ברמ"י לא מסתפקים בפינוי: תובעים את חברת שפיר על 6.5 מיליון שקל
התביעה שהוגשה היא עבור דמי שימוש עבור קרקע בבני ברק שלטענת רמ"י שפיר השתלטה עליה בניגוד לחוק והקימה בה מפעל שסיפק בטון לאתרי הבנייה של החברה. שפיר: "השימוש שבוצע בשטח נעשה כדין"
רשות מקרקעי ישראל הגישה לבית המשפט המחוזי בת"א תביעה נגד חברת שפיר לדמי שימוש בגובה 6.5 מיליון שקל בגין פלישתה לכאורה לקרקע בבני ברק. מדובר בתביעה שניה של רמ"י נגד שפיר על אותה חטיבת קרקע, התביעה הראשונה שהוגשה בחודש ספטמבר השנה הייתה לפינוי שפיר מהמקום.
- על רקע עזיבתו של מנכ"ל רמ"י, ועד העובדים טוען לאי סדרים בהליכי מינוי
- המשחק המכור של משרד השיכון: החבר ימנה את ינקי קוינט לתפקיד מנכ"ל רמ"י
- הורדת תעריף החשמל בסכנה: רמ"י מבקשת לדחות את הסגירה הפיננסית של רמת חובב
מדובר בקרקע בבעלות מדינה בשטח של 19 דונם. לטענת רמ"י, שפיר השתלטה על הקרקע ועשתה בה שימוש לצרכיה הפרטיים. שפיר התמקמה בקרקע בשנת 2015 והקימה עליה מפעל בטון ללא אישור של רמ"י ולפי הנטען, "תוך הפקת רווחים ועשיית עושר שלא כדין על חשבון הציבור". לטענת רמ"י הקמת מפעל הבטון על ידי שפיר התגלתה באוגוסט 2017 במהלך פיקוח שנערך במקום ואז התברר כי המפעל הוקם ללא אישור ומבלי ששפיר שילמה עבור השימוש בקרקע. בהמשך בוצעו ביקורות נוספות אשר מצאו כי שפיר אף הרחיבה את המפעל.
ברמ"י טענו, כי ניסיון לפנות את שפיר כשל והיא אף ניסתה להצדיק את ההתמקמות בקרקע בכך שמדובר בצורך לאור היותה קבלן משנה של אחד מהקבלנים הראשיים בפרויקט הרכבת הקלה. לטענת שפיר, מדובר בקרקע ששימשה את נת"ע והינו חלק מפרויקט הרכבת הקלה, אך פניה לנת"ע העלתה כי השטח אינו באחריותה, וכי בעבר הוא שימש כשטח התארגנות לבנייה אך זו הסתיימה כבר ב-2016.
לפי רמ"י, בניגוד לטענות שפיר שהמפעל נועד לשמש את הרכבת הקלה, נמצא כי משאיות של החברה נסעו לאתרים שונים של החברה ברחבי הארץ כמו פרויקט הקמת בית ספר בתל אביב ובנייה של פרויקט מגורים ברמת גן. בכתב התביעה הסבירו ברמ"י כי התביעה הנוספת מעבר לדמי השימוש נועדה למנוע פלישה לקרקעות לשם הפקת רווחים לא חוקיים, תופעה שלטענתם הפכה למכת מדינה. "יש לדרוש את השבת הרווחים של הפולשים ולייצר הרתעה כלכלית – כדי שלא ייצא חוטא נשכר. אחרת, הפולש יחויב רק בסכום דמי השימוש שהיה מחויב בהם ממילא אילו פעל מראש כדין".
מחברת שפיר נמסר בתגובה: השימוש שבוצע בשטח נעשה כדין; הדברים יובהרו בבית המשפט.
את רמ"י ייצגו בהליך עו"ד קרן יוסט (דון יחייא), ועו"ד דורית (יפרח) דרורי מפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי).