פרסום ראשוןנאמן ג'מבו סטוק: "החובות נאמדים בכ-40 מיליון שקל; הבעלים טוען שאיימו על משפחתו"
פרסום ראשון
נאמן ג'מבו סטוק: "החובות נאמדים בכ-40 מיליון שקל; הבעלים טוען שאיימו על משפחתו"
הרשת, שהפעילה 18 סניפים והעסיקה 300 עובדים, סגרה את סניפיה במפתיע בחג הפסח. סך החובות שהציג הנאמן גבוה בהרבה מזה שהציג נושה הרשת בנק לאומי, שטען כי חובות הרשת מוערכים בכ-13 מיליון שקל. נאמן הרשת ממליץ לחדש את פעילותה באופן הדרגתי
החובות של רשת ג'מבו סטוק מוערכים בכ-40 מיליון שקל - כך עולה מדו"ח ראשוני שהגיש נאמן הרשת, עו"ד אמיר ברטוב, לבית המשפט. זאת, בניגוד לנתונים שהציג לאחרונה בנק לאומי, נושה של הרשת, לפיהם חובות הרשת מוערכים בכ-13 מיליון שקל.
מהדו"ח עולה כי חובות הרשת לבנקים נאמדים בסך כולל של כ-17 מיליון שקל, החובות לספקים נאמדים בכ-20 מיליון שקל והחובות לעובדים ולרשויות נאמדים בכ-1.65 מיליון שקל. הנאמן העמיד לאחרונה את הרשת למכירה באישור בית המשפט.
עוד מצוין בדו"ח כי "הבעלים של הרשת, רועי ונונו, יצר קשר עם הנאמן סמוך לאחר מינויו. ונונו מתגורר בחו"ל, במקום ובארץ שלא ידועים לנאמן (ונונו לא היה מעוניין למסור את מיקומו לנאמן). לטענתו, הוא עבר להתגורר בחו"ל כבר לפני כשנה ולאחרונה החליט שלא לשוב לארץ ולסגור את הרשת עקב איומים שקיבלו הוא ומשפחתו. הקשר של הנאמן עם ונונו נעשה לעת הזו רק באמצעות עורך דינו בתיאום מראש ובשיחות זום בלבד".
עוד ציין הנאמן כי לעת עתה ונונו משתף עמו פעולה. "הנאמן מקווה ששיתוף הפעולה בעניין זה יתגבר לטובת האפשרות להפעלת הרשת כ'עסק חי' ומכירתה", הוסיף.
רשת ג'מבו סטוק הוקמה בשנת 2016 ומתמחה בשיווק ומכירה קמעונאית בפריסה ארצית למגוון רחב של מוצרי "הכל לבית" במחירים נגישים וכן מנהלת אתר סחר מקוון. הרשת הפעילה 18 סניפים, אולם סגרה לפתע את שעריה בפסח האחרון. הרשת העסיקה כ-300 עובדים. רועי ונונו שימש גם כמנכ"ל החברה עד לקריסתה.
בדו"ח מצוין כי מהמידע שנמסר לנאמן הזמני עולה כי במהלך שנת 2021 התנהל מו"מ בין ג'מבו סטוק לבין קרן רום וקרן מינהל, שביקשו לרכוש חלק בחברה. "באמצע שנת 2022 נחתם הסכם השקעה בחברה עם קרן מינהל לפי שווי חברה בסכום פנטסטי של 122 מיליון שקל. במסגרת עסקה זו השקיעה קרן מינהל ברשת סך של 15 מיליון שקל כנגד קבלת כ-12% ממניות חברת ג'מבו אחזקות. מרבית סכום זה שולם ישירות לידי הבעלים רועי ונונו, כאשר השלמת העסקה וחלק מהתשלום נעשו במהלך הרבעון השלישי של שנת 2022 לאחר שהחברות היו צריכות לעמוד באבן דרך של פתיחת סניפים חדשים".
עוד צוין בדו"ח כי לנאמן הזמני אין מידע ברור על סכומים כלשהם מהעסקה שהוזרמו לתוך פעילות החברות עצמן. "פרטי העסקה והשתלשלות האירועים מאז התרחשה, שהביאו לכך שכעבור תשעה חודשים מביצוע ההשקעה סגרה הרשת את שעריה, טרם ברורים דיים לנאמן הזמני".
לטענת ונונו, כפי שמצוין בדו"ח, "ההתחייבות שנלקחה במסגרת העסקה לפתיחת סניפים חדשים והתארכות המו"מ, כאשר במקביל החברה כבר מבצעת התחייבות זו בפועל, גרמה להכבדה על תזרים המזומנים של החברה ולקושי תזרימי מהותי שהכביד על פעילותה והיה גורם עיקרי לקריסתה". עם זאת, הנאמן ציין בדו"ח כי "העובדה שתשעה חודשים לפני קריסתה נעשתה בחברה השקעה של גוף מוסדי לפי שווי של לא פחות מ-120 מיליון שקל הינה דבר יוצא דופן בחריגותו".
עוד ציין הנאמן בדו"ח כי "ככל הנראה בשל הקושי התזרימי אליו נקלעה צמצמה החברה את המגוון והאיכות של המוצרים שהזמינה, מה שגרם ללקוחות לנטוש את סניפי הרשת ולהעדיף את המתחרים וכך נוצר מעגל שוטה שהזין את עצמו והעמיק את 'הבור' התזרימי אליו נקלעה החברה. מבדיקות ראשונות שביצע הנאמן הזמני עולה כי חלק לא מבוטל מסניפי החברה פעל בשנת 2022 במתווה הפסדי".
בדו"ח מציין נאמן רשת ג'מבו סטוק כי "בשלב זה ניתן לומר כי הנאמן קרוב למסקנה כי יש לחדש את פעילות הרשת באופן הדרגתי בד בבד עם מיצוי הליכי המכירה של הרשת וכי שילוב פעולות אלה עשוי להביא למיקסום התמורה לנושים. הנאמן מתעתד להגיש לבית המשפט בקשה נפרדת להפעלה הדרגתית".