סגור

כבר טעמתם את המשקה הווירטואלי החדש של קוקה קולה?

יצרנית המשקאות השיקה טעם חדש – ועשתה זאת במטאוורס. כדי שאנשים באמת ישתמשו במרחב הזה, החברות והמותגים צריכים להשקיע בהנגשת פורמטים מוכרים מהעולם הפיזי למרחב החדש, שהוא הזדמנות ענקית עבור המותגים להתרחב

המטאוורס הוא החזון לשלב הבא באבולוציה של האינטרנט, והוא מוכן לשנות באופן איכותי כל היבט של החוויה האנושית. הוא מתייחס לעולמות דיגיטליים שבהם אנשים יתאספו לעבוד, לשחק ולבלות.
המטאוורס, שהוגדר כיורש של האינטרנט, מתייחס לתחום וירטואלי משותף, מתמשך, תלת-ממדי, שבו אנשים מקיימים אינטראקציה עם אובייקטים, עם הסביבה ואחד עם השני באמצעות ייצוגים דיגיטליים של עצמם או אווטרים. זהו המרחב שנבלה בו חלק מהזמן שלנו בעתיד הלא רחוק.
1 צפייה בגלריה
פחית פחיות קוקה קולה מותגים
פחית פחיות קוקה קולה מותגים
פחיות קוקה קולה
(צילום: רויטרס)

כדי שאנשים באמת ישתמשו במרחב הזה, החברות והמותגים צריכים להשקיע בהנגשת פורמטים מוכרים מהעולם הפיזי למטאוורס. המרחב החדש הזה הוא הזדמנות ענקית עבור המותגים להתרחב.
אין ספק שהקונספט עדיין בחיתוליו, אך יש כבר ניסיונות שמרמזים כיצד עשוי להיראות המטאוורס, כיצד אנשים ישתמשו בו וההזדמנויות שהוא יפתח בפנינו. האתגר של חברות, ממשלות והחברה בכללותה יהיה לנווט בהצלחה את עידן הטכנולוגיה הבא, ולקבוע את הגבולות הבאים של החוויה האנושית.
טעם של פיקסלים
קוקה קולה השיקה בשבוע שעבר את טעם המשקה החדש שלה – ועשתה זאת במטאוורס. היא התחברה לארגון המשחקים PWR כדי לעזור ביצירת Pixel Point - אי מותאם אישית שנבנה ב-Fortnite Creative.
Fortnite Creative הוא מצב נפרד בתוך משחק הפורטנייט הפופולרי, שמאפשר לחברות, כמו גם למשתמשים רגילים, לבנות בהתאמה אישית את העולמות שלהן. השחקנים יכולים לאחר מכן לחקור את האיים המיועדים, בדיוק כפי שהיו עושים במצבים התחרותיים השונים של המשחק. מי שנכנס ל-Pixel Point יכול להתנסות במיני-משחקים בנושא משקאות של קוקה קולה, וכן "לטעום", באופן וירטואלי כמובן, את הטעם החדש של ענקית המשקאות.
הטעם החדש יופיע בחנויות פיזיות בארה"ב ב-2 במאי, אך גם לאחר ההשקה בדיגיטל עדיין לא ברור מה טעם המשקה, אולם קוקה קולה מתארת אותו כ"מתעלה מעל העולם הדיגיטלי והפיזי".

לשחק בבטחה בין העולם הפיזי לווירטואלי
קבוצת לגו ו-Epic Games הודיעו שהן נכנסות לשותפות ארוכת טווח כדי לעצב את עתיד המטאוורס ולהפוך אותו לבטוח ומהנה לילדים ולמשפחות. שתי החברות יחברו יחד כדי לבנות חוויה דיגיטלית לילדים בכל הגילאים. החוויה הדיגיטלית תהיה ידידותית למשפחות, ואמורה להעניק לילדים גישה לכלים דיגיטליים למשחקים במרחב בטוח וחיובי.
אין עדיין מידע על איך העולם החדש הזה של Fortnite-פוגש-לגו יכול להיראות, מתי יהיה זמין או באילו פלטפורמות הוא צפוי לפעול, אולם החברות הכריזו על שלושה עקרונות שלדבריהם ינחו את יצירת המרחב, שעיקרם לשים את רווחתם ופרטיותם של הילדים בראש סדר העדיפויות.
שבוע האופנה מגיע למטאוורס
רשת זארה הצטרפה למטאוורס עוד בשנה שעברה, והיתה בין חברות האופנה החלוצות בנושא. בזארה השיקו החודש את הקולקציה הווירטואלית -Metacollection - המיועדת ללבישה במטאוורס ומחוץ לה. בזארה יצרו קולקציית קפסולה במהדורה מוגבלת, Lime Glam, שעוצבה ללבישה בעולם הפיזי לצד הווירטואלי ב-Zpeto metaverse. הליין עוצב בצבעים פסיכודליים, וכולל איפור, בגדים ואקססוריז.
אי אפשר שלא למצוא את החיבור המיידי בין מטאוורס וענף האופנה, שרק מחפש היכן ניתן לפרוץ את גבולות הקריאטיביות הקיימים ולהגיע למחוזות פרועים ולא נודעים.
גם שבוע האופנה הראשון במטאוורס יצא לדרך בסוף מארס, בפלטפורמה הדיגיטלית של Decentraland. באירוע הוצגו יצירות של מעצבים כמו טומי הילפיגר, דולצ'ה וגבאנה, הוגו בוס, אלי סאאב, רוברטו קוואלי, קואצ'ר ואטרו, עם איפור בלעדי של אסתי לאודר.
המבקרים טענו שהיו לא מעט תקלות וקשיים טכניים באירוע, אולם החוויה הציעה צוהר לעתיד מרתק וראוי לחקירה. אם אופנה עוסקת בחדשנות וחידוש - המטאוורס הוא לגמרי המקום הכי אופנתי בעיר. יותר מהמעצבים המוכרים, האורחים האחרים והפחות מפורסמים בשבוע האופנה הם אלה שהביאו עמם יצירתיות. במידה מסוימת, ניתן לראות בשבוע האופנה הווירטואלי מאמץ לגיטימי לדמוקרטיזציה של ענף האופנה, ולהפוך אירוע שנחשב יוקרתי ואקסקלוסיבי, לאירוע שנגיש לכולם.
ככל שהביקוש לאופנה וירטואלית ימשיך להתרחב, כך גם התשתית והנוכחות בשבועות האופנה של המטאוורס עשויים להתרחב.
עולם מקביל ללא גבולות
המטאוורס מציע פוטנציאל בלתי מוגבל. זוהי קפיצת מדרגה הרבה מעבר ל-Web 2.0, עד כדי כך שהיא כמעט בלתי ניתנת להשוואה. הפלטפורמה משמשת בעצם עולם מקביל שמשתמשים יכולים לברוח אליו, מעין מרחב נקי לחלוטין מהמגבלות של חיי היום-יום שלנו. אין בו כוח משיכה, אין מרחקים וגבולות גיאוגרפיים שאי אפשר לעבור, אין הגבלות פיזיות ואין מגפות - המטאוורס הוא מה שאנחנו רוצים שיהיה.
בנוסף, אנחנו יכולים לבחור מי אנחנו רוצים להיות במטאוורס - בין אם זה באמצעות אווטאר, שמתאר במדויק את תפיסת העולם האמיתית שלנו, או על ידי יצירת גרסה אידיאליסטית של עצמנו. הגבול היחיד במטאוורס הוא הדמיון שלנו.
יעל קנדר מנהלת את יחידת BDO Digital, המספקת שירותי ייעוץ לארגונים בגיבוש ופיתוח יכולות דיגיטליות. בעלת ניסיון של 20 שנה בעולם השיווק והדיגיטל