סגור
טלי בן עובדיה עיתונאית
טלי בן עובדיה (צילום: יאיר שגיא)

לא מסכימים על מועמד: טלי בן עובדיה תשמש כמנכ"לית זמנית של חדשות 13

בן עובדיה תחליף את הדירקטור איל דה פאו, שגם הוא עצמו שימש כמנכ"ל זמני מאז עזיבת יוליה שמאלוב ברקוביץ' בספטמבר בעקבות מאבק העובדים נגדה; הסיבה לכך היא שהדירקטוריון לא מצליח להגיע להסכמה לגבי מינוי קבוע

המשבר הניהולי בחדשות 13: דירקטוריון החברה אישר מינויה של טלי בן עובדיה לתפקיד המנכ"לית הזמנית של חברת החדשות. היא תחליף את הדירקטור איל דה פאו ששימש כמנכ"ל זמני מאז ספטמבר לאחר עזיבתה של יוליה שמאלוב ברקוביץ' בעקבות מאבק העובדים נגדה. הסיבה שמדובר במינוי זמני נוסף היא חוסר ההסכמה השורר כעת בדירקטוריון לגבי מינוי מנכ"ל קבוע.
בעבר היתה בן עובדיה עורכת המהדורה המרכזית של חדשות 2 והעורכת הראשית של חדשות 10. בתפקידה האחרון היתה העורכת הראשית של מיזם התקשורת רלוונט, שהודיע לאחרונה על סגירתו. בן עובדיה צפויה להיכנס לתפקיד באופן מיידי. מנכ"לית חברת החדשות היא גם העורכת הראשית של החברה.
בדירקטוריון חדשות 13 יש שישה חברים, מתוכם שלושה נציגי ציבור: יפעת בן חי שגב, איל דה פאו ונתן אברהם. שלושת החברים הנוספים הם צבי חפץ, מנכ"ל הערוץ אמיליאנו קלמזוק ויו"ר הערוץ נדב טופולסקי. נציגי הציבור בדירקטוריון ממונים על ידי הרשות השנייה ומחזיקים יחדיו 40% מכוח ההצבעה בחברה. מכיוון שמינוי של מנכ"ל חברת חדשות דורש רוב של 75% בדירקטוריון - יש צורך באישור של חמישה חברים לפחות.
ביוני אישר דירקטוריון חברת החדשות את מינויה של יוליה שמאלוב ברקוביץ' לתפקיד מנכ"לית, מה שעורר סערה בקרב העובדים שפתחו במאבק כנגד מינויה. ארגון העיתונאים וועד העובדים של חברת החדשות הגישו גם עתירה לבג"ץ. בסופו של דבר, בחודש אוגוסט הגיעו ועד העובדים והנהלת הערוץ להסכמה על עזיבתה של שמאלוב ברקוביץ' ומינוי מנכ"ל חדש לחברה בתוך 60 יום. עזיבתה של שמאלוב ברקוביץ' התעכבה בחודש נוסף ועד היום לא מונה מנכ"ל קבוע לחברה.
העובדים התנגדו למינויה של שמאלוב ברקוביץ' בין היתר לנוכח המעורבות הפוליטית והקרבה שלה למפלגת הליכוד, יחד עם הביקורת החריפה על האופן שבו ניהלה את הרשות השנייה בעת ששימשה היו"רית שלה.
שניים מנציגי הציבור, יפעת בן חי שגב ואברהם נתן התנגדו למינוי. מכיוון שלכל אחד מנציגי הציבור בחברת החדשות יש 13.3% בהצבעה, למינויה הקבוע של בן עובדיה יש רוב של 73% ולא ה-75% כנדרש. מסיבה זו הוחלט על המינוי הזמני.
שני המתנגדים למינויה של בן עובדיה מונו לראשונה כנציגי הציבור בדירקטוריון חברת החדשות של 13 על ידי הרשות השנייה, בזמן שיוליה שמאלוב ברקוביץ' כיהנה כיו"ר הרשות. אברהם נתן נחשב לדמות פוליטית המזוהה עם הליכוד. בן חי שגב כיהנה בעבר כיו"ר מועצת הכבלים והלווין והעידה לטובת נתניהו במהלך משפטו.
במהלך תיק 4,000 עלה שמה של בן עובדיה כמתנגדת לנתניהו. ב-2013 כיהנה לתקופה קצרה כסמנכ"לית התוכן באתר וואלה. בעדות שנתנה במשטרה במסגרת תיק 4,000 ב-2018 טענה שעזבה את האתר לאחר שמנכ"ל חברת וואלה, אילן ישועה, התערב בהחלטות שלה: "הייתי מאוד עקשנית לגבי החופש העיתונאי ושלא יתערבו לי בתכנים ואילן כל הזמן שידר שזה לא בכוחותיו". "אמרתי לו שהוא כמו 'אנס מתנצל'", העידה, "שהוא קודם אונס ואחר כך מסביר ומתנצל למה עשה את זה. היו 3 מקרים כאלה ובשלישי זה נגמר. עזבתי".
במהלך החקירות בתיק אמר ישועה בעצמו כי נאלצו "לזרוק" את בן עובדיה לאור התנגדותה לנתניהו. "את טלי בן עובדיה שלחנו זמן קצר אחרי שהעסקנו אותה מכיוון שהיא נתפסה כמתנגדת לראש הממשלה כי היא כתבה משהו נגדו. נדרשתי להזיז אותה או לזרוק אותה".