מציאה במנהטן: דירה בבניין בו מתגוררת משפחת טראמפ הושכרה ב-Airbnb ב-350 דולר ללילה
מודעה באתר שיתוף הדירות הציעה לשוכרים הזדמנות חד פעמית להתגורר בשכנות לנשיא ארה"ב והצליחה לחמוק מהרדאר של השירות החשאי ורשות המסים. מדוע היא ירדה בסופו של דבר מהאוויר?
- מטראמפ טאואר ועד מותג הוודקה: כמה באמת שווה הנשיא הנבחר?
- בעקבות מחאת הדיירים: שמו של טראמפ יימחק משלושה בנייני דירות יוקרה בניו יורק
- דיירי מגדל טראמפ מוכנים לשלם מיליון דולר כדי להיפטר מהשם
הדירה הוסרה מהאתר בשבוע שעבר לאחר שהניו יורק טיימס פנה ל-Airbnb לתגובה בעניין. עד אז נראה כי המודעה שפורסמה ספטמבר, הרבה אחרי שהבניין הוסב לשמש כמטה הפעילות של קמפיין דונלד טראמפ לנשיאות, לא עוררה עניין רב מצד התקשורת. בצד הגולשים, לעומת זאת, על פי המודעה, נראה שהדירה זכתה לפופולאריות במיוחד לאחר השבעתו של טראמפ לנשיאות. בניו יורק טיימס מדווחים כי מעל 500 אנשים נכנסו לעמוד המודעה בשבוע לפני שהורדה מהאתר, והדירה הוזמנה כבר למרבית חודשי מרץ, אפריל ומאי.
המודעה הציעה למשכירים הפוטנציאלים הזדמנות חד פעמית: לשכור מקום בבניין שבו מתגוררת משפחת הנשיא ולכן הוא אחד הבניינים המאובטחים ביותר בעולם, כל זאת בלחיצת עכבר אחת.
"חוויה סוריאליסטית, אבל מעניינת"
"למען האמת זו הייתה חוויה סוריאליסטית", סיפר לעיתון מייק לאמב, מהנדס תוכנה מאנגליה ששהה בדירה ביחד עם אשתו בדצמבר. "זה בהחלט היה מעניין", הוסיף וסיפר כי ראה את סגן הנשיא מיק פנס מגיע לביקור מלווה בשיירת מכוניות. הוא השווה את סידורי האבטחה בבניין לאלה הנהוגים בנמלי תעופה, כולל גלאי מתכות ועוד "מעין מכונת רנטגן".
הדירה זכתה לדירוג של 5 כוכבים באתר, ואחת הביקורות הבודדות שפורסמה עבורה היללה את המיקום והנופים, כשאי הנוחות היחידה שצוינה הייתה הבדיקות של השירות החשאי. "ברגע שעוברים אותם בפעם הראשונה, כבר בקושי מבחינים בהם", נכתב.
הדירה היא בבעלותה של לנה ילגינה, שרכשה אותה ב-1998. על פי הדיווח, היא מודיעה לשוכרים כי תפגוש אותם בכניסה ומבקשת שלא יציינו בפני העובדים בבניין שהגיעו דרך מודעה ב-Airbnb.
המודעה אמנם ירדה מהאתר אך בשלב זה עדיין לא ברור כיצד הצליחה ילגינה להשכיר את הדירה לתקופות קצרות של עד 3 לילות, שכן לפי החוק בניו יורק אסור להשכיר את מרבית הדירות בעיר לתקופה של פחות מ-30 יום אם בעל הדירה לא נמצא בעת ההשכרה בביתו. כמו כן, לא ברור כיצד יכול להיות שהשירות החשאי לא היה מודע לפרסום.
"אנחנו לא מגיבים על פעילויות האבטחה שלנו", נמסר מדוברת השירות החשאי.