פרשקובסקי היא הזוכה במכרז לקרקע במתחם האלף בראשל"צ
ההצעה של פרשקובסקי על השטח בסך 24 דונם עומדת על כ-167 מיליון שקל - כפול ממחיר המינימום במתחם, ו-71 מיליון שקל מעל ההצעה המתחרה של קנדה ישראל; זכויות הבנייה מאפשרות לחברה גמישות בשימושים בחלקים מסוימים במתחם, אך לא ניתן יהיה לשנותם למגורים ולתעסוקה
חברת פרשקובסקי היא הזוכה במכרז הענק במתחם האלף בראשון לציון, המיועד ברובו לתעסוקה.
- פרשקובסקי זכתה במכרז הראשון לדיור להשכרה בעיר לוד
- נדחתה בקשת חברת פרשקובסקי לבטל את הגרלת מחיר למשתכן בחיפה
- פרשקובסקי: "בעיות הנזילה נגרמו בגלל חממת קנאביס בדירת התובעת"
למכרז הוגשו שתי הצעות כשהגבוהה מבין השתיים היא של פרשקובסקי והיא עומדת על 167 מיליון שקל - כפול ממחיר המינימום שעמד על 83.6 מיליון שקל, ו-71 מיליון שקל מעל ההצעה המתחרה של חברת קנדה ישראל שעומדת על כ-96 מיליון שקל. בשלב זה מדובר במידע ראשוני לאחר שלב פתיחת המעטפות, אך בשלב הבא ייבדקו המסמכים וזכייה תידרש גם לאישור של ועדת המכרזים בעירייה.
מדובר בשטח המשתרע על כ-24 דונם. הוא ממוקם בלב מתחם האלף בסמוך לקרקע נוספת שרכשה פרשקובסקי בעבר, וכן בסמוך לקרקע בבעלות העירייה. המתחם יועד בתחילה להקמת פרויקט ה"ארנה" היומרני, אך לאחר שבוטל על ידי העירייה הוחלט לשווק את הקרקע מחדש ליזמים. בשטח ששווק יש זכויות נרחבות ובהן 9,000 מ"ר של שטחי מסחר, 52 אלף מ"ר לטובת מבני ציבור ו-52 אלף מ"ר לטובת מלונאות.
בתוך כך, בעיריית ראשל"צ יאפשרו ליזמים גמישות בחלק מהשימושים. העירייה אמנם דורשת את הקמת מלוא שטחי המסחר אך בחלק המלונאות היא מחייבת את היזם בהקמת מלון בן 150 חדרים ששטחו המוערך יעמוד על כ-6,000 מ"ר ואת יתר השטח (כ-46 אלף מ"ר) תוכל פרשקובסקי להמיר לייעוד שונה באישור של הוועדה המחוזית. בנוגע למבני ציבור, מחייבת העירייה את היזם להעביר לרשותה שטח של 5,000 מ"ר ואת היתרה ניתן יהיה להמיר לייעודים אחר. בתוך כך, בעירייה לא יאפשרו שינוי יעוד למגורים ותעסוקה, אך כן יאפשרו שימושים כגון מגורים להשכרה ארוכת טווח או יעודים אחרים בהתאם להחלטת החברה הזוכה.
מבחינת עיריית ראשון לציון מדובר בהצלחה מסחררת בשיווק מתחם לייעוד שאינו למגורים בעיצומו של משבר כלכלי שרק העמיק את חוסר הוודאות בנוגע לעתיד התעסוקה וענף המשרדים, ומבלי שהיא נדרשת לקחת סיכון מצידה. לעומת זאת, חברת פרשקובסקי נכנסה להרפתקה שמחייבת אותה כעת לעבוד קשה על מנת לייצר לעצמה תוכנית הכוללת תמהיל המתאים לרוח התקופה, ובהמשך למכור או להשכיר את השטחים הבנויים. מעבר למחיר הקרקע פרשקובסקי מחויבת בהקמת מבנה ציבורי אשר מחירו נאמד בכ-30 מיליון שקל נוספים, כך שמחיר הקרקע כבר מתקרב ל-200 מיליון שקל. כמו כן, לפי תנאי המכרז מחייבים את החברה הזוכה לממש את כל הזכויות בתוך שש שנים ממועד האישור במועצת העיר.
נכון לשלב זה שיווקה עיריית ראשון לציון במתחם קרקעות שבהן זכויות בנייה לכ-700 אלף מ"ר מתוך 1.2 מיליון מ"ר שבבעלותה, והרוכשים המרכזיים הם דיסקונט, רוגובין, אמות, בסר (לשעבר קרקע של JTLV), הפניקס ופרשקובסקי (שכבר זכתה כאמור בקרקע אחת במתחם). בסך הכל מתוכננים להיבנות במתחם האלף 1.75 מיליון מ"ר לתעסוקה ומסחר, 5,400 יח"ד שבהן יתגוררו כ-22 אלף תושבים, ו-110 דונם של פארקים.
הזכייה האחרונה בפארק הייתה של חברת הפניקס והיא דווחה בחודש דצמבר 2019. במסגרת המכרז זכתה הפניקס במגרש בשטח 60 דונם המיועד להקמת קומפלקס של משרדים. הפניקס הגישה הצעה יחידה וזכתה בתמורה לסכום של 338 מיליון שקל, לא רחוק ממחיר המינימום שעמד על 310 מיליון שקל.