פרשנותהכישלון הפרטי של אסנת רונן
פרשנות
הכישלון הפרטי של אסנת רונן
לפני שנה הובילה יו”ר פרטנר אסנת רונן עסקה לרכישת 50% משמיר. מאז גם בחברת התקשורת אין לה נחת
בזמן שחברת התקשורת פרטנר עוברת טלטלה בצמרת, הכוללת התפטרות של מנכ"ל ושל שתי סמנכ"ליות, מתברר שיו"ר החברה, אסנת רונן, מתמודדת במקביל עם צרות נוספות.
רונן היא בעלת מניות מרכזית בחברת סלטי שמיר שהתמוטטה לאחרונה. רונן מחזיקה יחד עם בעלה, רמי רונן, ב־14% (17% יחד עם מניות שהחברה עצמה מחזיקה) ממניות חברת הסלטים שלאחרונה נכנסה להליך של הקפאת הליכים. בני הזוג רונן הובילו בתחילת 2020 עיסקה לרכישת 50% ממניות סלטי שמיר, בעסקה בהיקף של 20 מיליון שקל. סלטי שמיר, המייצרת בין היתר את המותג הפרטי של שופרסל, נקלעה לחובות של כ־91 מיליון שקל, מתוכם כ־48 מיליון שקל לספקים. רונן טוענת שאיננה מעורבת בניהול החברה.
רונן, ששימשה בעבר כמשנה למנכ"ל לאומי־פרטנרס, נכנסה לתפקיד יו"ר פרטנר במקומו של אדם צ'זנוף, נציגו של חיים סבן. סבן החליט להחזיר להאצ'יסון הסינית את מניות השליטה בפרטנר והן הועברו לידיו של עו"ד אהוד סול, המשמש כנאמן. סול מינה את חברי הדירקטוריון החדשים בפרטנר, המשמשת למעשה כחברה ללא שליטה של בעל מניות.
בנוסף לכישלון העסקי הצורב בסלטי שמיר, רונן גם לא רווה נחת בתפקידה בפרטנר. מאז מונתה, היא נכנסה לשורה של מאבקים מול מנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי, שהחליט לאחרונה להתפטר מתפקידו. בעקבות בנבנישתי התפטרו גם שתי סמנכ"ליות. כעת רונן עומדת מאחורי תהליך האיתור למחליפו של בנבנישתי בתפקיד מנכ”ל פרטנר.