$
חדשות נדל

בקרוב: קרקעות פרטיות וקרקעות לפינוי בינוי יעברו למסלול המהיר לאישור מתחמי בנייה לדיור

ועדת הפנים דנה בתיקון לחוק הוועדה לקידום מתחמים מועדפים, שהוקמה במטרה לזרז פרויקטי בנייה גדולים על קרקעות המדינה. התיקונים פוטרים את הוועדה להקצות 30% לטובת שכירות ארוכת טווח. דב חנין: "האוצר רואה פחות את שוכרי הדירות"

אביב גוטר 14:0401.02.17

ועדת הפנים בראשות ח"כ דודי אמסלם החלה היום (ד') לדון בתיקון לחוק הוועדה לקידום מתחמים מועדפים (ותמ"ל) שיזם האוצר, לקריאה שנייה ושלישית. בשל תרומתה החיובית של הוראת השעה להגדלת היצע הדירות המתוכננות על קרקעות המדינה, מוצע להרחיב את סוג התוכניות המועדפות לדיור שניתן להביא לפני הוועדה, כך שניתן יהיה להגיש לוועדה גם תוכניות לפינוי ובינוי ותוכניות החלות על קרקע פרטית מרובת בעלים.

 

התיקונים המוצעים פוטרים את הוועדה להקצות 30% בתוכניות מסוג זה לטובת שכירות ארוכת טווח בטענה כי הן אינן כדאיות מבחינה כלכלית ולכן יש להחריג אותן על מנת שיוכלו להיכנס למסלול המהיר בוותמ"ל. על כך עלתה ביקורת מחלק מחברי הוועדה.

  

למשל, עו"ד גיל גן מור, האגודה לזכויות האזרח: "כבר היום יש סעיפי החרגה בחוק שמאפשרים לכלול בפרויקטים במקום 30% דירות להשכרה, פחות. לא צריך ליצור מנגנונים שיאפשרו לוותר על דירות לשכירות. גם בפרויקטים של פינוי בינוי – מאד גרוע שלא מכניסים חיוב בנייה להשכרה במתחמים. זה מאגר הדיור הזול שיש היום".

 

בנייה בנייה צילום: עמית שאבי

 

ח"כ דב חנין: "על החיוב לבנות במתחמי הותמ"ל דירות להשכרה ניהלנו בזמנו מאבק קשה. חשבנו שאם כבר עושים מהלך בנייה ששובר את כללי התכנון הרגילים, לפחות נרוויח דירות לשוכרים ודיור בהישג יד. האוצר לא אהב את זה. הוא רואה פחות את שוכרי הדירות. זו מגמה מדאיגה. האוצר דורש גמישות - שבמקום שאין ביקוש לשכירות, יוכלו לבנות פחות לשכירות. אני דורש שהגמישות תהיה לשני הכיוונים – שבמקום שיש יותר ביקוש לשכירות, תגדילו את האחוזים".

 

עוד על פי הצעת החוק, התנאים להכרזה על קרקע פרטית מרובת בעלים כעל מתחם מועדף לדיור תהיינה אם בקרקע יהיה ניתן לבנות לפחות 1,500 יחידות דיור, מספר הבעלים בקרקע עולה על 50 בכפוף לכך שחלקו של כל אחד מהבעלים אינו עולה על 15%. אמסלם תהה מדוע נקבע מספר בעלים של 50 ואמר: אם רוצים לעודד בינוי גם בקרקעות פרטיות, מה החידוש אם יש בעלים אחד, 20 או יותר מ-50? למה יש מגבלה על מספר הבעלים? אם אתם מתכוונים ללכת על נוסח שמגביל ליותר מ-50 בעלים, תמשכו את החוק. לא רואה סיבה למה לא לאפשר גם לבעלים פרטי אחד, בתנאי שיש שם 750 יחידות דיור. לא מבין את המוסר הכפול".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x