סגור

הראל ויזל: “בתוך 5 שנים, מכירות פוקס בחו"ל יהוו 50%"

בשיחה עם משקיעים סימן בעל השליטה בפוקס יעד חדש לקבוצת האופנה. לדבריו, נבחנת פתיחת חנויות של פוקס הום ומיננה בחו”ל: “סיכון, אבל קטן”

קבוצת פוקס החלה לבדוק אפשרות של פתיחת חנויות פוקס הום בחו"ל, כך אמר אתמול הראל ויזל, בעל השליטה ומנכ"ל של קבוצת הקמעונאות הגדולה בישראל, בשיחה למשקיעים. “הרשת רווחית, היא נותנת חווית קנייה ולייף סטייל, ואין כזה קונספט בעולם".
פוקס הום איננה הרשת היחידה שוויזל בוחן יציאתה לחו"ל. גם רשת בגדי הילדים מיננה, שהעסקה לרכישתה עוד טרם הושלמה, עומדת על הפרק ובעתיד שואפת הקבוצה להוציא לחו"ל גם את רשת התינוקות שילב ורשת הסלולר RED, שנפתחה בשותפות עם HOT.
בשנת 2010 החזיק תחום האופנה ואופנת הבית 94% ממכירות קבוצת פוקס כאשר ללין החזיקה 6%. נכון ל־2021 (ינואר עד ספטמבר) התפלגות המכירות מראה כי פעילות האופנה ואופנת הבית קטנה ל־44%, ללין מחזיקה 30% ותחום הספורט 26%. המכירות בחו"ל מהוות 8% מתוך מחזור מכירות של 3 מיליארד שקל.
2 צפייה בגלריה
הראל ויזל
הראל ויזל
הראל ויזל, בעל השליטה בפוקס
( צילום: דימה טליאנסקי, יובל חן)
"החזון שלנו שבעוד חמש שנים 50% מהפעילות של קבוצת פוקס תהיה בישראל ו־50% בחו"ל", אמר ויזל. "רוב המותגים שנפתח בחו"ל הם מותגים חזקים שמצאו את השותפות איתנו והחזון שלהם להתפתח בעולם (נייקי, פוטלוקר ומנגו — א"י). כשפתחנו את נייקי בקנדה בנינו משרדים ומטה בקנדה שיתן את כל האפשרות לגדול עם נייקי בקנדה. אותו דבר עשינו עם נייקי באירופה, שם פתחנו מטה ומשרדים בוורשה ושטוקהולם. אני לא מאמין בניהול בשלט רחוק. אלא ברילוקיישן עם צוות מקומי וצוות ישראלי. יש לנו מנהלים ישראלים מקצועיים שעשו רילוקיישן".
לדברי ויזל, "היום אנחנו מוכנים לצאת לעוד מדינות בעולם. גם אם אנחנו לוקחים סיכונים אלו סיכונים קטנים. אני מאמין שפוקס, שהיום היא קבוצה ישראלית עם 19 מותגים, יכולה לבצע שינוי בשוק העולמי".
ההתרחבות הקרובה של קבוצת פוקס בחו"ל, תהיה עם מותג האופנה הספרדי, מנגו, ועם אתר הסחר טרמינל X. בשבוע שעבר הודיעה פוקס כי קיבלה מחברת Punto הספרדית זיכיון לפתיחת חנויות של מנגו בקנדה למשך עשור. במהלך 2022-2023 תפתח פוקס בטורונטו שש חנויות למנגו בגודל ממוצע של 500 מ"ר, ובמקביל הוארך החוזה שלה על המותג בישראל עד 2031. כעת אמר ויזל על העסקה כי "זו עסקה שהסיכוי להפסיד ממנה נמוך כי אנחנו מקבלים השקעות מהקניונים לבינוי החנויות, עם תנאים טובים ממנגו העולמית. זה מותג שמאוד מתאים לשוק הקנדי".
כיום פועלת קבוצת פוקס עם המותג נייקי בקנדה ואירופה, עם פוטלוקר באירופה, עם ללין בקנדה ויפן, ואת נייקי ופוטלוקר היא מפתחת בימים אלה במדינות נוספות במזרח אירופה. ריטיילורס, החברה־הבת שאחראית על תחום הספורט בקבוצה, קיבלה רשיון להפעלה של חנויות נייקי בקנדה ו־14 מדינות באירופה ויש לה שותפות עם פוטלוקר להפעלה של חנויות פוטלוקר בשש מדינות באירופה.
לאחרונה פתחה פוקס חנות נייקי בקניון יורקדייל בטורונטו בגודל 2,500 מ"ר שמעסיקה 150 עובדים. "היא חתיכת סיפור הצלחה עולמי", אומר ויזל. "חתמנו על עוד חנות כזו ברחוב הראשי של מונטריאול שיש בו גם קניון. הקניון ישקיע את רוב הכסף בהקמה". גם את רשת מוצרי התינוקות שילב, שפוקס רכשה מחצית ממנה ב־2018 לפי שווי של 76 מיליון שקל, שואף ויזל להוציא לחו"ל, אך רק לאחר שיבסס קונספט של החנויות החדשות בישראל. "אנחנו לא בודקים את זה כרגע, אבל אולי בעוד שנתיים", אמר ויזל. "אין קונספט כזה בעולם".
ביולי האחרון הודיעה הקבוצה כי היעדים שלה הם בין היתר לשכפל את מודל הפעילות של טרמינל איקס לערים מרכזיות במדינות שונות ולהיכנס בכל שנה החל מ־2022, לעיר נוספת. ביוני 2021 אישר דירקטוריון החברה התחלת היערכות לפעילות ביוון, עם השקעה מוערכת של 30 מיליון שקל. הכניסה ליוון צפויה ב־2022.