הסכם גג ראשון בעיר חרדית: 12.5 אלף יח"ד יתווספו לאלעד
ההסכם יאפשר להגדיל את האוכלוסייה בעיר מ-45 אלף תושבים ל-100 אלף תושבים; במקביל צפוי לקום בעיר אזור תעסוקה ומסחר בשטח של 150 אלף מ"ר במטרה למשוך חברות הייטק לאזור
משרד השיכון חתם על הסכם גג ראשון עם עיר חרדית. שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, הודיע, כי הממשלה החליטה על הסכם גג שצפוי להכפיל את אוכלוסייתה של העיר אלעד. מדובר בהסכם גג לבניית 12.5 אלף יח"ד בעיר אשר צפוי להיחתם בימים הקרובים.
- הסכם גג לבניית 11 אלף דירות בבאר יעקב
- נחתם הסכם גג בעכו: כ-17,800 יחידות דיור ייבנו בעיר עד 2021
- נחתם הסכם גג לבניית 5,200 דירות באור יהודה
כיום מונה העיר אלעד כ-45 אלף תושבים וההסכם צפוי להגדיל את היקף התושבים לכ-100 אלף תושבים. כמו כן ההסכם מציג את התפיסה של האוצר ולפיה 20% מבין מיליון הדירות שצריכות להיבנות ב-20 השנים הקרובים, צריכות להיות של הציבור החרדי.
אחת השאלות שעולות בעקבות הסכם כזה היא כיצד תשרוד עיר חרדית ללא אזורי תעסוקה שיאפשרו לה לשרוד כלכלית. לפני כחצי שנה נחנך בעיר כביש גישה צפוני חדש, ששחרר חסם להקמת אזור תעסוקה ומסחר בלב העיר, בן כ-150 אלף מ"ר. לפי העירייה, היתרי הבנייה לשטחים אלו יינתנו בחודשים הקרובים, ושיווק הקרקעות בו, בידי רשות מקרקעי ישראל, יחל בקרוב. בעירייה מתכננים למשוך לעיר חברות טכנולוגיה וההיי טק ולשלב בהם את תושבי העיר. עוד ציינו בעיריה, כי באלעד שיעור התעסוקה בקרב האוכלוסייה הוא הגבוה במגזר החרדי, ועומד על כ-75%.
בנוסף, ועדת הגבולות של משרד הפנים החליטה על הקמת אזור תעסוקה משותף לעיר ולמועצה האזורית דרום השרון, בין כביש 444 לבין כביש 6, בו צפויים לקום כמיליון וחצי מ"ר של מסחר ותעסוקה.
במקביל להסכם באלעד, אמר גלנט, כי בקרוב תהיה פריצת דרך בנוגע ליישוב החרדי רכסים, שתוכנית בניין העיר שלו (תב"ע) היתה תקועה במשך 28 שנה. "בתוך חודשים אחדים הצלחנו להתגבר על הקשיים והמורכבויות ברכסים", אמר גלנט, "והתכנית עתידה לקבל תוקף בקרוב מאוד."