סגור
סניף של רשת גוד פארם
סניף של גוד פארם. "פוטנציאל הצמיחה של הרשת עצום" (צילום: אוראל כהן)

"לא נעצור את ההתרחבות לפני שיהיו לגוד פארם 150 סניפים"

עלייה של כ־73% ברווח הרבעוני המגזרי של רשת הפארם, המפעילה 63 סניפים, הובילה את רמי לוי להציג לראשונה את תוצאותיה כמגזר פעילות נפרד. "בשנה הקרובה נפתח 15 סניפים לפחות בהשקעה של כ-20 מיליון שקל", אמר לכלכליסט אדם פרידלר, מייסד שותף ברשת

"גוד פארם תאיץ בשנה הקרובה את קצב הצמיחה שלה באמצעות פתיחת 15 סניפים לפחות, בהשקעה של כ־30 מיליון שקל. יש לנו כבר הסכמים חתומים לשמונה סניפים, ובהסתכלות לטווח הארוך, פוטנציאל הצמיחה של הרשת עצום. לא נעצור לפני שיהיו לרשת לפחות 150 סניפים", כך אמר לכלכליסט אדם פרידלר, מייסד שותף ברשת גוד פארם, אחרי שלראשונה נחשפו תוצאות הרשת בדו"חות חברת רמי לוי שיווק השקמה, בעלת השליטה (51.96%) ברשת הפארם.
העלייה בתרומה של גוד פארם לרווח התפעולי של רמי לוי ברבעון השלישי השנה וההערכה כי פעילותה תהיה מהותית גם לתוצאות השנתיות – הובילה את לוי להציג לראשונה את תוצאותיה כמגזר פעילות נפרד.
המהלך חשף כי מכירות רשת הפארם בתשעת החודשים הראשונים השנה צמחו ב־23.1% לסכום של 327.5 מיליון שקל, שהניבו רווח מגזרי של 31.1 מיליון שקל, המשקף רווחיות מגזרית 9.5% מהמכירות, לעומת 8.3% בתקופה המקבילה אשתקד.
השיפור ברווחיות הוסבר בהתייעלות בכוח אדם וצמצום פעילות מועדוני הבריאות. הרווחיות המגזרית הוגדרה בדוחות כרווחיות תפעולית, למרות שהיא אינה כוללת הוצאות שכר דירה, הוצאות מימון ופחת, כך שהרווחיות התפעולית בפועל נמוכה יותר.
ברבעון השלישי צמחו המכירות של גוד פארם ב־20.4% לסכום של 115.6 מיליון שקל, והציגו זינוק של 72.7% ברווח המגזרי, שהסתכם ב־12.8 מיליון שקל, ושיקף רווחיות מגזרית של 11% מהמכירות, לעומת 7.7% ברבעון המקביל אשתקד.
הרווחיות הגבוהה, ודאי בהשוואה לרווחיות של 0.3% ממכירות רשת הפארם בי שבבעלות שופרסל, נובעת כאמור מכך שמדובר ברווח מגזרי ולא תפעולי, וכן מכך שלא מדובר ברשת פארם במתכונת דומה לזו של סופר פארם ובי, המפעילות בתי מרקחת, אלא רשת דראגסטור למוצרי פארם.
בשנת 2023 הסתכמו הכנסות גוד פארם ב־364.5 מיליון שקל, ירידה חדה של 40% בהשוואה למכירות בגובה של 608.4 מיליון שקל, שמהן נהנתה הרשת בשנת 2022. זאת בעקבות אירוע חד־פעמי של זכייה במכרז של משרד הבריאות לאספקת בדיקות קורונה.
פרידלר רואה ברפורמת היבוא, שתיכנס לתקף בינואר הקרוב, ובהחלת חוק המזון על רשתות הפארם הזדמנות לרשת גוד פארם, הפועלת כמחוללת תחרות בענף הנשלט על ידי סופר פארם. "אנחנו עומדים בפתחה של שנה מעניינת במיוחד לשוק מוצרי הצריכה ובפרט לגוד פארם. רפורמת 'מה שטוב לאירופה' תאפשר לנו להכניס לרשת מותגי קוסמטיקה גבוהה ומגוון מותגים חזקים בתחום הטואלטיקה בחצי מהמחיר שנגבה היום, והרחבת חוק המזון לרשתות הפארם תחזק את הספקים הקטנים שיקבלו הזדמנות לחשיפה רחבה יותר במדפים, ותגדיל את המגוון של המוצרים במחירים נמוכים יותר".
1 צפייה בגלריה
מנכ"ל גוד פארם אדם פרידלר ובעל השליטה בשיווק השקמה רמי לוי
מנכ"ל גוד פארם אדם פרידלר ובעל השליטה בשיווק השקמה רמי לוי
רמי לוי (משמאל) ואדם פרידלר. מעריכים כי פעילות גוד פארם תהיה מהותית גם לתוצאות השנתיות
(צילומים: דנה קופל , אוראל כהן)
בגוד פארם, המפעילה 63 סניפים, נערכים לפתיחת סניף דגל באילת ולפתיחת שני סניפים בהרצליה ושניים בנתניה, כמו גם סניפים בצומת סביון, גבעת שמואל, פרדס חנה וכפר סבא. בשניים מסניפי גוד פארם פועל בית מרקחת. אחד מהם קיבל לפני כחודשיים רישיון לממכר קנאביס רפואי, והשני בתהליך. העלאות המחירים הרוחביות, שאפשרו לקמעונאים לשפר רווחיות, הובילו לקפיצה של 66.7% ברווח הנקי של רמי לי שיווק השקמה, שהסתכם ב־66.2 מיליון שקל. החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד בגובה 55 מיליון שקל.
מכירות הקבוצה של רמי לוי, שליבת פעילותה בקמעונאות מזון, לצד השליטה בגוד פארם ובקופיקס, צמחו ברבעון ב־4.7% לסכום של 1.96 מיליארד שקל. מכירות מגזר הקמעונאות צמחו ברבעון השלישי ב־6.2% לסכום של 1.74 מיליארד שקל. המכירות בחנויות הזהות צמחו ברבעון ב־3.8%, בדומה לשיעור העלאות המחירים בשוק המזון.
החברה תיעלה את העלאות המחירים שביצעו הספקים לשיפור תנאי הסחר שלה, ובעקבות כך צמח הרווח הגולמי ב־11.8% ל־458.1 מיליון שקל. הרווחיות הגולמית טיפסה ל־23.36% מהמכירות, לעומת 21.88% ברבעון המקביל.
העלייה ברווח הגולמי חלחלה לשורת הרווח התפעולי, שזינק ב־40% לסכום של 89 מיליון שקל, מה שהקפיץ את הרווחיות התפעולית ל־4.55%, לעומת 3.4% ברבעון המקביל. הרווח התפעולי של פעילות המזון צמח ב־22% ל־64.6 מיליון שקל, והרווחיות התפעולית צמחה ל־3.7%, לעומת 3% אשתקד.