חברי קבוצת הרכישה יונייטד שרונה דורשים החזר כספי
חברי דור ב' של הקבוצה טוענים: הסתירו מאתנו נתונים על הפרויקט
מדובר ב־13 חברי קבוצה המוגדרים כדור ב', היות שהצטרפו לקבוצה בין החודשים פברואר־יולי 2017, יותר משנה אחרי שהקבוצה זכתה במכרז לקרקע בשרונה. לטענתם, כאשר חתמו על ההסכמים להצטרפות לקבוצה הוצגו בפניהם אומדנים, דו"ח אפס וחוות דעת נוספות אשר בהמשך התברר להם כי חלקם היו בלתי מקצועיים ושקריים.
כך למשל לגבי הערכת העלויות טוענים התובעים, כי חברי הנציגות כבר ידעו את מצבה הכספי האמיתי של הקבוצה בעת שהחתימו אותם והוא היה גרוע בהרבה בהשוואה לחוות הדעת שהוצגו להם.
מחיר הרכישה של חברי הקבוצה מדור ב' היה גבוה משמעותית מזה של חברי דור א', אך לטענתם מחיר זה היה צריך להיות מחיר "סגור" אשר מבטיח להם מחיר סופי לדירה. לטענתם, כבר בעת החתמתם ידעו חברי הנציגות ועורכי הדין כי מחיר היחידות צפוי לחרוג בעשרות אחוזים (כ־40% על פי דו"חות שמאיים) מהמחיר שעליו חתמו. מהתביעה עולה, כי עלויות מימון הקבוצה זינקו משיעור של 10% לשיעור של 34%. בתחילה נדרשו לשלם הון עצמי בשיעור של 52% לטובת השלמת רכישת הקרקע, 10% נותרים היו אמורים לשמש למימון והיתר — 38% לעלויות בניית היחידה. "אולם בשל חוסרים בכספים, נאלצו התובעים, להשלים הון עצמי של 86.5%, כלומר להוסיף מכיסם 26.5% נוספים ממחירי היחידות שרכשו, כך שכל שנותר לבנייה הינו 14% בלבד".
עוד נכתב בתביעה, כי הם נתונים מאז אוגוסט 2017 לאיומים מצד הנתבעים, הפחדות, ודרישות דורסניות תוך בקשות לתשלום לעוד ועוד כספים שאין להם. לטענתם מסכום של 43 אלף שקל למ"ר שאותו שילמו עשוי לזנק המחיר לכ־60 אלף שקל למ"ר, "סכום העולה על סכומי שוק מקובלים, וזאת על פרויקט שאולי וייבנה בעוד 9-7 שנים לפחות". לשם השוואה, חברי הקבוצה מדור א' שילמו 23 אלף שקל למ"ר בלבד.
עו"ד ניר סברוב ממשרד שניצר, גוטליב מסר בתגובה: התביעה תתברר בבוררות בפני השופטת גרסטל. על פניו נראה כי מדובר בתביעה כללית ובלתי מבוססת של מספר מצומצם של שותפים, שכל מטרתה להביא לפיצוי בלתי מוצדק של אותם שותפים על חשבון שותפים אחרים. יש להצר על כי יש כאלו הסבורים שערכאות משפטיות הן הפתרון לבעייתם. אנו סבורים שהם טועים ופוגעים קשות בעצמם. מה שברור הוא שהתביעה לא תעצור את קידום הפרויקט".