בלעדישנה אחרי שעלה לאוויר: שופרסל סוגרת את המרקטפלייס
בלעדי
שנה אחרי שעלה לאוויר: שופרסל סוגרת את המרקטפלייס
שופרסל סוגרת את האתר המציע מוצרים של ספקים חיצוניים לאחר שהפעילות לא הצדיקה את עצמה והלוגיסטיקה היתה יקרה, בשילוב עם התקופה המאתגרת. ההערכה היא כי שופרסל השקיעה מיליוני שקלים בהקמתו. שלשום הודיעה גם קבוצת עזריאלי על החלטתה לסגור את אתר הקניות Azrieli.com
פחות משנה אחרי שעלה לאוויר, שופרסל סוגרת את אתר המרקטפלייס שלה - כך נודע ל"כלכליסט". בשופרסל ימשיכו להשקיע באתר המשלוחים שופרסל אונליין ובמרכזים האוטומטיים שפתחה הקבוצה במודיעין ובקדימה, אך החליטו לחסל את שופרסל מרקטפלייס, שמכר מוצרים של מוכרים חיצוניים.
רשת המזון הודיעה על השקת המרקטפלייס בינואר השנה, והאתר כלל מכירה של מוצרי ספורט, תיקים ומזוודות, תאורה, ריהוט, תכשיטים, צעצועים ומוצרים נוספים של ספקים חיצוניים ומיבוא מקביל. בחברה עבדו במשך כשנתיים על הטמעה טכנולוגית של מערכת ניהול הספקים מבית חברת מירקל, שהטכנולוגיה שלה מוטמעת באתרי מרקטפלייס בינלאומיים ומקומיים. במקביל, פעלה שופרסל לגיוס ספקים, שחלקם מוכרים גם באתרים מתחרים כמו סופר פארם וגרו.
ההשקעה בטכנולוגיה של מירקל מוערכת בכמה מאות אלפי יורו וההערכה ששופרסל השקיעה בהקמת המרקטפלייס כמה מיליוני שקלים, השקעה שנחשבת לא גבוהה במונחים של ענקית המזון. אלא שהפעילות לא הצדיקה את עצמה, שופרסל לא תמכה בה שיווקית ולא פירסמה אותה, הלוגיסטיקה היתה יקרה והתקופה המאתגרת הובילה את הקבוצה להחלטה להוריד את הפלטפורמה מהאוויר.
השקת שופרסל מרקטפלייס הגיעה שנתיים לאחר שרשת השיווק סגרה את אתר אמריקן אאוטלט, שגם הוא פעל כסוג של מרקטפלייס ומכר בגדים ומוצרי חשמל ואלקטרוניקה מחו"ל ביחד עם שותף ישראלי שחי במיאמי. הפרויקט של שופרסל עם השותף לא צלח, ובתחילת 2021 חוסלה השותפות.
אתר האונליין של שופרסל הוא אתר משלוחי המזון המוביל בישראל, והרשת מוכרת מוצרי חשמל קטנים לבית ומוצרים שאינם מזון גם בו. אלא שתחום הנון-פוד בחברה עבר שינויים בעקבות עזיבות פרסונליות, והדבר השפיע גם על המרקטפלייס שבו נמכרים מוצרי נון-פוד של ספקים חיצוניים. בתחילת 2022 התפטר יוסי מזלתרים, שניהל את תחום הנון-פוד בחברה, ושופרסל גייסה במקומו יועץ חיצוני שהביא היו"ר הקודם יקי ודמני.
עם שינויי ההנהלה וכניסתו של אורי וטרמן לתפקיד מנכ"ל שופרסל, הוא החליט מיד על הפסקת מכירה של מוצרי חשמל לבנים כגון מקררים, מכונות כביסה, מדיחים ותנורים - פעילות שהניבה הכנסות של 150 מיליון שקל אבל הייתה הפסדית לרשת - והוחלט להמשיך למכור מוצרי חשמל קטנים בלבד. ההחלטה הבאה היתה לצאת מפעילות המרקטפלייס שלא מתרוממת ואין לה היתכנות כלכלית. בחברה לא מצאו לה הצדקה והיא נותרה "יתומה".
לאחרונה התפטר צביקה ביידא שניהל את מערך האונליין בשופרסל, והחברה הודיעה על צמצום פעילות האונליין כולה והכפיפה את המחלקה שפעלה כמערך עצמאי מתחת למחלקות התפעול והסחר.
הידיעה על סגירת המרקטפלייס של שופרסל מצטרפת להודעת קבוצת עזריאלי שלשום על סגירת אתר הקניות Azrieli.com, ששימש גם הוא כמרקטפלייס וייצר לה הפסדים של מעל 300 מיליון שקל בשש שנות פעילות.
משופרסל נמסר בתגובה: "שופרסל אונליין הינה פעילות האיקומרס הגדולה בישראל. עיקר פעילותה מבוססת על מוצרי מזון, פארם ומוצרי צריכה שוטפים (FMCG) אחרים. בשנה האחרונה הוחלט למקד את פעילות האתר במוצרי מזון ופארם ולהקטין את פעילות הנון-פוד. בתוך כך הוחלט בשלב זה שלא להפעיל את פעילות המרקטפלייס מתוך האתר, פעילות שהיתה זניחה מאוד בהיקפיה מסך מכירות שופרסל אונליין. הנושא ייבחן ובהמשך תתקבל החלטה בנוגע להמשך הפעלת פעילות זו".