$
נדל

בלעדי לכלכליסט

עתירה: כחלון מינה מקורב לתפקיד תכנוני

תושב בית ג’אן טוען כי ראיון שערכה לו ועדת איתור לתפקיד יו”ר ועדה מרחבית לא נועד אלא להכשיר מינוי של פעיל מפלגת כולנו. האוצר: "התבלבלנו בשם הוועדה"

אמיתי גזית 06:5004.12.17

נכה צה"ל תושב היישוב הדרוזי בית ג'אן עתר לבג"ץ נגד שר האוצר משה כחלון, מינהל התכנון ונציבות שירות המדינה בטענה כי אישרו את מינויו של פעיל מפלגת כולנו מושון גבאי לתפקיד יו”ר ועדה מרחבית לתכנון ובנייה מעלה גליל, אף שתנאי המכרז אוסרים על זיקה פוליטית לשר האוצר.

 

העותר סמיר והבה שימש בעבר כיו"ר הוועדה המרחבית שפלת הגליל. בעתירתו, שהוגשה לפני כשבועיים באמצעות עו"ד קייס נאסר, טען כי ראיון שאליו הוזמן בחודש יולי האחרון והבה, בפני ועדת איתור לתפקיד בראשות יו"ר מטה הדיור אביגדור יצחקי, לא היה אלא מצג שווא שנועד להכשיר בדיעבד את מינוי מקורבו של כחלון.

 

בשטח השיפוט של הוועדה המרחבית לתכנון ובנייה נכללות שש רשויות מקומיות: המועצה האזורית מעלה יוסף, המועצה התעשייתית מגדל תפן והמועצות המקומיות כפר ורדים, שלומי, ינוח ג'ת וכסרא סמיע. על מינויו של גבאי חתום כחלון באופן אישי. והבה דורש כי מינויו של גבאי לתפקיד יו"ר הוועדה המרחבית ייפסל על רקע פעילותו כיו"ר מטה הבחירות של כולנו במגזר הערבי.

 

 

מושון גבאי, יו”ר ועדה מרחבית מעלה גליל מושון גבאי, יו”ר ועדה מרחבית מעלה גליל צילום: הוועדה המרחבית "מעלה הגליל"

 

עתירתו של והבה הוגשה לבג"ץ חודשים ספורים לאחר ששני יושבי ראש ועדות מרחביות נוספות, דורון אוזן וציון סוקי, התפטרו ממשרת יושבי ראש הוועדות המרחביות שרונים ומזרח השרון. זאת בעקבות עתירה של התנועה לאיכות השלטון בה נטען כי השניים הסתירו את זיקתם הפוליטית לכחלון במסגרת ההליכים למינויים ולכן מינויים פסול.

 

על פי העתירה הנוכחית, ביולי 2017 מטה הדיור שלח לווהבה מייל שכותרתו “מועמדות ליו”ר ועדה מרחבית מעלה הגליל”, ובו הנחיות וטפסים להגשת מועמדות. בעקבות זאת זומן לראיון לוועדת האיתור בירושלים, בראשות יו"ר מטה הדיור באוצר אביגדור יצחקי. באוגוסט קיבל הודעה ממינהל התכנון שוועדת האיתור החליטה להמליץ על מועמד אחר לתפקיד יו”ר הוועדה המרחבית מעלה גליל.

 

לאחר שפנה כמה פעמים בבקשה לקבל לידיו את פרוטוקול ועדת האיתור, נמסר לו לבסוף כי המלצת הוועדה הועברה לשר האוצר בעל פה ולכן אין פרוטוקול. פניות נוספות לשר האוצר, ליו"ר מטה הדיור, למינהל התכנון ואף ליועץ המשפטי לממשלה, שבהן קבל על חוסר החוקיות שבמינויו של גבאי, נותרו לטענת והבה ללא מענה.

 

לפני חמישה ימים קיבל והבה מכתב מבאת כוחו של גבאי, עו"ד ענת באור־פרל, ולפיו "לא הוקמה כל ועדת איתור לתפקיד כלשהו בוועדה מעלה הגליל, ולא ברור למרשי כיצד הונחה העותר להגיש מועמדות בוועדה זו". במכתבה מבקשת באור־פרל למחוק את גבאי מהעתירה שהגיש והבה, שכן גבאי "מכהן בתפקיד כבר כשנתיים מכוח מינוי חתום על ידי שר האוצר". באור־פרל ממשיכה וטוענת כי "ביולי 2017, המועד בו התעניין העותר בהגשת מועמדות, לא הוגשה או נדונה כל מועמדות של מושון גבאי, בשים לב לכך שתפקיד יו"ר הוועדה המרחבית מעלה הגליל כבר מאויש בהצלחה זה שנתיים".

 

בשיחה נוספת שערך "כלכליסט" עם עו"ד באור־פרל היא השיבה לשאלה אם אכן היה גבאי פעיל של מפלגת כולנו: "זו לא שאלה רלוונטית. המינוי בוצע כדין ב־2016 ומעולם לא חלקו על חוקיותו משום טעם".

 

משרד האוצר: “טרם נבחנו כלל טענות העתירה. לא פורסם הליך תחרותי כלשהו למעלה הגליל, אלא למעלה נפתלי בלבד. העותר השתתף בהליך זה ובסופו נבחרה מועמדת אחרת. בחלק ממסמכי ההליך נפלו מספר טעויות סופר בשם הוועדה, ובטעות נכתב ‘מעלה הגליל’ במקום ‘מעלה נפתלי’. עם זאת, המועמדים ידעו שהם השתתפו בהליך איתור לוועדת מעלה נפתלי”.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x