"מכרנו כמות לא אנושית של בדיקות. בהייטק הזמינו עשרות אלפי ערכות"
"מכרנו כמות לא אנושית של בדיקות. בהייטק הזמינו עשרות אלפי ערכות"
החגיגה של רשתות הפארם על האנטיגן: מדווחות על מכירות של עשרות עד מאות אלפי ערכות. עם זאת, הרשתות טוענות שהמרוויחים הגדולים מטרפת הבדיקות הם מד"א והמעבדות
הבהלה לביצוע בדיקות אנטיגן ו־PCR לא פוסחת גם על רשתות הפארם שמדווחות על מכירות שלשום בהיקפים של עשרות עד מאות אלפי ערכות לבדיקות אנטיגן. ברשתות הפארם משווקים כמה סוגי בדיקות: בדיקת PCR שמיועדת לטסים לחו"ל שמחירה לצרכן בין 119-89 שקל, בהתאם לרשת ולכרטיס חברות במועדון. בדיקות אנטיגן מהירות לצורך קבלת תו ירוק שמחירן נע בין 69-49 שקל. בדיקות אנטיגן לשימוש ביתי החל מ־34 שקל למארז של חמש בדיקות במחיר 89 שקל. ברשת be של שופרסל מציעים גם בדיקות סרולוגיות מהירות שניתן לקבל את התשובה עליהן בתוך חצי שעה, ומחירן 109 שקל.
הרשתות המובילות שמציעות את הבדיקות והשרותים הן סופר־פארם, Be וגוד פארם. כ־40-30 אלף ערכות בדיקות נמכרות מדי יום ברשתות הפארם. בכל ערכה יש כחמש בדיקות בממוצע כך שנמכרות כ־200 אלף יחידות בדיקות אנטיגן מדי יום ברשתות, במחיר של כ־89 שקל למארז. הרווח של הפארמים ממכירת ערכות לבדיקת אנטיגן מוערך ב־15%-10%. מנגד, טוענים בפארמים כי על בדיקות ה־PCR אין להם כלל רווח.
"אני משלם 85 שקל עבור כל בדיקה לחברה חיצונית שמבצעת ללקוחות בדיקת PCR", אומר אדם פרידלר, מנכ"ל ומבעלי רשת גוד פארם. "והמחיר שלה לצרכן הוא 89 שקל. אני כמעט לא מרוויח עליה כי הבודקים יושבים אצלי בסניף, אני מפנה לצורך כך חלק מהנדל"ן בסניף, זה עולה לי כסף ואני מפעיל גם הנהלת חשבונות לטובת הבדיקות. אני כמעט לא רואה מבדיקות PCR רווחים. מה שכן, כרגע זה מכניס אנשים לסניפים. לפני חודש זה הביא את הקהל שנסע לחו"ל והגדיל לי מכירות במוצרים אחרים, אבל כרגע אין נסיעות לחו"ל אז זה רק מפוצץ את הסניפים באנשים ויוצר כאוס ובלגן. השירות מוצע כרגע רק בסניפים בודדים של הרשת ומדי יום עושים אצלי בעמדות כ־500 בדיקות". גוד פארם חתמה עם זק"א שיתוף פעולה לבדיקות אנטיגן בחינם לגילאי 12-3. ארגון זק"א מקבל מהמדינה סבסוד של הבדיקות הללו ומשלם לגוד פארם 49 שקל עבור כל בדיקה.
אדם פרידלר, מנכ"ל ומבעלי גוד פארם: "אני כמעט לא רואה מבדיקות PCR רווחים. הבודקים יושבים בסניף ואני מפנה חלק מהשטח. מה שכן, זה מכניס אנשים לסניפים"
"שיא הבלגן של מכירת הבדיקות אנטיגן היה שלשום", מספר פרידלר. "מכרנו כמות לא אנושית של בדיקות. חברות הייטק הזמינו עשרות אלפי בדיקות מאיתנו כי הן מחלקות לעובדים בחינם. הן קנו במאות אלפי שקלים אם לא מעבר לזאת. זה טירוף מוחלט הביקוש לבדיקות אנטיגן ביתיות בימים האחרונים. אני מוכר ערכות של חמש בדיקות אנטיגן ב־39 שקל, ומרוויח עליהן 8 שקלים, אבל על בדיקות אנטיגן שאנשים עושים אצלי בסניפים אני לא מרוויח ועל בדיקות PCR אני כמעט מפסיד". בפארמים טוענים כי המרוויחים הגדולים מטרפת הבדיקות הם מד"א והמעבדות. "שולחים את האנשים לעשות בדיקות אנטיגן לצורך יציאה מבידוד והיחיד שעושה את זה הוא מד"א, מדובר בעשרות אלפי בדיקות מדי יום והם מקבלים מהמדינה 50 שקל על כל בדיקה", אומר בכיר באחת הרשתות.