חגיגת הרווחיות הגולמית של רשתות המזון
חגיגת הרווחיות הגולמית של רשתות המזון
הרשתות מסבירות את השיפור ברווחיות הגולמית בשיפור תנאי הסחר – העמקת הנחות מהספקים. הן לא חושפות שהעלאת מחירים תסייע לשיפור רווחיותן
רשתות המזון חתמו את הרבעון הראשון השנה במגמה מעורבת, שהתאפיינה בירידה במכירות ביחס לרבעון הראשון אשתקד, לצד שיפור הרווחיות הגולמית. הירידה במכירות נרשמה על רקע הזינוק החד והחריג לביקוש מזון ומוצרי ניקיון החל מהמחצית השנייה של חודש מרץ אשתקד, כחלק מהיערכות הציבור לקראת הסגר הראשון שהוטל במסגרת המאבק בקורונה.
רמי לוי שיווק השקמה, שפרסמה אתמול את דו"חותיה לסיכום הרבעון, הציגה ירידה 2.9% במכירות החנויות הזהות שפעלו גם ברבעון הראשון אשתקד. פתיחת שתי חנויות חדשות לא בלמה לחלוטין את הירידה שעמדה על 1.5% במכירות שהסתכמו ב־1.473 מיליארד שקל. שיפור תנאי הסחר מהספקים והתייעלות לוגיסטית שנבעה מהמעבר למרכז הלוגיסטי החדש של החברה, איפשרו ללוי לרשום עלייה של 4% ברווח הגולמי, על אף הירידה במכירות, וזה הסתכם ב־367 מיליון שקל. החברה שיפרה את הרווחיות הגולמית ל־22.7% לעומת 21.67% אשתקד.
רשת יוחננוף חתמה את הרבעון עם צמיחה קלה של 1.1% במכירות החנויות הזהות, בעוד פתיחת חנויות חדשות איפשרה לרשת לרשום עלייה של 6.7% במכירות שהסתכמו ב־817 מיליון שקל. בעקבות העלייה במכירות ונוכח שינוי בטיפול החשבונאי של החברה בהסדרי קונסיגנציה שיש לה עם חלק מספקיה, נרשמה עלייה של 8.7% ברווח הגולמי שהסתכם ב־214 מיליון שקל, כך שהרווחיות הגולמית עלתה ל־26.2% מהמכירות לעומת 25.7% בתקופה המקבילה אשתקד.
שופרסל, מובילת השוק, חתמה את הרבעון עם קיפאון במכירות שבא לידי ביטוי בירידה של 0.5% במכירות החנויות הזהות ועלייה של 0.5% במכירות כלל הרשת. אלא ששיפור תנאי סחר איפשר לרשת לשפר את הרווחיות הגולמית ל־27% מהמכירות לעומת 26.8% ברבעון הראשון אשתקד. רשת טיב טעם בניהולו ובשליטתו של חגי שלום רשמה ברבעון עלייה של 15% במכירות שהסתכמו ב־354 מיליון שקל. הצמיחה נותרה דומה גם בנטרול תרומת חנויות חדשות שנפתחו לאחרונה, שכן הפדיון בחנויות הזהות עלה בתקופה ב־14.9%. הזינוק במכירות בא לידי ביטוי בשיעור חד יותר של 18.8% ברווח הגולמי, שהסתכם ב־114.2 מיליון שקל, כך ששיעורו מהמכירות עלה ל־32.3% לעומת 30.9% אשתקד. השיפור הושג בין היתר משיפור תנאי סחר מהספקים.
שם הקוד "שיפור תנאי סחר", שבו השתמשו הרשתות להסביר את השיפור ברווחיות הגולמית המשקפת את הפער בין מחיר הקנייה של המוצרים מהספקים למחיר מכירתם לצרכנים, נוגע להעמקת הנחות שנותנים הספקים לקמעונאים מסיבות שונות, ובראשן הגדלת נפח הפעילות. אישור מחירונים חדשים המשקפים העלאות מחירים, הוא הזדמנות לקמעונאים להמשיך ולשפר תנאי סחר, באמצעות נתח מהתוספת שמבקשים הספקים. בשנה שבה צפויות המכירות להיות בסימן ירידה, על רקע הזינוקים החדים אשתקד, חייבות החברות הציבוריות שביצועיהן נמדדים כל העת על ידי המשקיעים, למצוא מקורות לשיפור הרווחיות, ולכן האינטרס שלהן לבלום את גל ההתייקרויות – נמוך.