כפר סירקין לבג"ץ: אחת הקרקעות עליהן מתוכננות 4,000 יח"ד במסלול המואץ - היא בבעלותנו
אגודת כפר סירקין והעמותה להגנה על מחנה סירקין מבקשות מבג"ץ לבטל את הכרזת קבינט הדיור על 2 מתחמים באזור שלהם פוטנציאל לבניית 12 אלף דירות. טוענות: המדינה יכולה להכריז על מתחם מועדף לדיור רק אם 80% מהשטח הוא בבעלותה
- עיריית פתח תקווה עתרה לבג"ץ נגד העברת תוכנית סירקין לותמ"ל
- קבינט הדיור העביר תוכניות לבניית 30 אלף יחידות דיור למסלול התכנון המהיר
- קבינט הדיור קבע: תוכנית הענק בכפר סירקין תקודם במסלול המהיר של ועידות התכנון
הכרזת הקבינט ביוני השנה אפשרה לרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לקדם את התכנון של המתחמים במסלול המואץ בותמ"ל (ועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור), במקום המסלול הרגיל בוועדה המחוזית.
העותרות חוזרות על טיעונים שהושמעו בתקופה האחרונה כי התוכניות יגרמו לעומסי תנועה וכי הן לא מציעות פתרונות תחבורתיים מספקים. אך לצד טענות אלה, מעלה אגודת כפר סירקין טיעון חדש לפיו קרקע של אחד המתחמים שעליו מתוכנן לבנות 4,000 דירות, הוא בבעלות האגודה ולא בבעלות מדינה.
על פי החוק, המדינה יכולה להכריז על מתחם מועדף לדיור רק אם 80% מהשטח שבו הוא בבעלות מדינה. כפר סירקין טוענת כי האגודה רכשה אתה קרקע בשנות ה-30
של המאה הקודמת אך אפשרה לרשום אותה בבעלות קק"ל ממניעים ציוניים.
משנת 2009 מנהלת האוגדה מאבק משפטי במטרה להכיר בכך כי היא הבעלים של 84% מהקרקע. מהעתירה עולה כי בהליך המשפטי הזה המדינה הודתה שהאגודה השתתפה ברכישה ההיסטורית של הקרקע. לאור זאת טוענת האגודה כי ההכרזה על המתחם כמועדף לדיור אינה חוקית ויש לבטלה.
ההליך המשפטי בו מתבררות הזכויות של כפר סירקין בקרקע עדיין בעיצומו, ולפיכך טוענים בכפר סירקין כי קידום התכנון במתחם באופן מואץ היא ניסיון של רשות מקרקעי ישראל לקבוע עובדות בשטח.