$
חדשות נדל

משתחררים מהחכירה לקק"ל: 140 אלף יירשמו כבעלים

זאת בעקבות הסכם חילופי קרקע גדול בין רמ"י לקק"ל, כאשר האחרונה העבירה לרשות 32 אלף דונם עליהם בנויות הדירות; המשמעות: הדירות יירשמו בטאבו על שם החוכרים ללא תמורה

אמיתי גזית 17:3806.07.17

רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) וקק"ל השלימו אתמול (ד') עסקת חילופי קרקע ענקית: קק"ל העבירה לרמ"י 32 אלף דונם שעליהם בנויות 140 אלף דירות, וקיבלה בתמורה שטח בתולי בגודל זהה בנגב. המשמעות: 140 אלף הדירות יירשמו בטאבו על שם בעליהן ללא תמורה, וכך הם יתנתקו מהבירוקרטיה של רמ"י. "הם מתנתקים לגמרי, לא יצטרכו לעשות שום פעולה מול רשות מקרקעי ישראל", הסבירה אתי בן עטר מנהלת אגף בעלות ורישום ברשות.

 

 

 

ביתם של רוב תושבי המדינה נבנה על אדמות בבעלות המדינה, במסגרת הסכם חכירה, בדרך כלל ל-99 שנה. את קרקעות המדינה מנהל רמ"י, ולכן כל פעולה שמתבצעת על הקרקע דורשת את אישורה, ולעתים קרובות כרוכה בתשלום - למשל בהעברת בעלות, בקבלת משכנתא, ברישום הערת אזהרה בטאבו ובבקשה להיתר בנייה.

 

יו"ר קק"ל דני עטר יו"ר קק"ל דני עטר צילום: עמית שעל

 

 

ב-2009 קיבלה הממשלה החלטה על רפורמה במקרקעי ישראל שנועדה לחסוך את הבירוקרטיה הזו ולצמצם את החיכוך של האזרחים עם רמ"י. במסגרתה הוחלט כי הבעלות על דירות בבנייה רוויה, ובתים נמוכים במגרשים שגודלם עד 280 מ"ר תעבור ללא תמורה לבעלי הדירות.

 

 

 

 

כאמור, בין הקרקעות שמנהל רמ"י יש כאלה שבבעלות המדינה, אך יש גם כאלה השייכות לקק"ל. רמ"י מנהלת אותן בהתאם להסכם של קק"ל עם המדינה, אך הבעלות עליהן היא של קק"ל. מי שביתו בנוי על קרקע כזו לא היה יכול עד עתה ליהנות מהרפורמה, בעקבות החלפת הקרקעות גם הבעלות על אותם 140 אלף נכסים תעבור לדיירים.

 

 

 

חשוב להדגיש כי העברת הבעלות ורישום הזכויות בטאבו יבוצעו באופן ממוחשב ללא צורך במעורבות של הדיירים. רמ"י שולחת בשבועות האחרונים מכתב ובו הסבר על המהלך. אם לאחר 60 יום ממועד המשלוח לא מתקבלת תגובה מבעלי הבית, הרישום יבוצע אוטומטית. על פי בן עטר, זו "העסקה הכי גדולה במסגרת הרפורמה לחילופי קרקע בין קק"ל למדינה. זהו הליך ממוחשב בהיקף שלא היה בעבר, בדרך כלל בשנה אנחנו מעבירים בסביבות 40-30 אלף נכסים, כך שרישום של 140 אלף נכסים זה המון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x