סגור
סניף קרפור ב אשדוד
סניף קרפור באשדוד (צילום: מאיר תורגמן)

חשש בקרב עובדי קרפור כי פני החברה למכירת סניפים

הקושי להכניס משקיע, הצורך בהזרמת הון ומינויו של מיכאל לובושיץ למשנה למנכ"ל מעוררים חשש בקרב העובדים כי פני החברה לכיווץ הרשת

המחלוקת בין השותפים, הקושי להכניס משקיע והצורך בהזרמת הון עלולים להחזיר את קרפור למסלול של מכירת סניפים וכיווץ הרשת. גם השבתו של המנכ"ל לשעבר מיכאל לובושיץ לתפקיד המשנה למנכ"ל, לאחר התפטרותו של המנכ"ל אורי קילשטיין לפני שבוע, מעוררת חששות בקרב עובדי הרשת כי בכוונת החברה לקדם מכירת סניפים. במענה לשאלת "כלכליסט" אם בכוונת החברה למכור סניפים לא נמסרה התייחסות לסוגיה: "מצבה הפיננסי של קרפור איתן. החברה תמשיך לעבוד כמתוכנן בשיתוף פעולה מלא גם עם ועד העובדים".
בשבוע שעבר הודיע אייל אלי, יו"ר ועד העובדים, ללובושיץ ולצביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה צריכה, בעלת השליטה בחברה, כי לא יאפשר לצמצם את הרשת: "לא נאפשר אפילו מכירת סניף אחד ולא נרשה פגיעה בעובדים. בכל מקרה שבו נזהה פעולה חד־צדדית נפעל בתגובה". לדברי אלי, לובושיץ ושווימר לא הגיבו לפנייתו, מה שמגביר את החשש כי זה המסלול שאליו פונה החברה. החשש של אלי מתבסס על הסיטואציה שאליה נקלעה קרפור ישראל ועל העובדה שבמהלך כהונתו הקצרה של לובושיץ בשנים 2021-2020 מכרה החברה חנויות בשל מחנק תזרימי שאליו נקלעה.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", בשבוע שעבר גילתה קרפור ישראל טעויות ברישומיה שעלולות לבוא לידי ביטוי בפגיעה ברווחיות הגולמית, שברבעון השני צנחה לשיעור חריג של 24% בלבד.
החברה הסבה בחצי שנה החולפת כ־70 סניפי יינות ביתן ומגה בעיר למותג קרפור, ומסבה בימים אלו חמש חנויות נוספות. ההערכות הן שכדי להשלים את הסבת החנויות הנותרות, יחד עם החזרי ההלוואות, נדרשים עוד כ־280 מיליון שקל. בהזרמה האחרונה של 100 מיליון שקל על ידי בעלי המניות במרץ השנה נקבע כי אם יהיה צורך במקור תזרימי נוסף, יעמידו לה אותו בעלי מניותיה גם אם בעלי המניות האחרים יסרבו. ביתן מסרב להזרמת הון נוסף ולהכנסת משקיע שתדלל את חלקו.