ממחר: מפקחי הבניה ברשויות המקומיות בעיצומים - לא יאפשרו לקבל טופס 4
המפקחים מוחים על כך שתיקון לחוק התכנון והבנייה שנועד לשפר את ההתמודדות עם עבירות בנייה, הוכן באופן חד צדדי ללא שיתוף יחידות הפיקוח על הבנייה ברחבי ארץ ומבלי שהוכן סקר לבחינת כח האדם ומשאבים הנחוצים ליישום התיקון לחוק
ועד הפעולה שמייצג את מפקחי הבנייה בהסתדרות החליט על סכסוך העבודה. בשעה האחרונה הסתיימה ללא הצלחה פגישה שקיימו נציגי הוועד וההסתדרות עם אבי כהן, מנהל היחידה הארצית לאכיפת חוקי הבנייה, ובעקבותיה הוחלט על העיצומים.
המפקחים מוחים על כך שתיקון לחוק התכנון והבנייה (תיקון 116) שנועד לשפר את ההתמודדות עם עבירות בנייה, הוכן באופן חד צדדי על ידי היחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבנייה במשרד האוצר ללא שיתוף יחידות הפיקוח על הבנייה ברחבי ארץ ומבלי שהוכן סקר לבחינת כח האדם ומשאבים הנחוצים ליישום התיקון לחוק.
את התיקון לחוק קידם אבי כהן, כאמור מנהל היחידה הארצית לאכיפת חוקי הבנייה. ב-2015 עברה היחידה יחד עם מנהל התכנון ממשרד הפנים, למשרד האוצר. לעומת זאת, מפקחי הבנייה הם זרוע ביצועית של ועדות מקומיות לתכנון ובנייה ומקבלים את שכר מהרשויות המקומיות. כלומר נוצר מבנה דו ראשי, בו היחידה הארצית לאכיפת חוקי הבניה אחראיית על היבטים רגולטורים בעבודת המפקחים, ואילו הרשות המקומית ולמעשה משרד הפנים אחראים על התקינה וכח האדם. "80% מהמפקחים עדיין לא למדו את משמעות התיקון לחוק" אומר אינג' אריאל קמרט, מנהל הפיקוח על הבנייה בעיריית חולון וחבר בוועד הפעולה של המפקחים. "במצבת כוח האדם אני עמוס לגמרי, והיום באים ואומרים לי שהוסיפו לי עוד צווים ועוד בירוקרטיה שתגזול הרבה זמן. יש מסכת של פעולות חדשות שמשלשות את פרק הזמן להוצאת צו מנהלי".
קמרט מספר כי בחודשים האחרונים התקיימו דיונים עם כהן ואנשי היחידה הארצית אך "כל פעם שהצפנו הבעיות הם לא הבינו אותן. הבנו שאנחנו מדברים עם אנשים שלא מכירים את העבודה, ולא בדקו את משמעות התיקון החדש לחוק".