סגור

יום סגריר: הבעלים של יוניקלו מזהירה מירידה ברווחים בסין

פאסט ריטיילינג, קמעונאית הבגדים הגדולה באסיה, הזהירה מפגיעה בתוצאות בשל הגבלות הקורונה הנוקשות במדינה

פאסט ריטיילינג, קמעונאית הבגדים הגדולה באסיה והבעלים של מותג האופנה היפני יוניקלו, הזהירה מירידה חדה ברווחים בסין בשל הגבלות הקורונה הנוקשות במדינה, ומעליית מחירים אפשרית בעקבות היחלשות הין, כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס.
סין היא השוק הגדול ביותר של החברה מחוץ ליפן, והיא מפעילה 863 סניפים ברחבי סין, זאת לעומת 802 סניפים ביפן. אולם במרץ 133 מהסניפים שלה בסין, הונג קונג וטייוואן נסגרו בגלל הגבלות הקורונה, מתוכם 90 סניפים בשנגחאי הנמצאת תחת סגר. בהתאם לכך בחברה מעריכים כי תחול ירידה חדה בהכנסות וברווחים בסין במחצית השנייה של השנה ובשנה הפיסקאלית כולה המסתיימת באוגוסט. "אנחנו בבעיה גדולה עם מדיניות האפס קורונה של סין, מבחינת הרווח והפרנסה של העובדים שלנו", אמר מנכ"ל החברה טאדאשי ינאי. "בשנגחאי נאלצנו להשעות את הפעילות והעברת סחורה מהנמלים הפכה מורכבת", הוסיף.
1 צפייה בגלריה
מעיל יוניקלו
מעיל יוניקלו
מעיל יוניקלו. היחלשות המטבע היפני פוגעת בביצועי החברה, שמייצרת מחוץ ליפן
בנוסף לבעיות הקורונה, החברה מתמודדת גם עם ין חלש יותר ועלויות גבוהות שמאלצות אותה לשקול העלאת מחירים, מהלך שצפוי לפגוע ביתרון התחרותי שלה. "אין שום יתרון בין חלש. מנקודת המבט של יפן כמכלול יש בזה רק חסרונות", אמר ינאי במסיבת עיתונאים. המטבע היפני נפל בשבוע שעבר לרמתו הנמוכה ביותר מול בדולר זה כ־20 שנה, על רקע עלויות הספנות ומחירי חומרי הגלם הגבוהים יותר. עבור חברות כמו פאסט ריטיילינג, המייצרות מחוץ למדינה, הירידה בשווי הין פוגעת בפעילות ומגדילה את העלויות. החברה מושפעת גם מהמלחמה באוקראינה, ואף סגרה את 50 הסניפים שהפעילה ברוסיה.
בכל זאת, בשבוע שעבר דיווחה החברה על רווחי שיא במחצית הראשונה של השנה על רקע צמיחה במכירות בצפון אמריקה, באירופה ובחלקים אחרים באסיה. בששת החודשים עד סוף פברואר הרווח התפעולי טיפס ב־18% ל־1.51 מיליארד דולר. מנגד, הרווח התפעולי ביפן ירד ב־17.3%.