משפחת נוימן: " אין סיכוי למצוא דירה ראויה ברמת גן או גבעתיים"
קרן (41), גל (41), ענבר (5 וחצי) ורותם (3 וחצי); ב־2010: קרן וגל גרו בדירת 2 חדרים בהרצליה, שעליה שילמו שכירות של 2,400 שקל בחודש. הם היו אז נשואים קצת יותר משנה. קרן עבדה בתחום ההייטק וגל עזב את עולם הפרסום לטובת עבודה כגנן בגן ילדים; ב־2017: בני הזוג קנו דירה ברמת גן וגרים בשכירות בחדרה. קרן עובדת באבן קיסר וגל מנהל תפעול בחברה בהרצליה
תזכורת מהמפגש הקודם ב־2010: "כשקרן הכירה אותי גרתי בדירת 2.5 חדרים של 70 מ"ר בגבול של רמת גן ובני ברק. קניתי אותה כאקט אסטרטגי", סיפר לנו גל. "תיארתי לעצמי שהרחוב יתחרד וערך הדירות יעלה, וזה מה שקרה. קניתי ב־450 אלף שקל ומכרתי ב־900 אלף שקל. אבל פה נתקעתי: כדי לעבור לרמת גן ולגדול בחצי חדר הייתי צריך עוד 400 אלף שקל".
מה השתנה מאז?: "כשנה לאחר הכתבה המקורית קנינו דירה ישנה ברמת גן בכ־1.3 מיליון שקל. אנחנו משכירים אותה ב־4,500 שקל", סיפרה לנו קרן. "היום אנחנו שוכרים דופלקס ישן של 4 חדרים בחדרה ומשלמים עליו 4,000 שקל בחודש. ההכנסה מהדירה שאנחנו משכירים מכסה את השכירות שלנו ובאמצעות היתרה אנחנו משלמים את המשכנתא".
איך קניתם את הדירה?: "הכסף מהדירה בבני ברק היווה הון עצמי לדירה שיש לנו היום. לקחנו משכנתא קטנה עם החזר חודשי של כ־1,700 שקל. אנחנו יודעים שנעמוד בתשלומים ונשמור על רמת החיים שלנו".
מה היה התכנון המקורי? גל: "רצינו לגור בגבעתיים או ברמת גן, אבל ברמת המחירים הנוכחית אין שום סיכוי שהיינו מוצאים דירה ראויה. קרן במקור מחדרה וההורים שלה עוזרים לנו מאוד בטיפול בבנות".
טיפ לזוגות צעירים? "להמתין. הנכסים הם כמו ברזל היום. אני רואה את הדור שלי, מה קרה לו. רובם לקחו סכום גדול מאוד מההורים וסכום גדול מאוד למשכנתא ונוצר מצב שבו לנכדים לא יישאר. תזוזה של הריבית כלפי מעלה יכולה לגרום למשפחות רבות לקרוס כלכלית".
מילה על המחאה החברתית "המחאה היתה מעורבת בגורמים פוליטיים ולא היה לה נושא ברור, ולכן היא לא עשתה את האפקט. גם רואים שמוביליה הם בעלי משרה פוליטית היום".
ומה דעתכם על מחיר למשתכן? "הדעה שלנו לא חיובית. המחירים גבוהים ואנחנו לא מוצאים שם משהו אטרקטיבי".