WeWork בבעלות הישראלי אדם נוימן היא מחזיקת המשרדים הגדולה ביותר בלונדון
על פי נתוני חברת הנדל"ן קושמן אנד ווייקפילד, החברה מחזיקה ב־241 אלף מ"ר בבירה הבריטית. רק הממשלה מחזיקה ביותר שטחי משרדים בעיר. אנליסטית: "איש לא יכול לעמוד בקצב הצמיחה של WeWork". שווי החברה נאמד ב־20 מיליארד דולר
ענקית שיתוף חללי העבודה WeWork הפכה לשוכרת המשרדים הגדולה ביותר במרכז לונדון - כך על פי נתונים שפרסמה חברת הנדל"ן קושמן אנד ווייקפילד.
- רשמית: Wework קונה את פלטפורמת המפגשים המקצועיים Meetup
- גם עבודה, גם לימודים: WeWork קונה בית ספר לתכנות
מאז 2012 שכרה WeWork יותר חללי עבודה בעיר מאשר כל חברה אחרת, 2.6 מיליון רגל רבוע בחישוב מצרפי (241.5 אלף מ"ר). בכך הפכה חברת השיתוף גם למחזיקת המשרדים הגדולה ביותר בבירה הבריטית אחרי הממשלה.
שווייה של WeWork, שמיצובה בתחום הנדל"ן המסחרי מתחזק והולך בערים כמו ניו יורק ולונדון, מוערך ב־20 מיליארד דולר.
WeWork החלה את דרכה ב־2010 כחלל שיתוף עבודה טרנדי שכוון לחברות סטארטאפ של דור המילניום והציע מודל של דמי חבר במקום שכירות. כיום היא עובדת עם חברות גדולות יותר, אשר להן היא משווקת תנאי עבודה גמישים. בלונדון, החברה שוכרת חללים בהיקף גדול פי שניים כמעט מגוגל, שבמהלך חמש השנים מאז 2012 שכרה 1.3 מיליון רגל רבוע בחישוב מצרפי (120.7 אלף מ"ר). אמזון ודויטשה בנק שכרו מיליון רגל רבוע (92.9 אלף מ"ר) ו־0.9 מיליון (83.6 אלף מ"ר), בהתאמה.
"האם הם ניצחו במרוץ מבחינת היקפים?", אמרה בשיחה עם ה"פייננשל טיימס" איליין רוסאל, ראש מחלקת מחקר בתחום המשרדים בקושמן אנד ווייקפילד. "כן, אני לא חושבת שמישהו יכול לעמוד בקצב הצמיחה שלהם", השיבה רוסאל לעצמה.
מתחרים בתחום הנדל"ן בלונדון הופתעו מקצב ההתרחבות של WeWork, זאת לאחר שדריסת הרגל שלה בשטח הסיטי לבד הוכפלה ב־2017. בה בעת, עלתה התהייה עד כמה הצמיחה הזו היא בת קיימא והאם שוק המשרדים הלונדוני ישמור על מעמדו גם אחרי הברקזיט – עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי.
ההצלחה של WeWork יצרה גל של חברות מתחרות. ספקים של חללי עבודה גמישים, שמאפשרים תקופות שכירות קצרות יותר לעומת המודל המקובל, הסתערו על נדל"ן מסחרי ברחבי לונדון ב־2017 ומחזיקים כעת ב־20% מהשטחים המושכרים בבירה, זאת בהשוואה ל־8.5% שנה קודם לכן, כך לפי נתוני קושמן אנד ווייקפילד. בערים אחרות ברחבי הממלכה, השיעור הממוצע של שכירויות במודל הגמיש קפץ ל־7.5% מכלל הפעילות ב־2017 לעומת 2% בלבד ב־2016.