$
נדל

יורדים מהגג: אלקטרה יוצאת מפרויקט מידטאון

הקבוצה מנהלת משא ומתן מתקדם למכור את חלקה בשטחי המסחר שבמגדלים הסמוכים לקריה בתל אביב לשותפה, ישראל־קנדה, תמורת כ־130 מיליון שקל

גולן חזני 07:0420.03.19

חברת אלקטרה שבשליטת האחים מייקי ודני זלקינד, מנהלת מו"מ מתקדם למכירת חלקה בשטחי המסחר שלפרויקט מידטאון בתל אביב, לשותפה הבכירה בפרויקט - ישראל־קנדה שבשליטת אסי טוכמאייר וברק רוזן.

 

 

כיום מחזיקה אלקטרה ב־25% מכ־17 אלף מ”ר שטחי המסחר שנותרו בידי השותפות, לאחר שמכירת שטחי המגורים והמסחר בשני מגדלי הפרויקט הושלמה כמעט כליל. עם השלמת העסקה, תחסל אלקטרה, שהיתה אחת משלוש יזמיות הפרויקט, את אחזקותיה בו. סכום העסקה המוערך: 130-120 מיליון שקל.

 

מנכ”ל אלקטרה איתמר דויטשר. העדפה למימוש רווחים מנכ”ל אלקטרה איתמר דויטשר. העדפה למימוש רווחים

 

ארנסט אנד יאנג בפנים

 

פרויקט מידטאון ממוקם במתחם מרכז העסקים הראשי (מע"ר) הצפוני של תל אביב: רצועת קרקע באורך של ק"מ, התחומה בין נתיבי איילון ממזרח ודרך בגין ממערב. מלבד מרכז עזריאלי הוותיק שבדרום המתחם, כולל המתחם פרויקטים רבים בשלבים שונים של תכנון והקמה, בהם מגדל עזריאלי הרביעי, פרויקט "טאון", גם הוא של עזריאלי, ומגדלי הצעירים שבונה קבוצת חג'ג'.

 

פרויקט מידטאון כולל שני מגדלים בני 50 קומות כל אחד, שאוכלסו לפני כשנה. האחד המיועד למגורים, ובו 337 דירות, כבר שווק במלואו, והשני בייעוד לתעסוקה כולל שטחי משרדים בהיקף של 75 אלף מ"ר. במגדל זה רכשה חברת ארנסט אנד יאנג 21 קומות לפני חמש שנים בסכום של 342 מיליון שקל. רשת חללי העבודה וויוורק מחזיקה גם היא בשלוש הקומות העליונות במגדל.

 

עוד כולל הפרויקט שטחי מסחר נרחבים, בהיקף של 17 אלף מ"ר, שהם למעשה החלק המרכזי שנותר בידי השותפות. השוכר המרכזי בו יהיה מועדון זאפה ששכר כ־3,000 מ"ר ויקים בו את המועדון הגדול ברשת, על חשבון המיקום ברמת החייל. שוכרים נוספים הם רשתות הפארם סופר פארם ו־BE ורשתות של מועדוני כושר.

 

בעלי ישראל־קנדה אסי טוכמאיר וברק רוזן. מעוניינים להשביח את הנכס בעלי ישראל־קנדה אסי טוכמאיר וברק רוזן. מעוניינים להשביח את הנכס צילום: אריק סולטן

 

גישות שונות לנדל”ן

 

המגעים על המכירה מתקיימים לאחר שבסוף 2018 רכשה ישראל־קנדה את חלקה של השותפה השלישית בפרויקט, חברת יורוקום נדל"ן (37.5%) מידי הכונס שמונה לחברה לאחר ששקעה בחובות, עו"ד חגי אולמן, תמורת 150 מיליון שקל. רוזן וטוכמאייר היו גם אלה שגייסו את שאול אלוביץ', בעל השליטה הקודם ביורוקום, להשקיע בפרויקט ולהצטרף אליהם כיזם נוסף. בסופו של דבר, בעקבות שקיעת החברה בחובות, הם רכשו את מניותיו במחיר זול יחסית.

 

במועד סמוך, רכשה החברה גם את בית יורוקום שבמתחם הבורסה ברמת גן, גם מידי נושי יורוקום - הבנקים הפועלים, דיסקונט ומזרחי, תמורת 67 מיליון שקל.

 

מכירת המניות מצד אלקטרה בפרויקט מצביעה על גישות שונות של שני השותפים הוותיקים, שמחזיקים יחד גם בפרויקט נדל"ן גדול בסנט פטרסבורג ברוסיה. בעוד שישראל־קנדה מאמינה ביכולת שלה להמשיך ולהשביח את הפרויקט, ולהשכיר את השטחים המסחריים שבו, ומעוניינת להשלים הקמת בית מלון של 120 חדרים במקום, הרי שאלקטרה, בניהולו של איתמר דויטשר, מעדיפה לממש את הרווחים מהפרויקט ולצאת עוד לפני סיומו. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x