סגור

זינוק של 24.5% בפדיונות הפאוור סנטרים לאחר פסח 2021 לעומת 2019

המגמה שהחלה בשנת הקורונה של ביצוע קניות בפאוור סנטרים, נמשכת גם כעת, כך עולה מנתוני ריס שהגיעו לידי “כלכליסט“. ם הקניונים האזוריים מתחזקים, אך הקמעונאים חוששים מהשפעת הקורונה בהודו

המגמה שהחלה בשנת הקורונה של ביצוע קניות בפאוור סנטרים, נמשכת גם כעת, כך עולה מנתוני ריס שהגיעו לידי “כלכליסט“. על פי הנתונים, בשלושת השבועות שלאחר פסח, בין 28-8 באפריל 2021, עלו פדיונות בקניונים ומרכזי המסחר ב־15% בממוצע ארצי, בהשוואה לשלושת השבועות שאחרי הפסח ב־2019 (24-4 באפריל 2019). הפאוור סנטרים ממשיכים במגמה החיובית והפדיונות בהם בתקופה הזו עלו ב־24.5% בעוד הקניונים האזוריים הציגו עלייה של 12% בפדיונות ביחס ל־2019.

באפריל 2020 היה המשק בסגר, ועם הפתיחה של החנויות בחודש מאי, פרץ הציבור מהבתים ורץ לקניונים ולמרכזי הקניות הפתוחים. גם ב־2021 נהנו הקמעונאים מעלייה במכירות מתחילת אפריל ביחס לשלושת השבועות שאחרי חג הפסח ב־2019, אך בשלושת הימים האחרונים נחלשו המכירות ובענף הקמעונאות צופים כי חודש מאי יהיה חלש במיוחד ביחס לשיאי המכירות שנשברו במאי 2020.

1 צפייה בגלריה
תורים תור בכניסה לחנויות ב במתחם ביג חיפה
תורים תור בכניסה לחנויות ב במתחם ביג חיפה
תור בכניסה לחנויות במתחם ביג חיפה
(צילום: אלעד גרשגורן)

אשר לקניונים הסגורים, אלה התמודדו עם חשש של הציבור לפקוד מקומות מקורים, ונראה כי גם הם מתאוששים, אך פחות מאשר מרכזי המסחר הפתוחים.
בנוסף לכך בענף האופנה מוטרדים מהתפרצות הקורונה שפוקדת את הודו. על פי ההערכות של קמעונאים, 20% מייצור הטקסטיל המיובא לישראל מתבצעים בהודו. “בסחורה מסין יש עיכובים קלים, אבל אנחנו מוטרדים מאוד ממה שיהיה חודשים קדימה. הודו ממש בקריסה. יש לא מעט חברות שמייצרות בהודו”.
“זה מקור של ייצור ושל חומרי גלם וזה משפיע רוחבית על כל התחומים וגם על האופנה”, אומר קמעונאי בכיר.עכשיו גם טורקיה צפויה להיכנס לסגר והגבולות סביב המדינות שיש בהן התפרצות נסגרים. המפעלים ממשיכים אמנם לפעול אבל זה מטריד. יש אי־ודאות בענף”.