השעמום בפרברים מחיה את נדל"ן היוקרה בניו יורק
אחרי שנטשו את העיר בשיא המגפה לטובת קונטיקט וניו ג'רזי, המקומיים חוזרים והביקוש לנכסים במחירים של 4 מיליון דולר ומעלה מתאושש. גם בשוק משרדי היוקרה נרשמת התעניינות ערה בזכות הירידה במחירים
המגפה עדיין משתוללת בניו יורק, אבל נראה כי מגזר נדל"ן היוקרה כבר פיתח חסינות ובשלושת החודשים האחרונים נחתמו יותר עסקאות לרכישת בתי יוקרה במנהטן מאשר בתקופה המקבילה אשתקד - כך מדווחת סוכנות הידיעות בלומברג.
- סטיב מנושין לא מצליח למכור את הדופלקס שלו במנהטן וחותך את המחיר ב-20%
- רוכש מסתורי שילם 102 מיליון דולר על אחד הפנטהאוזים הנחשקים במנהטן
- אדם נוימן מעמיד למכירה טריפלקס במנהטן ב-37.5 מיליון דולר
לפי דו"ח שפרסמה השבוע חברת הנדל"ן אולשן ריאלטי, בין ספטמבר לדצמבר נחתמו 227 חוזים לרכישת בתים במחיר של 4 מיליון דולר ויותר, זאת לעומת 219 חוזים כאלה בשנה שעברה. עם זאת, יש עוד לאן לשאוף: בשלושת החודשים המקבילים ב־2018 נחתמו 260 חוזים לרכישת בתים בשווי 4 מיליון ומעלה וב־2017 הנתון עמד על 308.
העליות בשוקי המניות בשילוב הנחות משמעותיות הן הסיבות העיקריות לחזרתם של הקונים לשוק הנדל"ן. גורמים נוספים המוזכרים בדו"ח הם הריביות הנמוכות על משכנתאות והאופטימיות המתגברת סביב החיסונים. "רבים מהקונים הם ניו־יורקרים שאין ספק שהם מאמינים שבסופו של דבר העיר תתאושש", כתבה בדו"ח דונה אולשן, נשיאת סוכנות הנדל"ן היוקרתית.
סיבה נוספת היא הרצון של מקומיים שנטשו בשיא המגפה לטובת הפרברים לחזור הביתה. בין השאר, בשל תחושת שעמום. "יותר ויותר אנשים שעברו להמפטונס, קונטיקט או ניו ג'רזי אומרים שהם משתוקקים לשוב", אמר מיקי נפתלי, מנכ"ל חברת הנדל"ן נפתלי גרופ, שמכרה בשבוע שעבר דירה המתפרסת על קומה שלמה בבניין בנסון בשדרת מדיסון באפר איסט סייד. לדבריו, הדירה, בקומה ה־15, נרכשה במחיר המבוקש — 14.15 מיליון דולר.
זו היתה העסקה השנייה היקרה ביותר שנחתמה בשבוע שעבר. הגדולה ביותר היתה דירה בקומה ה־58 במגדל One57 בשדרת המיליארדרים במנהטן. הדירה, בשטח 416 מ"ר, הוצעה למכירה במרץ ב־22.25 מיליון דולר — ירידה של 35% ממחיר הרכישה ב־2014. "זו עסקה לא טובה במיוחד עבור המוכר, אבל מעולה לקונה", סיכם ריאן סרהנט, סוכן הנדל"ן שמייצג את הרוכש.
בדומה לשוק מגורי היוקרה, גם שוק המשרדים בניו יורק מושך התעניינות גוברת הודות לשכירות נמוכה יותר והיצע גבוה, גם זאת על רקע הקורונה. על פי דו"ח של פלטפורמת ניהול הנדל"ן VTS, סיורים במשרדי יוקרה ייצגו 70% מכלל הסיורים בין יוני ואוקטובר, לעומת 55% בתחילת השנה. סיבה עיקרית היא שהמשרדים המובחרים ביותר נאלצו להוריד מחירים בעקבות הסגר שהוטל על העיר והמעבר לעבודה מהבית.
"העלייה בזמינות יצרה הזדמנות לדיירים לשקול שכירת נכסים יוקרתיים, שאחרת לא היו זמינים או שלא היו יכולים להרשות לעצמם", נכתב בדו"ח. גם שאר התנאים בחוזים גמישים יותר, כמו צמצום תקופת השכירות המינימלית. ברחבי ארה"ב, הביקוש למשרדים נמוך עתה ב־56.4% לעומת פברואר. "זו ההתכווצות החמורה ביותר בהיסטוריה המודרנית של שוק המשרדים", סיכם ניק ומיטו, ממייסדי VTS.