עוד מוסד מיתולוגי בת"א ייהרס השבוע: קולנוע אלנבי
מבנה הקולנוע שהוקם ב-1937 נרכש ע"י חברת "מאיר עיני ישראל מניבים", ועל המגרש יוקם בניין מגורים בן 6 קומות. בשנות ה-90 שכן בו המועדון המפורסם "אלנבי 58"
עוד מוסד מיתולוגי מחיי התרבות של תל אביב ייעלם השבוע. מחרתיים (ג') בלילה ייהרס "קולנוע אלנבי" שעומד ברחוב אלנבי 58. ביצוע ההריסה תתבצע ע"י חברת "בני וצביקה".
במקום מבנה הקולנוע ייבנה בניין מגורים בן 6 קומות עם 35 דירות בגודל מוצע של 50 מ"ר ודירת גג אחת גדולה שתשתרע על פני כל הקומה השישית.
הבניין נרכש לפני כ-10 שנים על ידי חברת "מאיר עיני ישראל מניבים", בבעלות אנשי עסקים יהודים ממרוקו, תמורת כ-20 מיליון שקל. בעלי החברה הצליחו להשיג שינוי יעוד מבניין לשימור לבניין מגורים. בעבר נשקלה אפשרות לבנות במקום מלון בוטיק.
קולנוע אלנבי הוקם ב-1937 בתכננו של שלמה גפשטיין, אדריכל ועיתונאי ילדי אודסה שעלה לארץ באמצע שנות ה-20 של המאה הקודמת. בספרה של ניצה מצגר-סמוק "בתים מן החול" שעוסק באדריכלות הסגנון הבינלאומי בתל-אביב 1948-1931 (הוצאת משרד הביטחון, בשנת 1994) ציינה המחברת לטובה את קולנוע אלנבי לטובה כבניין "חריג", שנוכחותו הדרמטית ברחוב מורגשת עד היום.
קומת הקרקע נועדה במקור לשמש לובי, אבל שנה אחרי פתיחת הקולנוע היא הוסבה לחנויות ושיכנה בין השאר את בית הקפה הנודע "חפציבה". משום כך הועברה הכניסה הראשית לחזית הדרומית והופרדה מן השטח המסחרי. האולם הראשי של הקולנוע - שנקרא בתחילת הדרך "רמון" - היה גדול במיוחד וכלל יציע. התוכנית המקורית שונתה כמה פעמים ולבניין שתיכנן גפשטיין נוספה קומה.
בשנות ה-80 הוא ננטש. בשנת 1994 הפך קולנוע אלנבי למועדון "אלנבי 58". רל נדל, מבעליו של המועדון סיפר לפני כמה שנים כי "אלנבי היה חלל מדהים למועדון. הוא היה חריג מאוד בגודל ובגובה שלו, ובאמצע שנות ה-90 זאת היתה 'יציאה' לעשות מועדון בתוך קולנוע. אנחנו התאהבנו במיקום, הרגשנו שקורה משהו מדהים במשולש של שינקין, המלך ג'ורג' ואלנבי וחיפשנו את הדרך שלנו להשתלב בזה". אחרי 6 שנים הוא נסגר בעקבות מדיניות עיריית ת"א להקים מתחמי בילוי מחוץ למרכז העיר.