אורי דורי, מוותיקי ענף הבנייה, מת בגיל 75
דורי נחשב לאחת הדמויות הבולטות בענף הבניה בישראל ואף שימש כנשיא התאחדות הקבלנים; ב-2011 מכר את השליטה בחברת הביצוע א.דורי לגזית גלוב והיה בין המרוויחים הגדולים מכך; בתפקידו האחרון שימש כיו"ר מכון התקנים
אורי דורי, גדול קבלני ישראל נפטר ממחלת הסרטן בגיל 75. דורי שנחשב לאחת הדמויות הבולטות בתחום הבניה בישראל הוא בוגר הנדסה אזרחית מהטכניון, וסא"ל במילואים אשר השתתף כצנחן במלחמת ששת הימים על הקרב לשחרור ירושלים. במהלך שנות פעילותו שימש כנשיא התאחדות הקבלנים, כיו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים - הראשון שלא הגיע מענף התעשייה, ובשנותיו האחרונות היה יו"ר מכון התקנים. דורי נשוי ואב לשלוש בנות.
את פעילותו הנדלנית החל דורי ב־1978, כאשר רכש חברת בניה שהתפרקה, הוא הקים את מרכז חורב, אחד משני הקניונים הראשונים בחיפה, ולאחר מכן נבחר לבנות גם את הגרנד קניון ואת קניון לב המפרץ בעיר. בשנות התשעים בלט בביצוע פרויקטים רבים לטובת גלי העליה מבריה"מ לשעבר. בהמשך הקים דורי פרויקטים רבים ברחבי הארץ ובהם: מגדלי האופרה, רוב מגדלי פארק צמרת, ובהם מגדלי YOO, W, מנהטן ואקירוב, קניוני השרון, רחובות ולב המפרץ (כיום Cinemall) בחיפה, מלונות שרתון סיטי טאואר ברמת גן והולידיי אין, מוריה, דן והנסיכה באילת, בסיס האימונים של גולני, ועוד כ־40 אלף דירות, בין היתר בשכונת ממילא בירושלים, בשכונות מגדלי היוקרה במערב ראשון לציון, ובחיפה, פתח תקווה, שדרות, מודיעין, נתניה, רמת גן, ובשכונת רמת אביב. דורי היה בין הבודדים ששרדו כקבלן ביצוע.
ב־1993 א.דורי שבבעלותו הונפקה בבורסה וכללה מספר זרועות: דורי בנייה, חטיבת ייזום שפעלה בעיקר במזרח אירופה; וחטיבת התשתיות והאנרגיה. בשנת 2007 רכשה גזית גלוב מחצית מהחברה, וב-2011 מכר דורי את הבעלות על החברה לשותפו, יו"ר ובעלי גזית גלוב חיים כצמן ובתמורה ל-82 מיליון שקל. למרות הקושי בהיפרדות מהחברה, ברבות הימים היה דורי המרוויח הגדול מהעסקה היות והחברה נקלעה לקשיים אשר הובילו לפירוקה ולרכישתה על ידי איש העסקים עמוס לוזון. לאחר המכירה המשיך לפעול דורי בתחום העסקי באמצעות חברת אודור.
נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק מסר: "אורי דורי היה מעמודי התווך של ענף הבנייה בישראל. ביותר מ-40 שנות פעילות הוא יזם, תכנן, בנה ותרם תרומת ענק למשק ולחברה בישראל. אורי זכה, ובצדק, לכינוי: האיש ששינה את קו הרקיע של ישראל. הוא היה שילוב נדיר של איש חזון ובולדוזר של ביצוע. בחזונו קבע אורי כבר בשנות ה-70 כי על ישראל להפוך למדינה הבנויה כמדינה מערבית, תוך שילוב חכם של בנייה מודרנית בנוף הארץ הזו. לא מעט ספקנים היו בין מבקריו שחשבו, כי מדינת ישראל לעולם תישאר מאחור בתחום הבנייה. אך הוא הוכיח שצדק. לאורך השנים הרבות בפועלו, היה סמן ימני שמשך מעלה ומעלה את הענף בישראל לקפיצות דרך גדולות ביכולות הביצוע וברמה הטכנולוגית שלו. אורי היה מזיגה נדירה של יושר ומנהיגות שאינה נפוצה לצערנו. לא הפתיע איש כאשר נבחר לנשיא התאחדות הקבלנים והבונים, היא התאחדות בוני הארץ. בתקופתו ביצע אורי בהתאחדות מהפיכה, כשקבע מחדש את מבנה הפעילות שלה, וחיזק מאוד כוחה והשפעתה על מקבלי ההחלטות מכל הדרגים בענף. או כמו שמישהו אמר לי היום: 'כשאורי היה נכנס לחדר כולם היו מחכים לשמוע מה יש לו להגיד'. את התוצאות של חוכמתו ותשוקתו ליצור, לבנות ולייצר מציאות טובה יותר אפשר לראות בכל פעם שמרימים את העיניים, כמעט בכל עיר בישראל. זו המתנה שהוא הותיר לכולנו וכאן ההזדמנות נוספת שלנו לומר לו תודה".
מ"מ מנכ"ל מכון התקנים הישראלי, אילן כרמית: "מכון התקנים המום וכואב את לכתו של יו"ר דירקטוריון המכון מר אורי דורי. אורי היה איש חזון וערכים. הוא היווה דוגמה ומופת לסובבים אותו ותרם רבות למכון התקנים. כל מי שהיה בסביבתו של אורי הוקסם מהידע הרב ומהרצון שלו לתרום לחברה. מכון התקנים הישראלי איבד מנהיג שידע להוביל, להשפיע ולסייע והכל בהתנדבות מלאה. יהי זכרו ברוך".