יום קטלני באתרי הבנייה: 2 הרוגים, בבאר יעקב ובלכיש
בבאר יעקב נהרג פועל כאשר חפץ כבד נפל עליו, ובלכיש נהרג פועל לאחר שנלכד מתחת לקיר בטון: מאז תחילת השנה נהרגו 45 פועלים לעומת 39 ב-2018
נמשך הקטל בתאונות באתרי הבנייה, היום (ה') נהרגו שני פועלים בשתי תאונות שונות בבאר יעקב ובלכיש. גם קודם לאותן תאונות מספר ההרוגים לשנת 2019 הגיע לשיא לעומת שנים קודמות, בשלב זה עומד מספר ההרוגים השנה על 45 לעומת 39 ב-2018 ו-36 ב-2017.
- במקום המדינה: הקבלנים יעבירו קורסי בטיחות
- צוותי הבטיחות של ההסתדרות הגיעו לאתרי הבנייה בכפכפים
- משרד העבודה ילחם בזיוף רישיונות מפעילי העגורנים
העלייה בהיקף התאונות נמשך למרות שלכאורה בוצעו מספר מהלכים אשר היו אמורים לצמצם את היקף הפצועים וההרוגים, אך בפועל מסתמן כי נושא הבטיחות טרם חלחל לרמת השטח והתאונות ממשיכות להתרחש בקצב מפחיד.
בתאונה הראשונה עליה דווח הבוקר, נפגע פועל, גבר כבן 30 מחפץ כבד באתר בנייה ברחוב שבו בבאר יעקב. חובשים ופראמדיקים של מד"א אשר הגיעו למקום פינוי את הפצוע לבי"ח תל השומר במצב קשה, עם חבלת ראש, אך בתום ביצוע פעולות החייאה מתקדמות, נקבע מותו.
כשעתיים לאחר מכן התקבל דיווח במרחב לכיש על פועל שנלכד מתחת לקיר בטון שקרס באתר בנייה במועצה אזורית לכיש. חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום דיווחו על גבר כבן 30 מחוסר הכרה ללא סימני חיים ונאלצו לקבוע את מותו.
ישראל אסל, עו"ד היועץ המשפטי של הפורום למניעת תאונות עבודה: בתאונת עבודה קשה שאירעה היום באתר בנייה ברח' שבו בבאר יעקב נהרג כבן 30 מחפץ כבד שנפל עליו מגובה. מתחילת השנה נהרגו 83 עובדים בתאונות עבודה, 44 מהם נהרגו בענף הבנייה. שנת 2019 היא שנת דמים קשה בתחום תאונות העבודה, מספר התאונות רק הולך וגדל וזאת חרף הקמתה של יחידת פלס בלהב 433 שאמורה היתה ליצור חקירות איכותיות יותר בתחום תאונות בעבודה ולהיות גורם הרתעתי משמעותי בתחום זה. חקירות מהירות ואיכותיות של תאונות הינן המפתח להגשת כתבי אישום ומניעת תאונות עבודה, למרבה הצער חקירות איכותיות לא ממש קיימות וראיה לכך שאתמול בית המשפט השלום בתל אביב הטיל עונש קל של עבודות שירות וקנס של 4,000 שקל על האחראים באתר העבודה שבו נפל אל מותו העובד אור פליסיאן. עונשים קלים אלו מעבירים מסר שלילי שחיי הפועלים הם הפקר...".
מ"קו לעובד" נמסר, "היום נוספו שני הרוגים למניין ההרוגים בתאונות עבודה בבניין ובכך מגיע מניין העובדים שנהרגו בתאונות עבודה בענף הבניין בשנת 2019 ל-45. זאת לעומת 38 עובדים שנהרגו בענף הבניין בשנה החולפת. רק לפני שנה נראו הדברים אחרת. דצמבר 2018 התאפיין באפס הרוגים. חודש לפני כן, בנובמבר, נחתם הסכם בין ההסתדרות למשרד האוצר שמטרתו הייתה שיפור בטיחות העובדים. המסר מצד כלל הגורמים, הרשויות ואיגודי העובדים, היה של אכפתיות שמשמעותה תהיה הרתעה. שנה אחר כך ואין זכר לדברים. יו״ר ההסתדרות מתנער מאחריותו לבטיחות העובדים, לא מוטלים עיצומים על קבלנים בשל ליקויי בטיחות, אתרי בנייה בהם נהרגים עובדים נסגרים ליומיים בלבד ונפתחים שוב ללא כל בדיקה של הליקויים והאם תוקנו. חקירת התאונות דלה עד מאוד. לכך יש להוסיף כי מרבית סעיפי ההסכם בין ההסתדרות לאוצר (ראו קובץ מצורף נכון לנובמבר) לא הושלמו או יושמו. ישראל בדרך למערכת בחירות נוספת, והעובדים ממשיכים בחייהם לשלם על היעדר מדיניות ומשילות".