הפיטורים הגיעו לאופנה: H&M מפטרת 1,500 עובדים
הפיטורים הגיעו לאופנה: H&M מפטרת 1,500 עובדים
הרשת הפכה לקמעונאית הגדולה הראשונה באירופה שהחלה בפיטורי עובדים בתגובה למשבר יוקר המחיה. מצבת הסניפים העולמית תקטן ב-165. בניגוד ל־H&M, היריבה פריימארק הכריזה לפני כמה ימים כי בכוונתה לגייס 1,800 עובדים בספרד ובבריטניה.
רשת האופנה השבדית H&M הפכה השבוע לקמעונאית הגדולה הראשונה באירופה שהחלה בפיטורי עובדים בתגובה למשבר יוקר המחיה. לפי הדיווחים, החברה קיצצה 1,500 משרות במסגרת תוכנית לקיצוץ בעלויות ולשיפור יעילות, זאת על רקע האינפלציה הגבוהה והעלויות המאמירות.
החברה מעסיקה כ־155 אלף עובדים ברחבי העולם, ולפי הצהרה שפרסמה מרבית הקיצוצים יהיו במשרות אדמיניסטרציה בשבדיה. היא נחשבת לקמעונאית האופנה השנייה בגודלה בעולם, ובבעלותה מותגים, בנוסף ל־H&M, כמו קוס, וויקדיי ו־Afound. במקביל לפיטורים, השנה ייפתחו 89 סניפים חדשים אך ייסגרו 254 סניפים, כלומר צמצום של 165.
לפי הודעת החברה, החנויות חדשות ייפתחו בשווקים שהוגדרו כבעלי פוטנציאל צמיחה, בעוד הסגירות יתבצעו בשווקים שבהם יש תחרות גם מצד קמעונאיות מקוונות כמו בוהו ושיין. "אנחנו מודעים לכך שחברינו לעבודה ייפגעו מהמהלך, ובכוונתנו לתמוך בהם", מסרה בתגובה מנכ"לית הקבוצה הלנה הלמרסן.
בהודעה שפרסמה החברה צוין כי המהלכים יובילו לחיסכון שנתי של כ-2 מיליארד קרונה שבדית (190 מיליון דולר) בשנה. עם זאת, התוכנית תסתכם בעלות חד־פעמית של מעל 76 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2022. "ברור למדי שכשהצרכנים כבר סיימו לשלם על מזון, אנרגיה, דלק וכן הלאה, נשאר להם פחות להוציא", מסר לרויטרס מנהל קשרי המשקיעים בחברה, נילס וינג'.
בחברה הכריזו על התוכנית לאחר שההכנסות נפגעו משמעותית מהפסקת הפעילות ברוסיה בעקבות הפלישה לאוקראינה. הרווח הנקי ברבעון השלישי צנח ל־531 מיליון קרונה מ־4.69 מיליארד קרונה בתקופה המקבילה. בניגוד ל־H&M, היריבה פריימארק הכריזה לפני כמה ימים כי בכוונתה לגייס 1,800 עובדים בספרד ובבריטניה.