סגור

בלעדי
אפרודיטה: פערי יבוא של מאות אחוזים בגלל טריומף

לכלכליסט נודע כי הרשת פנתה לרשות התחרות בטענה כי טריומף ישראל מנצלת את כוחה בשוק, והציגה פערים של מאות אחוזים בין מחירי יבוא רשמי ליבוא מקביל: “להכיר בה כמונופול”. טריומף: “ניסיון להתחמק מחוב"

רשות התחרות בודקת תלונה שהוגשה נגד חברת ההלבשה התחתונה טריומף, בטענה כי זו חוסמת יבוא מקביל של מוצריה לישראל. כך נודע ל"כלכליסט".
אפרודיטה טוענת בפני רשות התחרות כי טריומף ישראל עצרה יבוא מקביל שהרשת ביצעה למותגים סלוגי וטריומף. בדצמבר 2020 קיבלה אפרודיטה הודעה מהסוחר בספרד, שאותה היא מצרפת בפנייה לרשות התחרות, ובה מודיע לה המתווך כי "טריומף ישראל התלוננה בפני טריומף הבינלאומית וזו מצדה נקטה פעולות ואסרה על הסוחר הספרדי להמשיך ולמכור את מוצרי סלוגי וטריומף לאפרודיטה", כפי שנעשה כבר במשך כמה חודשים. בכך, טוענת אפרודיטה, "חסמו טריומף ישראל וטריומף הבינלאומית את המשך היבוא המקביל של מוצרי סלוגי וטריומף לישראל, ופגעו באופן משמעותי בתחרות בתחום ההלבשה התחתונה לנשים בישראל".
1 צפייה בגלריה
סניף אפרודיטה ב תל אביב
סניף אפרודיטה ב תל אביב
סניף אפרודיטה בתל אביב. טריומף עתידה להקים רשת עצמאית מתחרה
(צילום: עמית שעל)
לטענת אפרודיטה, במקביל לכך שהיא קונה פריטים מהחברה הרשמית, היא רכשה כמה פריטים ממתווך ספרדי וגילתה פער של מאות אחוזים בין המחיר שבו היא רוכשת מטריומף לבין המחיר שבו היא קונה ביבוא מקביל.
החברה אף צירפה טבלת מחירי קנייה מהיבואן הרשמי ומהמתווך הספרדי ומציינת כי "פערי המחירים האמורים עשויים ללמד גם על כך שטריומף ישראל וטריומף הבינלאומית כבעלות מעמד דומיננטי ומונופוליסטי בשוק הרלבנטי של הלבשה תחתונה לנשים בישראל, גובות מחירים מופרזים ובלתי הוגנים בגין מוצריהן, מהקמעונאים ובעיקר מהלקוחות בישראל, בהשוואה למחירי אותם מוצרים בדיוק בספרד".
בנתונים שהציגה אפרודיטה לרשות התחרות היא חושפת את המחירים של עשרות מוצרים של טריומף המעידים על פערים של מאות אחוזים בין היבואן הרשמי ליבואן המקביל. כך לדוגמה במותג סלוגי מציגה החברה את אחד מדגמי סלוגי Zero שמחירו לצרכן בישראל עומד על 250 שקל. על פי אפרודיטה, העלות לקמעונאי הספרדי היא 40 שקל, העלות לקמעונאי בישראל שרוכש ישירות מטריומף ישראל היא 152 שקל, והפער בין העלות לקמעונאי בספרד לבין העלות לקמעונאי בישראל עומד על 279%. החברה מביאה דוגמאות לפריטים שהפער בהם עומד על 279%-209%.
התלונה הוגשה על ידי מפעילת רשת חנויות ההלבשה התחתונה אפרודיטה, חברת ש.א.ג. ניהול קניונים, שבינה לבין טריומף קיים סכסוך מסחרי ואף הוגשו תביעות הדדיות בין הצדדים. בפנייה לרשות התחרות מציינת הרשת כי מוצרי טריומף מהווים חלק נכבד מהיצע המוצרים שהרשת משווקת, ומוסיפה כי סלוגי וטריומף הם מוצרים מובילים בקטגוריית התחתונים והחזיות. טריומף ישראל, נכתב, "היא בעלת כוח שוק משמעותי בתחום זה בישראל". עוד מציינת החברה כי בסגמנטים מסוימים נתח השוק של טריומף עולה על מחצית מהמכירות, "לפיכך יש לראות בטריומף ישראל בעלת מונופולין בתחום הלבשה תחתונה לנשים".
מהמכתב לרשות התחרות עולה כי בשל מחלוקת מסחרית בחודשי הסגר, מרץ ואפריל 2020, אז התפרץ נגיף הקורונה, סירבה טריומף ישראל לספק לאפרודיטה את מוצריה, למעט לצורך מכירה באתר. "במהלך מאי 2020 פנתה אפרודיטה והחלה ביבוא מקביל, בעקיפין, של מוצרי סלוגי וטריומף מספרד”, טוענת אפרודיטה. “בסמוך לאחר תחילת היבוא המקביל הסכימה טריומף ישראל, לאחר סירוב של שנים, לשנות את צורת ההתקשרות ולהתקשר עם אפרודיטה בהסכם בתנאי קונסיגנציה, כפי שהיא קשורה כבר שנים רבות עם כל מתחרותיה". בספטמבר 2020 טריומף ישראל חידשה את האספקה.
לטענתה של אפרודיטה, בחודשים האחרונים היא רוכשת את מוצרי סלוגי וטריומף מטריומף ישראל בתנאי קונסיגנציה ובמקביל היא מוצרים זהים ביבוא מקביל, כשפערי המחירים מגיעים למאות אחוזים. בשבוע החולף נחשף כי טריומף עומדת לפתוח רשת חנויות בישראל. בשיחה עם “כלכליסט” אמר שמוליק אבני, בעלי אפרודיטה, כי “כעת הפעולות של טריומף ישראל לחסום יבוא מקביל ברורות. היבוא המקביל הוזיל משמעותית את המחירים לצרכן“.
ברשות התחרות מסרו כי הרשות בודקת את התלונה. מטריומף נמסר: “זהו ניסיון נוסף ונואש של אפרודיטה להתחמק מחוב כלפינו לאחר שניסיון קודם נדחה על ידי ביהמ”ש. חבל שאפרודיטה בוחרת לשקר, תחילה לביהמ”ש והפעם לרשות התחרות. די בעובדה שאנו כבר לא מספקים סחורה לרשת מינואר, אך באתר, ובאפרודיטה ניתן למצוא מוצרים שכנראה נרכשו ביבוא מקביל”.