בלעדי לכלכליסט
נייקי עזבה את הרצליה לטובת מגדל מידטאון בת"א
אחרי קרוב לשני עשורים שבהם שכן מטה החברה בבניין של גב ים בהרצליה פיתוח החליט מטה הנהלת נייק בישראל לעבור לקומה ה-44 במגדל מידטאון בת"א; דמי השכירות יעמדו על כ-1.8 מיליון שקל בשנה
לאחר כ-17 שנים שבהם שכנו משרדי חברת נייקי ישראל בבניין גב ים באזור התעסוקה של הרצליה פיתוח, העבירה לאחרונה החברה את משרדיה למגדל מידטאון בדרך מנחם בגין בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי הנהלת נייקי חתמה לאחרונה על הסכם להשכרת הקומה ה-44 במגדל, המשתרעת על שטח של 1,500 מ"ר, ובתמורה לדמי שכירות חדשיים של כ-100 שקל למ"ר. כלומר, עלות השכירות השנתית צפויה לעמוד על כ-1.8 מיליון שקל, לפני דמי ניהול.
- מידת הנעליים של ילדיכם גדלה במהירות? נייק משיקה "תוכנית מנויים" לילדים
- מהנייקי הראשונות ועד נעלי הראפרים: הסניקרס היקרים בעולם מוצעים למכירה
- 173 יצרניות נעליים במכתב לטראמפ: "די למלחמת הסחר"
פרוייקט מידטאון, אוכלס בשנת 2018 במתחם "המע"ר הצפוני" – רצועה צרה התחומה בין נתיבי ואיילון ודרך בגין שבה מקודמים כיום מספר פרוייקטי ענק, בעיקר של משרדים. הפרויקט כולל צמד מגדלים בני 50 קומות. האחד משמש למגורים ובו 338 דירות, והשני כולל שטחי משרדים בהיקף של 75 אלף מ"ר. שני המגדלים בנויים מעל מתחם מסחר ושטחי ציבור. יש לציין כי רוב השטחים נמכרו על ידי החברות היזמיות, קנדה ישראל אלקטרה נדל"ן ויורוקום נדל"ן לרוכשים פרטיים, והם אלו אשר משכירים את שטחי המשרדים במגדל.
נייקי פעלה בהרצליה מאז 2002, אז מיקמה החברה את משרדי ההנהלה בבניין גב ים ברחוב שנקר הסמוך לכביש החוף. החברה שכרה בתחילה כ-800 מ"ר ומאז שכרה שטחים נוספים בבניין, כך שבסיכומו של דבר כיום החברה מחזיקה בשטח הקרוב ל-1,500 מ"ר בדומה לשטח ששכרה במידטאון. חנות התצוגה הממוקמת גם היא בבניין בהרצליה נותרה במקומה.
נייקי מעסיקה כ-50 עובדים במטה, ובשלב זה לא ידוע על כוונות התרחבות. הסיבה למעבר היא ככל הנראה רצון החברה לעבור לתל אביב, לבניין חדיש יותר. בחודש אפריל האחרון דווח על התפטרותו של שחר הירש - מנכ"ל נייקי ישראל לאחר 3 שנים בתפקיד.
מדובר בשלב נוסף במגמה המתעצמת של מעבר חברות מאזור התעסוקה של הרצליה פיתוח לאזורי המשרדים המבוקשים של תל אביב. ניתוח שבצעה לאחרונה חברת יועצי הנדל"ן אינטר ישראל מצא כי מגמה זו הביאה לירידת מחירים של 7% במחירי השכירות הממוצעים באזור התעשייה במהלך החציון הראשון של 2019. מנגד, בת"א חלה עליה בשיעור של כ-3% בתקופה זו.
הסיבה היא בעיקר תחרות של חברות ההייטק הקטנות והסטארטאפים על הטאלנטים הצעירים בתחום. יותר ויותר חברות מבינות כי מבחינת הצעירים המיקום האטרקטיבי ביותר הוא בת"א, בעדיפות לאזורים בעלי נגישות גבוהה. צעירים אלה מתגוררים בת"א ולא רוצים לעבוד במקומות אחרים אשר גם צפויים לגזול מהם זמן הגעה רב יותר בבוקר. על פי הערכה, המגמה צפויה להתעצם בעשור הבא. הצפי הוא שבחמש השנים הקרובות יתווספו לתל אביב כ־1.27 מיליון מ"ר של שטחי משרדים, מהם כ־315 אלף מ"ר ב־2020.