ארה"ב תשקיע כ-600 מיליון דולר בבניית השגרירות בירושלים
הוועדה המחוזית בירושלים אישרה להפקדה שתי תוכנית: במחנה אלנבי לשעבר ובמתחם מלון דיפלומט. עדיין לא הוחלט היכן תמוקם השגרירות ובאיזה שטח המתקנים האחרים
- הוועדה המחוזית ירושלים תדון מחר בהפקדת התוכניות של שגרירות ארה"ב בעיר
- סכנת פינוי העולים מתקרבת: בעוד שבועיים תקבל שגרירות ארה"ב את הבעלות במלון דיפלומט
- מלון דיפלומט עתר: פנו את העולים לטובת השגרירות
את שתי התב"עות הציג האדריכל שיין גרסון, עובד מחלקת המדינה האמריקאית, שהסביר כי עדיין לא הוחלט באיזה משני האתרים תוקם המחלקה הקונסולרית שפועלת כיום בתל אביב ובה מתקיימת קבלת הקהל. לאחר שתתקבל ההחלטה ייגזרו כל השימושים במבנה, ייגזר התקציב הסופי של הפרויקט ותקודם תוכנית אדריכלית. גרסון ציין כי את התוכנית יכין אחד מ-20 אדריכלים בעלי שם שעובדים בקביעות עם מחלקת המדינה האמריקאית. עוד הדגיש גרסון כי בכוונתם לבנות גם באתר שלא ייבחר לשגרירות וישמש מתקנים אחרים הנחוצים לה. להערכתו הקומפלקס האחר ייבנה תוך 20-10 שנים ועשוי לשמש גם למגורי השגריר.
המבנה החדש של השגרירות בירושלים צפוי להיות אחד המתקנים הגדולים של מחלקת המדינה האמריקאית בעולם. יעבדו בו כ-1,100 עובדים, 630 מהם שכירים והיתר עובדים חיצוניים. השטח הבנוי של קמפוס השגרירות צפוי להיות כ-60 אלף מ"ר אם יוחלט לבנות אותו בדרך חברון. מסיבות טופוגרפיות ותכנוניות השטח הבנוי של המבנה בשכונת ארנונה צפוי להיות מעט יותר קטן - כ-51 אלף מ"ר.
האמריקאים דורשים מספר רב של מקומות חניה, הרבה מעבר לתקן הקיים באזורים שבהם מקודמות התב"עות. למבנה בשכונות ארנונה יידרשו 825 חניות, ולמבנה בדרך חברון דרושות 636 חניות. זאת בעוד שבניינים בגודל דומה בסביבה יכולים לקבל רק כ-130 חניות.
הסיבה לדרישה החריגה היא החוק האמריקאי שאוסר על אזרחים אמריקאים עובדי השגרירות להשתמש בתחבורה ציבורית. בנוסף הסביר גרסון כי החניות נחוצות לחניית רכבים שברוב הזמן לא נעשה בהם שימוש.
מתכננת מחוז ירושלים במינהל התכנון, שירה תלמי-באבאי, ציינה כי "מעבר לחיזוק מעמדה של העיר כבירת ישראל, מדובר על בינוי שהינו מנוף לצמיחה ופיתוח של אלפי מקומות עבודה, מנוע לקידום דיפלומטיה, ביקורים ונסיעות לעיר ועידוד השיח הבינלאומי ומיקומה החשוב של בירת ישראל במסגרתו. מיקומה המרכזי של השגרירות, על ציר רכבת קלה מאושר, המיועד לבינוי אינטנסיבי תוסיף מוקד של פעילות כלכלית ותעצים את מגמת עירוב השימושים".