הוועדה המחוזית אישרה לפתח תקווה להקים קריה אקדמית
האתגר הבא של פתח תקווה: להביא מוסד אקדמי לעיר. העירייה: “בוחנים שיתוף פעולה עם אוניברסיטאות בינלאומיות”
מדובר בחטיבת קרקע בת 154 דונם בדרום־מערב העיר, שבה מחזיקים בעלים פרטיים שונים. הקרקע מצויה בין דרך רבין ממזרח, לרחוב השחם ממערב, מיכין סנטר בצפון ועד רחוב הנשיא בגבול עם גבעת שמואל בדרום. על הקרקע אושרה תוכנית שערך האדריכל יוחי לביא, שכוללת 1,418 דירות, 260 מתוכן דירות קטנות, ו־4,500 מ"ר שטחי מסחר. גובה הבניינים עד 27 קומות.
70% מהקרקע בתוכנית הוקצו לשטחי ציבור. 50 דונם למוסדות ציבור, 30 דונם מתוכם מיועדים למוסד להשכלה גבוהה ו־20 דונם לבית ספר תיכון. שטחים נוספים הוקצו לטובת שטחים ירוקים.
"פתח תקווה משופעת גם במוסדות רפואיים וגם בחברות הייטק", מסר ל”כלכליסט” ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג. "התוכנית אושרה על קרקע שנמצאת בין אזור העסקים של קריית מטלון לבין המרכזים הרפואיים בעיר, והמטרה היא שהאזור הזה ימנף את העיר. האתגר שלנו הוא להביא מוסד אקדמי שייתן מענה לדרישה ללימודים גבוהים מצד התושבים; וגם שיעודד שיתופי פעולה בין הסטודנטים לבין חברות ההייטק ומוסדות הרפואה בעיר וגם עם תלמידי התיכון שיוקם בסמוך. גם בצו הארנונה אנחנו נותנים עדיפות לחברות סטארט־אפ וביו־רפואה". גרינברג הוסיף: "אנחנו בוחנים כעת שיתוף פעולה עם אוניברסיטאות בינלאומיות, כמו אוניברסיטת UIBE בסין שנציגיה כבר היו בעיר, ונבחנת הקמת שלוחה ללימודי מזרח. בנוסף יש לנו שיתוף פעולה עם מכון נאמן של הטכניון להקמת מסלול הכשרות לסטודנטים למקצועות ביו־רפואיים".
כדי להקים שלוחת מוסד אקדמי מוכר בישראל, יש לקבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה.