סגור
שיווקיסט מזרונים
(צילום: אולפן כלכליסט)

בעסקים אסור להירדם - גם כשמוכרים מזרנים

החברות שהחלו למכור מזרנים באינטרנט הבינו שאין להם ברירה אלא לפתוח גם חנויות פיזיות. השיעור שלמד איתי ביכלר ממוכרי המזרנים על החובה להישאר עם עיניים פקוחות בעולם השיווק

לרכוש מזרן ברשת נתפס היום כדבר טריוויאלי, אבל עד לא מזמן השוק הזה היה מאוד מיושן בצורה שבה הוא שיווק את המוצרים שלו. מזרונים היו נמכרים אך ורק בחנויות, והיה היצע כל כך גדול, אלפים של דגמים וטווחי מחיר עצומים, שבעיקר בלבלו את הצרכנים.
בעשור הקודם קמו בארה"ב חברות כמו סאטבה (saatva) שביקשו לשבש את השוק הזה ולהתחיל למכור מזרונים דרך האינטרנט ממש כמו כל דבר אחר, ומסתבר שהלקוחות אימצו די מהר את הדבר החדש הזה שנקרא 'מזרון בקופסה' שמגיע עד פתח הדלת, וחסך להם שעות של נסיעה והתברברות בחנויות המזרונים האינסופיות.
במותגים הוותיקים הרגישו את תנועת הלקוחות החוצה מהחנויות וישירות אל המרשתת ופתחו גם הם פלטפורמות למכירת מזרונים אונליין. ואז קרה דבר מוזר, המותגים החדשים גילו שיש מגבלה לכמות המזרנים שהם יכולים למכור ברשת, והצמיחה נעצרה. הם הבינו שיאלצו לפתוח חנויות פיזיות.
המסקנה המתבקשת הייתה - גם כשפועלים בשוק מאוד מסורתי כמו מזרונים, צריך לדעת להתאים את עצמך לשינויים בהרגלי הצריכה של הקהל, גם אם זה דורש לקחת צעד אחורה.