איך מותגים יכולים להשתמש באופן חכם באינסטגרם לחגי הקניות של נובמבר?
איך מותגים יכולים להשתמש באופן חכם באינסטגרם לחגי הקניות של נובמבר?
חודש הקניות מביא איתו גם הצפה בפרסום של אינספור מותגים, כשכולם מתחרים על כיסו של הצרכן. משימוש במשפיענים ועד ליצירת תחשת FOMO, כך תצליחו לבלוט מעל כולם ברשתות החברתיות
בשנים האחרונות, חגיגת הקניות של נובמבר הולכת וצוברת תאוצה בישראל. והחג שהבאנו מארה"ב, גורם להצפה של פרסום ממומן של אינספור מותגים. בשעה שכולם מגדילים תקציבי פרסום, הזירה האורגנית די נזנחת על יד מפרסמים ומותגים. כאשר דווקא האפיקים האורגניים, יכולים לייצר מכירות וחשיפה חשובה, שמשלימה את האפיקים הממומנים.
אז איך מותגים, בין אם הם גדולים או קטנים, יכולים לשפר את הביצועים באינסטגרם וטיקטוק?
סטורי ו-Reel במקום מודעות סטטיות - המודעות הסטטיות קלות לפרסום, אבל זוכות לחשיפה נמוכה משמעותית מסרטונים קצרים ומהירים. בשנתיים האחרונות, אנחנו יכולים לראות שהפריצה וההצלחה המסחררת של סרטוני הטיקטוק, הביאה את עולם הרשתות לעשות יותר ויותר שימוש בוידאו. גם למשתמשים, שצורכים הרבה מאוד תוכן במהלך היום, יש פחות סבלנות לתוכן כתוב. סרטוני וידאו מעניקים למותגים, יכולות הרבה יותר מגוונות ליצירת אפקטים, מוזיקה, ולהגדיל המוערבות של הקהל, על ידי סקרים למשל. גם האלגוריתם של אינסטגרם למשל, מקדם Reel לקהל אורגני גדול הרבה יותר, בהשוואה לפוסטים.
הומור וחוויות - שימוש בהומור תורם במקרים רבים לחשיפה אורגנית רבה יותר של Reel, הומור בסרטונים מייצר שיח, שובר את השיטות הפרוגרמטיות ומגביר את האמינות והאותנטיות. בנוסף, מחקרים מצאו שקל יותר לזכור תוכן הומוריסטי. לא בכדי, אנחנו רואים היום עלייה ניכרת בשימוש בהומור בקמפיינים רבים של מותגים היום.
שימוש במשפיענים - חודש הקניות זו אחת התקופות הכי עמוסות אצל משפיעני רשת. בשעה שמותגי ענק בוחרים במשפיענים עם מאות אלפי עוקבים, קיימים גם מיקרו משפיענים עם עשרות אלפי עוקבים, שהיקף החשיפה של כל Reel שלהם יכול להגיע לעשרות אלפי צפיות, מה שיכול להתבטא במכירות משמעותיות, שיכולות בהחלט להספיק להרבה מאוד עסקים. תוכלו למצוא בהחלט הזדמנויות של Win-Win לכם ולמשפיען. המפתח להתאמה בין מותג למשפיען הוא קודם כל חיבור של תוכן. ככל שיש הלימה בין התוכן הקיים של המשפיען לתחום העיסוק והערכים של החברה, כך המסרים שהוא יעביר, יתקבלו באהדה אצל העוקבים שלו, גם אם יכילו תוכן שיווקי. מומלץ גם לבקש מהמשפיען לשתף את המוצר אצלם בסטורי, לחשיפה גבוהה יותר של התוכן לקהל העוקבים.
ודאו שהפרסום ברשתות מייצר תחושת דחיפות - כשיש כל כך הרבה מבצעים וכל כך הרבה מותגים וחברות שמתחרים על הלב של הצרכנים, אחת התכונות החשובות ביותר עבור מותגים להנעת הצרכנים, היא ליצור תחושת דחיפות, FOMO אפילו. אין מה לעשות, תחושת ההחמצה, היא אלמנט בולט שחוזר יותר ויותר בעידן הרשתות, וגם בכל הנוגע לשיווק מותגים היא מדברת מאוד חזק. ניתן לעשות זאת, בין היתר, על ידי ספירה לאחור לקראת סוף המבצעים וציון מספר האנשים שכבר קנו את המוצר. וכן, על ידי קופי שמבהיר שחלון ההזדמנויות לרכישת המוצר הולך ואוזל, ואם לא תקנו עכשיו תפספסו עסקה משתלמת ביותר.
הקלו כמה שאפשר על המשתמשים בדרך לרכישת המוצר - כאשר אתם מניעים קמפיין מודעות ברשתות החברתיות עבור מוצר מסוים, תוודאו שאתם מובילים את המשתמש בדיוק לדף של המוצר, בו קיימת אפשרות לרכישה בקליק. אל תובילו את המשתמשים אל הדף הראשי ותסמכו עליהם שיידעו כבר למצוא לבד את המוצר הרלוונטי, בין יתר מאות או אלפי המוצרים, שאתם מוכרים. המסע של הלקוח בדרך לרכישה, צריך להיות עם מינימום חיכוכים, שעוללים להביא לאיבוד המכירה.
התיירות יכולה להשתתף בחגיגה - בניגוד להנחה הרווחת, חודש הקניות הוא לא רק עבור מוצרי צריכה פיזיים, אלא גם יכול להיות הזדמנות להציע חבילות נופש אטרקטיביות, בעונה פחות מבוקשת, וכך להגדיל ביקושים. בנוסף, חברות התיירות והנופש יכולות להציע טיולים ליעדים שבהם ניתן לערוך שופינג ולחסוך הרבה כסף עם מבצעים שווים.
מה לא לעשות?
בעיקר כל מה שיפגע באמון הצרכנים. אל תניחו שהקהל לא יגלה, כי כשהוא יגלה, המותג יפגע והשיח ברשת יהיה שלילי.
אמינות מבצעים - הרשתות החברתיות מחטאות טוב יותר מאור השמש. אין מקום לפייק מבצעים בעידן הנוכחי שבו המידע רץ ותרגילים נחשפים כאש במבול התגובות לפוסטים. אל תציעו מבצעים שלא מציעים הנחה אמיתית בחודש הקניות.
אזל מהמלאי - אל תאכזבו את הקונים. כשאתם מציעים מבצע אטרקטיבי היערכו גם לתרחיש שבו הביקוש יהיה גבוה ותידרשו לספק את המוצר בכמויות גדולות יותר. שימוש בשיטות של פרסום מוצר זול מהקטגוריה, כדי להוביל את הצרכנים אל המוצר היקר, לא יותיר מהצד שלכם רושם חיובי.
דנה גלבוע היא מרצה ומנחת סדנאות בעולמות הסושיאל והקידום האורגני לארגונים, חברות ועסקים