פרסום ראשון
עיריית ת"א עצרה הריסת בית ליסין מחשש לאסבסט, ואח"כ חידשה את האישור
אתמול החלה חברת לוינשטיין בהריסת המבנה ברחוב ויצמן, והיום הוציאה הרשות לאיכות הסביבה את הצו, לאחר שהקבלן לא ביצע את הצעדים הנדרשים להריסת מבנה אסבסט. אחה"צ היא חידשה את האישור בתנאי להפעלת אמצעי בטיחות
הרשות לאיכות הסביבה של עיריית תל אביב הורתה הבוקר (ג') לחברת המדל"ן לוינשטיין לחדול מעבודות הריסתו של בית ליסין המיתולוגי ברחוב ויצמן. זאת בשל חשש שבמבנה קיימים אלמנטים העשויים אסבסט, בהם צינורות, פתחי אוורור ותריסולים. עבודות הריסתו של המבנה החלו אתמול, לקראת הקמת מגדל יוקרה במקום.
עם זאת, אחה"צ היא חידשה את האישור בתנאי להפעלת אמצעי בטיחות.
- בית ליסין בת"א נמכר לחברת גינדי-פרידמן בכ-270 מיליון שקל
- מנכ"ל אזורים : "סיכוי נמוך למכירת בית ליסין לטדי שגיא"
"בתוקף סמכותי אני נותן צו מינהלי זה לעניין אסבסט, לאחר שנוכחתי כי במתחם בית ליסין קיים מפגע אסבסט כהגדרתו בחוק", נכתב בצו, "מפגע אסבסט עלול לסכן את הבריאות ואת הסביבה וחלה עליך חובה לפי חוק לנקוט אמצעים למניעה, צמצום וסילוק של מפגע האסבסט".
ל"כלכליסט" נודע כי מי שהביא לידיעת העירייה את דבר קיומו של האסבסט במקום, היו התושבים המתגוררים בסמוך אשר הבחינו בצינורות בולטים היוצאים מן הבניין ונראים כעשויים מאסבסט.
יש לציין כי החוק דורש ביצוע צעדים מיוחדים בעת הליכים של הריסת מבנים אשר עשויים בחלקם מאסבסט בלב סביבת מגורים. בין היתר נדרש קבלן ההריסה ליידע את הציבור המתגורר בסמוך בהליך מספר ימים מראש, הרטבת המבנה בטרם ההריסה, וכן לבצע גידור במרחק של עשרות מטרים מהמבנה אשר ימנע כניסת עוברים ושבים.
לדברי התושבים המתגוררים בסמוך, צעדים אלה לא ננקטו. בעיריית תל אביב אמרו כי היתר ההריסה כלל דרישה כי צעדים אלה יינקטו, אך היזם לא נקט בהם, ולכן הוצא צו הפסקת העבודה.
מחברת לוינשטיין, המשמשת כחברת הביצוע למגדל ובכלל זה אחראית על ההריסה, נמסר כי האלמנטים העשויים מאסבסט במבנה הם מינוריים, וכי מדובר בשני צינורות בודדים המצויים בחזית הבניין: "היתר לביצוע העבודות הוצא ע"י עיריית תל אביב כחוק, וכלל את אישור כל הגורמים הנדרשים ובכלל זה של הרשות לאיכות הסביבה. עצירת הריסה של מבנה מסוכן באמצע, בלב אזור עירוני, וכל זאת בשל שני צינורות שאולי עשויים מאסבסט, מהווה צעד מסוכן ביותר, החושף כעת את הסביבה כולה לסכנות בנפש וברכוש. מדובר בצעד נמהר, אשר אינו מביא בחשבון סכנות אלה".
תגובת עיריית תל אביב: "בסביבות השעה 5 אחה"צ היום, אישרה העירייה את המשך העבודה, בכפוף להרטבת קירות המבנה, כיסוי הפסולת ביריעות פוליאתילן והתקשרות מיידית עם קבלן מורשה לסילוק האסבסט והטמנתו".