$
חדשות נדל

פתח תקווה: למרות התנגדות העירייה התמ"א לשכונת רמת ורבר אושרה

עיריית פ"ת סירבה לאשר תוכנית תמ"א בשכונת רמת ורבר ממזרח לביה"ח בילינסון, בטענה כי בכוונתה להציג תוכנית חלופית לבנייה במקום. אך ועדת הערר קבעה כי אין סיבה לפגוע בדיירים שרוצים חיזוק לבניינים ואישרה את התוכנית

דותן לוי 07:1316.03.17

ועדת הערר המחוזית מרכז בראשות עו"ד יריב אבן חיים אישרה בחודש שעבר תוכנית תמ"א 38 בפתח תקווה, בניגוד לעמדת הוועדה המקומית. מדובר בתוכנית של קבוצת גבאי אשר הוגשה לוועדה המקומית פתח תקווה להריסת שלושה בניינים בשכונת רמת ורבר (הסמוכה לציר ז'בוטינסקי ממזרח לביה"ח בילינסון), הכוללים 18 דירות, ולהקים במקומם שני בניינים חדשים במקומם על פי תמ"א 38/2.

 

התוכנית נדחתה לפני כשנה על ידי הוועדה המקומית שהתנגדה לה בטענה כי קיימת תוכנית כוללת להתחדשות של כל רמת ורבר, שבמסגרתה יוקצו גם שטחים לטובת הציבור. בעקבות זאת הודיעה העיריה על הקפאת מתן ההיתרים באזור באמצעות סעיפים 78־77 לחוק התכנון והבנייה, המאפשרים לרשות המקומית להציג תוכנית חלופית, אולם נכון למועד הדיון סעיפים אלו טרם פורסמו על ידי הרשות.

 

עו"ד ענת בירן, המייצגת את קבוצת גבאי, ציינה בדיון בערר כי הוועדה המקומית לא אישרה את הפרויקט למרות שסעיפים 78־77 לא פורסמו בפועל גם אחרי תהליך שנמשך שלוש שנים. מי שנפגע הם הדיירים שמעוניינים בתמ"א ורוצים לחזק את דירותיהם. תהליך כולל של פינוי־בינוי יכול להימשך עשר שנים ויותר. הוועדה המקומית מדברת על תוכנית בשטח של 600 דונם, ואין זה הגיוני לעכב תוכנית על פני 2.7 דונם שהוגשה על פי כל הקריטריונים.

עיריית פתח תקווה עיריית פתח תקווה צילום: ערן גרנות

 

בוועדת הערר המחוזית קיבלו את הערר ופסקו כי "היה על הוועדה המקומית לדון לגופו של עניין בבקשה ולקבל החלטה לגופו של עניין. במועד שבו התקיים הדיון בפני הוועדה המקומית, ולמעשה עד היום, לא פורסמו תנאים בהתאם לסעיף 78 לחוק, הנוגעים למגבלות שיש להטיל במסגרת הכנת תוכנית להתחדשות עירונית ברמת ורבר. יתר על כן, רק לאחרונה קיבלה הוועדה המקומית החלטה בעניין תנאים שיחולו לפי סעיף 24 לתמ"א 38. תנאים אלה לא כוללים כל התייחסות להחרגת פרויקטים של תמ"א

38 באזור זה, ובפרט במסלול של הריסה ובנייה. לפיכך אין בהם כדי למנוע דיון בבקשה".

 

ועדת הערר אישרה את התוכנית אך דרשה מהיזם לשמר את העצים במתחם ולהפחית את מספר יחידות הדיור ל־63 בהתאם למדיניות הועדה המקומית.

 

מקרים שבהם רשויות מקומית דוחות תוכניות לתמ"א 38 בשל נימוקים של הכנת תוכנית כוללת נהפכו לנפוצים. הטענה המרכזית של הרשות היא כי היא מעדיפה לדחות פרויקטים נקודתיים כדי לתת מענה תכנוני לאזור כולו, הן אם באמצעות הכנת תוכנית מתאר, או הכנת תוכנית רחבה יותר של פינוי בינוי. אלא שבחלק מהמקרים מדובר בתירוץ בלבד, או שמשך הזמן שהרשות עובדת על תוכנית אינו סביר.

 

לאחרונה, ועדות הערר הבינו שאינן יכולות לקבל את טענות הרשות בכל מצב. לדברי עו"ד בירן, בוועדות המחוזיות מבינים שלתושבים מגיע תמ"א 38. "במקרה שלנו הוועדה המקומית בכלל לא דנה בהיבטי תכנון. בערר הבינו שהתוכנית של הרשות המקומית לא מתקדמת ויארכו שנים רבות עד שתושלם. בוועדת הערר החליטו לא להחזיר את התוכנית לדיון בוועדה המקומית – הליך שהיה נמשך כשנה נוספת, אלא בחנו את התוכנית והתייחסו אליה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x