סגור
יו”ר התאגדות רשתות המסחר שחר תורג’מן מרכז ביג ב באר שבע
יו”ר התאגדות רשתות המסחר, שחר תורג’מן (צילום: אוראל כהן)

רשתות המסחר נגד קרן הארנונה: "תוביל לעליות מחירים"

התאגדות רשתות המסחר והאופנה טוענת כי "הקמת קרן הארנונה תנציח את ביזת העסקים הקטנים, הבינוניים והגדולים כאחד", שכן היא תגרום לראשי הרשויות החזקות לייקר את תעריפי הארנונה על מנת לפצות על הכספים שיילקחו מהן, וההתייקרויות הללו יגולגלו לצרכן

התאגדות רשתות המסחר והאופנה באיגוד לשכות המסחר מתנגדת להקמת "קרן הארנונה" במסגרת חוק ההסדרים, וטוענת שהתוצאה הצפויה היא התייקרות של מוצרי הצריכה והשירותים עבור האזרחים.
התאגדות רשתות המסחר, בה חברות בין היתר פוקס, קסטרו, בריל, צומת ספרים, המשביר לצרכן ועוד, טוענות כי כבר כיום הארנונה העסקית בישראל היא מהגבוהות בעולם "היות וראשי הערים גובים תעריפים שערורייתיים במטרה לאזן את קופת העיריות הגרעוניות". לדבריהן, "מדי שנה תעריפי הארנונה העסקית מתייקרים אוטומטית, כיוון שהם צמודים לעלויות השכר בשלטון המקומי (50%) ולמדד יוקר המחייה. בנוסף לעלייה זו דורשים ומקבלים ראשי הערים אישור להעלות את התעריפים למגזר העסקי בתחומן, מעבר לעליית המדד. התעריפים המוגזמים האלו עושקים את העסקים בישראל שכורעים תחת הנטל, ובפועל מייקרים את מחירי המוצרים ברשתות הקמעוניות בעד 5%".
הרשתות טוענות כי "הקמת קרן הארנונה תנציח את ביזת העסקים הקטנים, הבינוניים והגדולים כאחד ואף תחמיר את התופעה, שכן מהלך כזה ייצור לחץ על הרשויות המקומיות החזקות להאיץ את מהלך העלאת תעריפי הארנונה, על מנת לפצות על הכספים שיילקחו מהן".
בהתאחדות מוסיפים כי ההכנסות נטו ממיסוי מקרקעין הסתכמו ב-2022 ביותר מ-25 מיליארד שקל. "לפני שאתם מכניסים את היד לכיסי העסקים שמממנים את המשק, תנהלו את המשאבים של כולנו בצורה אחראית. אנו קוראים לממשלת ישראל לא לקדם את העיוות הנוראי הזה ולאמץ מתווה רב שנתי של הורדת הארנונה העסקית, כחלק ממהלך נחוץ של המלחמה ביוקר המחיה. כבר כיום מתכונתו הנוכחית של מס הארנונה על המגזר העסקי היא בכייה לדורות, לכן התכנון לגלגל ייקור מחירים על הצרכנים במסגרת קרן הארנונה החדשה לא יכול להישאר על הפרק".
הבוקר פתחו רשויות מקומיות רבות בשביתה בשל הכוונה של הממשלה להעביר את חוק קרן הארנונה כחלק מחוק ההסדרים. בדיון סוער שהתקיים הבוקר בוועדת הכספים פרץ עימות בין חברי הקואליציה לבין ראשי ערים שהגיעו לדיון בכנסת.
האוצר מבקש כי במסגרת קרן הארנונה תעביר כל רשות מקומית בין 10% ל-28% מהרווח השנתי מארנונה עסקית לקרן ייעודית והכסף יחולק בין כל הרשויות, כך שרשויות עם ארנונה עסקית נמוכה ייהנו מהארנונה שמשולמת לרשויות בעלות ארנונה עסקית גבוהה.