סגור

המתנה ממושכת להזמנות אונליין בשל המצב הביטחוני

לקוחות שמנסים בימים האחרונים לבצע הזמנות ברשתות השונות נענים שהאספקה תהיה רק בשבוע הבא, אחרי חג השבועות, בין השאר בשל חוסר עובדים מהמגזר הערבי

הקורונה חלפה, אך ההמתנה הממושכת להזמנות אונליין חזרה. לקוחות המבקשים בימים האחרונים לבצע הזמנות אונליין ברשתות השונות, נענים כי האספקה תתבצע רק אחרי חג השבועות.
מבדיקת כלכליסט עולה כי ברשת רמי לוי, אין מאתמול (ד') חלונות פנויים לאספקה עד סוף השבוע הבא, בשופרסל ובוויקטורי האספקות הקרובות הן ביום שלישי שאחרי חג שבועות. גם ברשת יינות ביתן הודיעו ללקוחות כי בעקבות המצב הביטחוני, יתכנו עיכובים באספקת הזמנות והאספקות הקרובות הן רק לאחרי החג. הקושי במציאת חלונות פנויים לאספקת הזמנות נרשם כבר מאתמול והחריף הבוקר.
ההמתנה הממושכת לאספקות, היא בשל הקושי של החברה להביא עובדים מהמגזר הערבי, המשמשים נתח מהותי ממלקטי הזמנות בסניפים ומהשלוחנים, המספקים את ההזמנות לבתי הלקוחות. זאת בעיקר בשל המצב הביטחוני וגם בגלל עיד אל פיטר.
החג המוסלמי, יצר גם מחסור בעופות, ומתחילת השבוע הציעה הרשת ללקוחות האונליין להקדים הזמנות מוצרי עוף, בשל חופשת החג, שחל בצמידות לחג השבועות.
2 צפייה בגלריה
משלוח של שופרסל ארכיון
משלוח של שופרסל ארכיון
משלוח של שופרסל
(צילום ארכיון: שושנה חן)
בשנה שעברה התמודדה הרשת עם קושי לספק את הביקושים הגבוהים להזמנות אונליין, בתחילת משבר הקורונה. על רקע זה, צמחו מיזמים שהציעו אספקות מהירות כמו קוויק שמתחייבת לספק הזמנה לבית הלקוח תוך שעות ספורות ולאחרונה גם דלי, שמתחייבת לאספקה תוך 15 דקות. יחד עם זאת, מדובר במיזמים בפריסה גאוגרפית מוגבלת, שאינם יכולים לתת מענה מלא לכלל הצרכנים. זאת ועוד, גם קוויק מתקשה לספק את ההזמנות תוך זמן קצר, על רקע המצב. באתר ההזמנות עדכנה החברה כי ״לאור המצב, יתכנו שינויים בזמני אספקת המשלוחים״.
על רקע הסמיכות של החג לסוף השבוע ונוכח הקושי לתת מענה מלא לביקוש ההזמנות באונליין, תפתח שופרסל 36 סניפים במוצ"ש הקרוב, זאת בנוסף ל- 96 סניפים הפתוחים בשגרה, כך ש-132 מ-300 סניפי הרשת יפעלו במוצ"ש ברחבי הארץ.
משופרסל נמסר: ״שופרסל אונליין פועלת בימים אלו באופן מאומץ לתת מענה לציבור הלקוחות שלנו. לאור מגבלות הנובעות מקושי בגיוס כוח אדם בשל עיד אל פיטר והמצב הבטחוני, התמלאו חלונות האספקה עד החג ואנו עושים ככל יכולתנו להרחיב את היצע חלונות האספקה״.
2 צפייה בגלריה
מתחם ויקטורי רחוב פסח לב 1 אזור התעשייה הצפוני ב לוד
מתחם ויקטורי רחוב פסח לב 1 אזור התעשייה הצפוני ב לוד
מתחם ויקטורי בלוד
(צילום ארכיון: צפריר אביוב)
הקורנה האיצה את קניית המזון ברשת
מכירות האונליין בשוק המזון, צמחו בשנה החולפת בשיעור חד. משבר הקורונה ומגבלות התנועה שנקבעו במהלכן, האיצו את התפתחות הענף, שפעילותו מהווה 5-20% ממכירות הרשתות השונות. מובילת השוק היא קבוצת שופרסל, המחזיקה גם בפעילות המקוונת הגדולה ביותר. את 2020 חתמה קבוצת שופרסל הפועלת גם בתחום הפארם וסיטונאות המזון, עם זינוק של 14% במכירות שהגיעו לשיא של 15.2 מיליארד שקל.
חמישית (19.9%) מפעילות רשת המזון שופרסל, המפעילה 301 סניפי מזון ו-86 סניפי פארם, הושגה דרך זרוע האונליין.
הרשת צפויה לצמצם את התלום בכח אדם בכל הנוגע להזמנות אונליין, באמצעות הקמת 2 מרכזי ליקוט אוטומטיים. המרכז הראשון בקדימה יושק בחודשים הקרובים ומרכז נוסף בשנה הבאה, בהשקעה כוללת של כ-600 מיליון שקל.