$
חדשות נדל

דורשים פיצוי: בעלי קרקעות חקלאיות מערערים נגד פסיקת המחוזי בנושא הפשרת קרקעות

פסיקת ביהמ"ש המחוזי שניתנה בחודש שעבר קבעה כי תוכנית מתאר הפוגעת בפוטנציאל ההפשרה של הקרקע לא תזכה את בעלי הקרקע בפיצוי

נמרוד בוסו 09:2429.01.18

בעלי קרקעות חקלאיות שנפגעו מפסיקת בית המשפט המחוזי שניתנה בחודש שעבר, שלפיה פגיעה בפוטנציאל ההפשרה של קרקע אינה מזכה את הבעלים בפיצוי, הגישו בשבוע שעבר ערעור לבית המשפט העליון.

 

לדברי עו"ד יהושע דיאמנט, המייצג את בעלי הקרקעות, זהו הערעור הראשון המוגש על פסיקתה של השופטת זהבה בוסתן, ורבים עוד יוגשו בשבועות הקרובים.

 

"יש להניח כי העליון יאחד את הדיון בכל הבקשות וידון בכולם, ובסופו יוציא תחת ידיו הלכה ברורה בסוגיה חשובה זו למאות אלפי בעלי מקרקעין, הכוללת בתוכה תביעות פיצויים של למעלה מ־5 מיליארד שקל".

  

עו"ד יהושע דיאמנט. דרושה הלכה ברורה עו"ד יהושע דיאמנט. דרושה הלכה ברורה צילום: מירב בן לולו

 

פסק הדין של השופטת בוסתן הציב רף גבוה מאוד של ודאות תכנונית לביסוס תביעת פיצויים של בעל קרקע חקלאית. בכך דחתה כ־70 ערעורים של בעלי קרקע חקלאית שטענו כי נפגעו מתוכנית המתאר שאושרה למחוז המרכז. לטענתם, התוכנית פגעה באפשרות לפתח את קרקעותיהם.

 

המערערים חולקים על קביעת המחוזי כי שווי הקרקע בייעודה החקלאי היה ספקולטיבי, וטוענים כי בית המשפט המחוזי כלל לא בדק מה היה שווי הקרקע במצב שקדם לתוכנית הפוגעת: "ראוי שהוועדה ובית המשפט יקבלו חוות דעת של שמאי מייעץ או מכריע לצורך קביעת קיומו של אותו ‘מרכיב ספקולטיבי עמום’”.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x