$
נדל"ן עולמי

בקרוב בתל אביב? בועת הנדל"ן מתקררת בכל העולם - מלונדון ועד סידני

בבלומברג ערכו רשימה של ערים גדולות בעולם שבהן נרשמות ירידות מחירים של בתים. מחירי הנדל"ן בלונדון מושפעים מהחששות סביב הברקזיט, בבייג'ינג הגבלות המדינה הביאו להקפאת מכירות ואפילו במנהטן יורדים המחירים בגלל עודף דירות

שירות כלכליסט 16:3501.08.18
מלונדון ועד סידני, מבייג'ינג ועד ניו יורק - ובקרוב גם בתל אביב? אם אתם לא מאמינים שגם בישראל עשויים מחירי הדיור לרדת בשיעור  משמעותי, תבדקו את מחירי הבתים בחלק מהערים המבוקשות ביותר בעולם שנמצאים במגמת ירידה.

 

 

 

שינויי מיסוי שנועדו לצנן את הביקוש, ותנאי נוקשים יותר למשכנתאות הם בין הגורמים העיקריים שעזרו לערער את שוק הנדל"ן ברחבי העולם. לפי קרן המטבע העולמית, למגמה זו עלולות להיות השלכות רוחב משמעותיות, וירידות מחירים עשויות להתפשט ממדינה אחת למדינה אחרת.

 

 

 

 

בסוכנות בלומברג מיפו את ירידות המחירים שנרשמו בכמה מהערים היוקרתיות ביותר בעולם.

 

לונדון: ירידה במכירות

 

שכונת קנזינגטון, לונדון שכונת קנזינגטון, לונדון צילום: בלומברג

 

המחירים בבירת בריטניה מתחילים לרדת על רקע החששות סביב הברקזיט, ההאטה בכלכלה והמחירים הגבוהים שפוגעים בביקוש. נרשמה כבר ירידה בנפח המכירות ונכסים רבים יותר מוצעים למכירה על רקע השינוי בסנטימנט. על פי נתוני חברת הנדל"ן סאבילס (Savills ) המחירים של נכסים בשכונות הנחשבות ביותר של לונדון ירדו ב-18% מאז טיפסו לשיא ב-2014, כשחלק מהבתים איבדו כשליש מהשווי שלהם. במקביל, הקבלנים החלו בבניית מספר שיא של דירות יוקרה, כך שנוצר עודף של דירות פנטהאוז בשווי מיליוני ליש"ט בעיר שסובלת ממחסור כרוני בדיור.

 

בייג'ינג: הקונים ממתינים

 

 

פינוי-בינוי בבייג'ינג פינוי-בינוי בבייג'ינג צילום: AFR

 

המאמצים של הממשלה בסין להילחם במחירי הנדל"ן הגבוהים מדי הובילו להקפאה של מכירות ולירידת מחירים. הממשלה הטילה מעל 30 הגבלות, ביניהן הקשחת התנאים לקבלת משכנתא, שעזרו להוביל לשפל במכירות האזוריות. כעת חלק מהקבלנים מציעים בתים חדשים למכירה במחירים נמוכים משל בתים קיימים. מכשולים נוספים צפויים בדרך – בבייג'ינג מעוניינים להעלות את מלאי הדירות להשכרה, להגביר את הדיור בר השגה וכמות הנכסים בסבסוד ממשלתי. בעקבות זאת, קונים פוטנציאלים רבים מעדיפים לחכות עם הרכישות המתוכננות.

 

סידני: הסוף ל-FOMO

 

פרבר ברצ'גרוב, סידני פרבר ברצ'גרוב, סידני צילום: רויטרס

 

מחירי הבתים בעיר הגדולה באוסטרליה נמצאים במגמת ירידה בשל שילוב של גורמים, ביניהם הגבלות על האשראי, מחסור בדיור בר השגה והפסקת ה-FOMO (הפחד לפספס). הבהלה להשגת נתח שוק גרמה לרגולטורים לפעול נגד הלוואות מסוכנות והובילה את הבנקים להחמיר בדרישות. בעקבות זאת, קשה יותר להשיג הלוואות, בייחוד לאותם משקיעים שגרמו לעליות המחירים. לפי נתוני חברת המחקר Demographia, המחירים בסידני הם השניים הגבוהים ביותר בעולם ביחס להכנסות, כך שגם המחסור בדיור בר השגה נתן את אותותיו.

 

מנהטן: קונים בררנים

 

 

מנהטן מנהטן צילום: shutterstock

 

מכירות הבתים באזורים היקרים ביותר בניו יורק רשמו ירידות זה שלושה רבעונים רצופים, כך שהקונים מרשים לעצמם להיות בררנים לנוכח הגידול במלאי והחששות שהמחירים טיפסו גבוה מדי, מהר מדי. בסוף הרבעון השני של השנה הוצעו למכירה קרוב ל-7,000 דירות, עלייה של 11% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. לעומת זאת, המכירות נפלו ב-17% למעט יותר מ-2,600 יחידות. בכל זאת הקבלנים ממשיכים להציף את השוק בדירות יוקרה חדשות. בעקבות זאת נרשמו ירידות מחירים: המחיר החציוני של בית שנמכר ברבעון השני היה נמוך ב-7.5% לעומת השנה שעברה ועמד על 1.1 מיליון דולר.

 

טורונטו: תמרורי אזהרה 

 

טורונטו טורונטו

 

טורונטו היא דוגמה לכך שמחירי הדיור יכולים להתאושש במהירות אחרי נפילה, אך צפויות בעיות עתידיות כמו מתיחות בסחר עם ארה"ב, והאפשרות של העלאות ריבית נוספות. מחירי הבתים מחקו את מרבית הירידות שספגו מאז טיפסו לשיא באפריל השנה שעברה. הביקוש ממשיך להיות גבוה מההיצע על אף מאמצי הממשלה לפעול נגד רכישות ספקולטיביות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x