה לחפש עסקאות בתחום המסעדות, לאחר שרכשה ביחד עם לאומי פרטנרס את רשת ג'ירף, במטרה להגדיל את עסקי הקבוצה ולהנפיק אותה בבורסה. ל"כלכליסט" נודע כי הקבוצה היתה במו"מ מתקדם לרכוש את רשת המסעדות היוונית גרקו, אך המו"מ לא צלח, ובשלב זה העסקה לא מתקדמת. לאומי פרטנרס מחזיקה ב־20% מהבעלות על קבוצת נונו.


קבוצת נונו התכוונה לרכוש את גרקו מידי המייסד והבעלים צביקי עשת. המשא ומתן התנהל לפי שווי שנע סביב 100 מיליון שקל לגרקו. עשת אמור היה למכור בשלב ראשון 50% מאחזקותיו ברשת המסעדות ולרוכשים היתה אופציה להשלים רכישה של 100% מהאחזקות, בשלב מאוחר יותר.

הקורונה עיכבה תוכניות

רשת גרקו מונה 4 מסעדות ושתי מעדניות (תחת השם גרקו דלי) בתל אביב, הרצליה וכפר סבא. בשבוע הבא תיפתח מסעדה נוספת של גרקו באילת ובעוד שבועיים מסעדה נוספת בהוד השרון.
2 צפייה בגלריה
צביקי עשת בעלים מסעדות גרינברג ו גרקו
צביקי עשת בעלים מסעדות גרינברג ו גרקו
המייסד צביקי עשת במסעדת גרקו. “בפיתוח מסיבי של הרשת”
(צילום: עמית שעל)
עשת הקים את רשת המסעדות בעקבות תשוקה אישית ליוון ולמטבח היווני. כמו בטברנות יווניות גם בגרקו שמים דגש על אווירה, אוכל ומוסיקה יוונית. בראיון ל"כלכליסט" שנערך בשנה שעברה, סיפר עשת כי טרום המגפה הוא חילק את חייו בין ישראל ליוון ושהוא רוקם מזה מספר שנים חלום להקים ריזורט ביוון שיהיה מרכז קולינרי עם סדנאות קולינריה, חווה, יקב, כוורות וגבינות. הקורונה עיכבה את התוכניות אך לדבריו, בימים אלה המרכז הקולינרי נבנה ביוון.
לפני הקורונה, הקים עשת את הדיינר "אמריקה" בבית ציוני אמריקה, שנסגר לאחר שנה ב־2018, ומאז הוא עוסק בפיתוח והרחבה של גרקו עם הקמת מסעדות נוספות, מעדניות וכניסה לתחום המשלוחים, בתקופת הקורונה.
רשת המסעדות האיטלקית נונו, בבעלות המייסדים דובב לוינסון ויקי בונה, מפעילה 7 מסעדות בהוד השרון, הרצליה, רמת אביב, כפר סבא, קריית אונו, נס ציונה ופתח תקווה. בהוד השרון והרצליה פועלים לצד נונו סניפים של רשת המאפיות מימי. בכוונת הרשת לפתוח סניפים נוספים ולהגיע ליותר מ־10 מסעדות בפריסה ארצית. בנוסף, הרשת מתכוונת להציע ללקוחות גם קייטרינג וגם הזמנות הביתה, ולייצר מועדון חברים עם הטבות.

עם הפנים לבורסה

בדצמבר האחרון השקיעה לאומי פרטנרס כ־60 מיליון שקל בתמורה ל־20% מקבוצת נונו לאחר שנונו & מימי רכשה את הרשת האסייתית ג'ירף מידי רימון בן יקיר. כבר בזמן עסקת הרכישה של ג'ירף, נודע כי פניה של קבוצת המסעדנות המתהווה לרכישות נוספות שיובילו אותה לבורסה. היקף העסקה לא נמסר, אף מדובר באקזיט מרשים לבן יקיר שנאמד בכעשרות מיליוני שקלים.
2 צפייה בגלריה
דובב לוינסון
דובב לוינסון
דובב לוינסון, ממייסדי נונו. לאומי פרטנרס רכשה 20% מהקבוצה
הן נונו אנד מימי והן ג'ירף מחזיקות במפעלים שבהם מיוצר המזון הבסיסי שמגיע למסעדה, ושם הוא עובר ליטוש אחרון לפני ההגשה. בכוונת הקבוצה הממוזגת להתרחב לתחום הקייטרינג שבו היא פעילה היום בצורה מינורית בחברות הייטק בודדות. בנקודה הזו המטרה היא לחקות את הרשת של אסף גרניט ושל רותי ברודו (דליקטסן) שמפעילות חדרי אוכל בחברות ההייטק הגדולות דוגמת וויקס ואחרות. בארה"ב מחזיקות קרנות פרייבט אקוויטי ברשתות של מסעדות ואלה אף נסחרות בבורסה, והכוונה היא להעתיק את המודל לארץ.
לאומי פרטנרס לא לבד בהתעניינות הגוברת בתחום המסעדנות. במחצית 2021 נכנסה גם פועלים אקוויטי, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים, ביחד עם חברת הביטוח הראל ואיש העסקים הראל ויזל, לשותפות בחברת ההסעדה ירזין סלע, כאשר קבוצת המשקיעים רכשה 49% מהחברה של האחים ירזין ויובל סלע, לפי שווי של 100 מיליון שקל.
צביקי עשת מסר בתגובה: "גרקו לא על המדף. אנחנו לא נמצאים במו"מ עם נונו או בנק לאומי ואנחנו בפיתוח מסיבי של הרשת. בשבוע הבא אנחנו פותחים את הסניף באילת, בעוד שבועיים בהוד השרון, ובקרוב אנחנו פותחים את המרכז הקולינרי ביוון".