סגור

הנהלת רפאים: הדירקטורים של שופרסל מזגזגים ושותקים

חברי הדירקטוריון של שופרסל היו במקרה הטוב עיוורים לסכסוך בין יקי ודמני לאיציק אברכהן, ובמקרה הרע בחרו לצדד בוודמני, מבלי שיידלקו אצלם נורות אזהרה ביחס להתנהלותו. ההתנהלות החריגה הובילה אותם לזגזוג נוסף, כשהחליטו שלא להמליץ על הארכת כהונתו של ודמני. הדירקטורים סירבו להגיב לפניית "כלכליסט", אך ספק אם יוכלו לשמור על שתיקה לאורך זמן

שבועות ספורים לפני שחלקם יסיימו את כהונתם כדירקטורים בשופרסל, מסרבים עדיין 7 חברי הדירקטוריון לנמק שורת החלטות סותרות שקיבלו לאורך החודשים האחרונים, אשר השפיעו על התוצאות הקשות שהציגה אתמול החברה ברבעון הראשון.
2 צפייה בגלריה
יקי ודמני לשעבר יו"ר שופרסל
יקי ודמני לשעבר יו"ר שופרסל
יקי ודמני, לשעבר יו"ר שופרסל. הדירקטורים החליטו שלא להמליץ לאסיפה הכללית על הארכת כהונתו
(צילום: אוראל כהן)
במקרה הטוב, מדובר בדירקטוריון שחבריו היו עיוורים לסכסוך העז שהתלקח בין יו"ר הדירקטוריון לשעבר יקי ודמני לבין איציק אברכהן, המנכ"ל הוותיק שהתפטר בעקבות זאת. במקרה החמור יותר, הם זיהו את עומק הבעיה, אך בחרו שלא לתמוך באברכהן שהביא את החברה לתוצאות שיא, אלא לצדד בוודמני, מבלי שיידלקו אצלם נורות אזהרה ביחס להתנהלותו.
ההתנהלות החריגה הובילה אותם לזגזוג נוסף, כאשר החליטו רגע אחרי עזיבתו של אברכהן שלא להמליץ לאסיפה הכללית על הארכת כהונתו של ודמני. זאת, פחות משנה וחצי אחרי שבחרו בו ליו"ר. הדירקטורים סירבו לחשוף מה עשה ודמני שגרם להם להבין פתאום שהוא אינו האדם המתאים לעמוד בראש הארגון. הם גם לא ראו חובה לנמק מדוע יממה אחרי שהדיחו את ודמני, שהוביל לרכישת השליטה בחברת מיני ליין, החליטו להפסיק את המגעים לעסקה שבעדה הצביעו פה אחד רק חודשיים קודם לכן.
בכדי לנסות ולשפוך אור על הנסיבות שהביאו אותם להפוך את עמדתם ביחס לשורת מהלכים מהותיים, פנינו לכל אחד מהדירקטורים וביקשנו לשמוע מה היו השיקולים שהביאו אותם לשינויים כה קיצוניים במספר החלטות בתוך פרק זמן קצר.
דירקטוריון שופרסל מורכב מגורמים חסרי ניסיון קמעונאי, למעט היו"ר הזמני רן גוטפריד, ממייסדי רשת אפריל, שהצטרף לחברה כדירקטור ב־2018. לצדו פועלים 4 דח"צים: גדעון שור, שמכהן בתפקיד כבר 8 שנים ונחשב למי שמעריך את אברכהן, יכולותיו והישגיו; אלדד אברהם, יועץ עסקי וכלכלי בתחום המיזוגים, גורם לעומתי לאברכהן ומכהן בתפקיד זה 6 שנים; מיכל קמיר, לשעבר חברת הנהלה ויועצת משפטית בקבוצת עזריאלי, שהצטרפה לפני כשנה וחצי; רו״ח איריס ילון שפירא שמונתה בחודש יולי, ובעבר כיהנה כסמנכ"לית כספים בחברות טכנולוגיה; יואב שלוש, שותף בקרן הון סיכון ״אביב״, שהצטרף כדירקטור ב־2020. שלוש מזוהה עם ודמני והיה היחיד בדירקטוריון שנמנע בהצבעה על ההחלטה שלא להמליץ על הארכת כהונתו.
2 צפייה בגלריה
איציק אברכהן מנכל שופרסל לשעבר
איציק אברכהן מנכל שופרסל לשעבר
איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל לשעבר. ההערכות הן כי יקבל עליו את תפקיד היו"ר בתנאי שישונה הרכב הדירקטוריון
(צילום: יובל חן)
לצדם מכהנת הדירקטורית הבלתי תלויה איילת בן עזר, מנכ"ל המרכז הבינתחומי בהרצליה, אשר הודיעה בחודש שעבר כי לא תמשיך לכהונה נוספת. הערכות הן כי בן עזר העדיפה לסיים מיוזמתה את הכהונה, מתוך הערכה שלא תיבחר מחדש. זאת נוכח חוסר שביעות הרצון של בעלי המניות המבקשים לערוך שינוי בהרכב הדירקטוריון. שינוי זה צפוי בהתאם להערכות כי אברכהן הבהיר לבעלי המניות כי יקבל עליו את תפקיד היו"ר, בתנאי שישונה הרכב הדירקטוריון ויוחלפו הדירקטורים, כך שיוכל לקדם את המהלכים לשיקום שופרסל.
הדירקטורים סירבו להגיב לפניית "כלכליסט" על הזגזוג הקיצוני בו נקטו, אולם ספק אם יוכלו לשמור על שתיקה לאורך זמן נוכח איום מצד בעל מניות בתביעה בחשד לאי־סדרים.