סגור

מכירות H&M ברבעון נפגעו בשל שיבושים באספקה

המכירות אמנם טיפסו ב-9% ברבעון השלישי ל-6.4 מיליארד דולר, אולם הן עוד לא חזרו לרמות שנרשמו לפני הקורונה - 7.2 מיליארד דולר ברבעון השלישי 2019

השיבושים בשרשראות האספקה פגעו במכירות של H&M בחודש ספטמבר, כך דיווחה קמעונאית האופנה השנייה בגודלה בעולם ביום חמישי. השיבושים שאירעו מאז פרוץ הקורונה הובילו למחסור בסחורה בנוסף למחסור במכליות, מקומות אחסון ונהגים לשילוח המלאי.

"המכירות בספטמבר היו מעט גבוהות יותר בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה, אף שלא ניתן היה לעמוד בכל הביקוש בגלל השיבושים והעיכובים באספקה", נמסר בהצהרת החברה.
לפי המנכ”לית הלנה הלמרסון, צווארי הבקבוק שמשפיעים על החברה היו בעיקר בתחומי הייצור והתחבורה ובנמלים. היא ציינה אמנם שחל שיפור במצב אך ב־H&M מתכוננים לעיכובים נוספים במשלוחים ברבעון הנוכחי.

1 צפייה בגלריה
סניף H&M בבייג'ינג
סניף H&M בבייג'ינג
סניף H&M בבייג'ינג
(שאטרסטוק)

במקביל, החברה דיווחה על זינוק של 158% ברווח לפני מס עבור הרבעון השלישי (יוני עד אוגוסט) לעומת השנה שעברה, ל־690 מיליון דולר. בהשוואה לרבעון השלישי של 2019, לפני פרוץ המגפה, הרווח היה גבוה ב־22%. "העלייה של הרווח הרבעוני נובעת בעיקר מההצלחה של הקולקציות ויותר מכירות במחירים מלאים, פחות הנחות ושליטה טובה יותר בעלויות", הוסיפה הלמרסון.
עם זאת, המכירות ברבעון השלישי של 2021 עוד לא חזרו לרמות שנרשמו לפני הקורונה, שכן ההכנסות טיפסו ב-9% ל-56 מיליארד קרונה (6.4 מיליארד דולר), זאת בעוד שברבעון השלישי של 2019 עמדו המכירות על 63 מיליארד קרונה (7.2 מיליארד דולר). 
לפי הודעת החברה, כ־50 מתוך 5,000 החנויות שהיא מפעילה נותרו סגורות באופן זמני. הלמרסון התייחסה גם למצב בסין, שלדבריה נותר מורכב. הרשת הוצאה באפריל מאתרי המסחר המרכזיים במדינה ועמדה בפני חרם צרכנים, לאחר שהביעה ביקורת על מצב זכויות האזרח במחוז שינג’יאנג והחשד לשימוש בעובדי כפייה להפקת כותנה. בכל זאת, החברה ממשיכה להתרחב ובכוונתה להשיק בחודשים הקרובים חנויות מקוונות ופיזיות בשווקים חדשים.