מנכ"ל משרד הביטחון ביקש מתאגיד השידור לבחון העברת גל"צ אליו
מנכ"ל משרד הביטחון ביקש מתאגיד השידור לבחון העברת גל"צ אליו
שר התקשורת הנדל הביע תמיכה בסגירת התחנה הצבאית, אך ביקש מאנשי משרדו לקיים דיון בעתיד התחנה ולבחון כמה אפשרויות כמו הפיכתה למסחרית או שחרור התדרים שלה לטובת כניסה של תחנות נוספות לשוק הארצי
שר התקשורת יועז הנדל הנחה את אנשי משרדו לקיים בשבוע הבא דיון בעתידה של תחנת גלי צה"ל ותחנות הרדיו האזוריות, אחרי שקיבל פניות בנושא מעובדי התחמה על רקע הכוונה לסגור את התחנה הצבאית.
הבוקר פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי שר הביטחון בני גנץ קיבל חוות דעת מהיועץ המשפטי למשרדו לפיה אין צורך בחקיקה בנושא, מה שיקל את תהליך סגירת התחנה, בו הוא מעוניין כמו גם הרמטכ"ל אביב כוכבי.
הנדל, שנמנה בעבר על מגישי התחנה, הצהיר בעבר כי הוא לא רואה מקום לתחנת רדיו צבאית שעוסקת באקטואליה. הוא מעדיף להקצות את התדרים שבהן משתמשת התחנה הצבאית לצורך הגדלת התחרות בענף.
למשרד התקשורת אין סמכות בעניינה של גל"צ אך היא אחראית על התדרים שבהם היא משתמשת לשידוריה ולשידורי גלגל"צ. עם זאת המשרד השתתף בוועדה שהוקמה במשרד הביטחון. עם חזרתו של הנדלר למשרד התקשורת החלה בחינה מחודשת של עמדת המשרד.
התאגיד לא נלהב לצרף את התחנה
הנדל מתכוון לבחון מספר אופציות לגל"צ אחרי סגירתה, בהם הפיכתה לתחנה מסחרית או לחילופין לצרפה לתחנות הרדיו שפועלות היום תחת תאגיד השידור הציבורי. לכלכליסט נודע כי כבר נעשו פניות בנושא מצד משרד הביטחון לראשי התאגיד, גיל עומר היו"ר ואלדד קובלנץ המנכ"ל, אך אלה לא הביעו התלהבות יתרה מהרעיון.
לתאגיד תחנות שמתחרות בגל"צ (כאן רשת ב') וגם בגלגל"צ (88 ורשת ג') ותפעול של רשתות דומות על ידי אותו גורם נראה תלוש מהמציאות. אם אכן יצורפו התחנות תחת התאגיד תידרש המדינה להגדיל את התקציב שלו, דבר שנראה פחות אפשרי להעברה בממשלה וסותר את הרעיון שבחיסכון הכספי של סגירת התחנה הצבאית. העברת התחנות של גל"צ לתאגיד, אם תתממש, עשויה להוות סגירת מעגל אישית עבור מנכ"ל התאגיד קובלנץ שהקים וניהל בעבר את גלגל"צ.
החלופה הנוספת שהנדל מתכוון לבחון הוא שימוש בתדרים שתפנה גל"צ כדי לאפשר כניסה של תחנות נוספות לשוק הארצי.
גורמים בשוק התקשורת ציינו כי גם אם יוחלט על סגירת גל"צ, עומדת בפני הממשלה משוכה גבוהה בדמות ועד עובדי צה"ל שנמנים על עובדי התחנה. מהלך שכזה יצריך הגעה להסדר עמם, מה שמכניס לתמונה גם את משרד האוצר ואגף הממונה על השכר שיידרשו להגיע להסכמים שיאפשרו את סגירת התחנה במו"מ שעשוי להיות ארוך במיוחד, כפי שהיה גם בימי רשות השידור בטרם הפכה לתאגיד.