$
חדשות נדל

הדרישה החדשה: עוד קומות בכיכר המדינה בת"א

בעלי הקרקע היוקרתית הגישו לעירייה בקשה ל"תוספת כחלון" המאפשרת להגדיל ב־20% את שטח המגורים - עוד 5 קומות לכל מגדל

דותן לוי 06:5621.08.17

בעלי הקרקע בכיכר המדינה בתל אביב מבקשים מהעירייה להוסיף קומות למגדלים המתוכננים להיבנות במקום היקר ביותר במדינה. בבקשתם הם הסתמכו על “חוק כחלון” מ־2015, המאפשר להוסיף 20% לשטח מבני מגורים. מדובר בתוספת בנייה של 8,050 מ"ר עיקרי וכ־4,500 מ"ר שטחי שירות, שתאפשר להגדיל את מספר הדירות בשלושת הבניינים ל־555. כיום מאושרות לבנייה 453 דירות במסגרת התוכנית. מבחינת גובה המגדלים, מדובר בתוספת של חמש קומות, כך שגובהם יגיע ל־45 קומות.

 

 

 

תושבים המתנגדים לבנייה בכיכר מספרים כי הבחינו בבקשה להגדלת היקף הבנייה במגדלים לגמרי במקרה, במודעה שפורסמה בעיתונות. תלונתם העיקרית היא שגם בתוכנית הקודמת שהוצגה אין מענה תחבורתי להיקף כה גדול של יחידות דיור, וכעת התוכנית החדשה עם תוספת יחידות הדיור וביטול המנהרה שתוכננה במקום תגרום לקטסטרופה תחבורתית בכל הסביבה.

 

“כיכר המדינה היא הלב של צפון־מרכז תל אביב, וכל מהלך בה משפיע על חייהם של מאות אלפי אנשים באזור”, אומרת מאיה יעקבס ממטה המאבק למען בינוי שפוי בתל אביב שהוא חלק ממטה מאבק ארצי בנושאי תכנון. “מדובר כבר כיום ברובע הצפוף ביותר, עם כמות השטחים הפתוחים הקטנה ביותר, ותוספת יחידות הדיור היא מהותית. על העירייה להציג חוות דעת של עומסי התחבורה והחניה הצפויים באזור כולו בעקבות השינויים הצפויים בכיכר ולקיים הליך פומבי נאות. מדובר במחטף היות שטרם התקבלה החלטה על התוכנית שבהפקדה. ההתנהלות לא תקינה, לא שקופה ולא דמוקרטית בשום מובן”.

 

הדמיית המגדלים. המתנגדים דורשים חוות דעת על עומסי התחבורה הצפויים הדמיית המגדלים. המתנגדים דורשים חוות דעת על עומסי התחבורה הצפויים הדמיה: 3DVISION הדמיות ממוחשבות

 

 

כיכר המדינה משתרעת על שטח של 45 דונם בבעלות פרטית, כאשר שלושת המגדלים צפויים להיבנות מול הרחובות ז'בוטינסקי ושני חלקי רחוב ויצמן. עוד מתוכננים חניונים תת־קרקעיים ל־3,000 מקומות, מתוכם 900 ישמשו את הציבור בתשלום. כן מתוכנן מבנה ציבורי בשטח עצום של 25 אלף מ"ר, שייבנה על פני עשר קומות ויתפוס תכסית קרקע בשטח של כ־8.5 דונם. עד כה טרם נקבע ייעוד הבניין. לאחר הבנייה צפוי להישאר לטובת הציבור שטח פתוח של כ־26 דונם. המתנגדים לתוכנית טוענים בין היתר כי מתוך 241 עצים כיום, התוכנית משמרת 17 עצים בלבד ברחוב ז'בוטינסקי.

 

קרקעות כיכר המדינה כוללות 54 חלקות, שנרכשו ב־1942 מחברת שיכון עממי. ב־1969 אושרה תוכנית בניין ערים (תב”ע) לבנייה מסיבית בכיכר ובסביבותיה. במשך שנים התעכבה הבנייה בכיכר בשל תהליך של איחוד וחלוקה בין הבעלים הרבים. בשנות השמונים הוצעה תוכנית לשינו ייעוד הקרקע בכיכר לציבורית, אך הבעלים התנגדו, בג”ץ קיבל את התגדותם והתוכנית נגנזה.

 

התוכנית הנוכחית אושרה בוועדה המקומית לתכנון ובנייה בתל אביב בנובמבר 2015. זאת 75 שנה לאחר שהחלו לקדם אותה בעלי הקרקע, שמספרם עומד היום על כ־200.

 

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "הנושא טרם נדון בוועדה המקומית, ועל כן כלל השיקולים לא הובאו לבחינה. מדובר בפרסום של היזם במסגרת בקשה להיתר בנייה על פי חוק התכנון והבנייה. תוכן הפרסום ומועדו נעשים על דעת היזם בלבד ואינם תלויים בוועדה המקומית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x