בלעדי לכלכליסט
משפחת דיין מציעה לרכוש את תנופורט של פישמן לפי שווי של 135 מיליון שקל
זאת אחרי שנאמנים מטעם בנק לאומי כבר ניהלו מכרז אחד לפני שבועיים למכירת 69% מהמניות של תנופורט שמשועבדות לבנק לאומי - שהסתיים בניצחון לרני צים שהסכים לשלם 80 מיליון שקל לפי שווי של 125 מיליון שקל
שני הנאמנים מטעם בנק לאומי עורכי הדין אייל רוזובסקי ורונן מטרי כבר ניהלו מכרז אחד לפני שבועיים למכירת 69% מהמניות של תנופורט שמשועבדות לבנק לאומי. המכרז הסתיים בניצחון לרני צים, הבעלים של רשת אופיס דיפו ולשעבר הבעלים של רשת כמעט חינם, שזכה במכרז לאחר שהסכים לשלם 80 מיליון שקל לפי שווי של 125 מיליון שקל.
במכרז הזה גבר צים על חברות הנדל"ן אנגל משאבים ונוגה יזמות וכבר החל לתכנן את אסטרטגיית הפעולה שלו בחברה. אלא שלאחר שהגישו הנאמנים את תוצאות המכרז לבית המשפט, המשיכו להגיע הצעות רכישה נוספות במחיר גבוה יותר. הנאמנים פנו לצים בדרישה שיעלה את המחיר ל-85 מיליון שקל. צים הסכים. אבל גם כאן לא הסתיימה הסאגה.
בזמן שהתיק היה בדיונים בבית משפט הגיחה משפחת דיין והגישה הצעה לרכישת 64% המניות של תנופורט שבידי בנק לאומי תמורת 94 מיליון שקל שמשקף לחברה שווי של 135 מיליון שקל. הנאמנים ינהלו מכרז חדש ביום חמישי הקרוב כשנכון להיום ההצעה של משפחת דיין היא המובילה ולא ברור עדיין אם צים יבחר להעלות את ההצעה שלו. בנוסף, הנאמנים פונים למכור את תנופורט כמקשה אחת (100%) לאחר שבעלי מניות נוספים הודיע כי בכוונתם למכור.
תנופורט היא אחת מתוך ארבעה נכסים שמעמידים כעת הנאמנים מטעם בנק לאומי, עורכי הדין אייל רוזובסקי ורונן מטרי, למכירה בעקבות חוב אישי של פישמן בגובה של 1.8 מיליארד שקל. תנופורט נחשבת לחברה בעייתית, שכן תלויות ועומדות נגדה לא מעט תביעות של צדדים שלישיים לגבי הנכסים, בטענה לבעלות עליהם. בנוסף, מרבית הנכסים נמצאים תחת "שימוש חורג", כלומר אישור זמני שנתנה רשות מקרקעי ישראל לשימוש שאינו בגדר התב"ע של הקרקע - דבר שהופך אותם למסורבלים יותר ואטרקטיביים פחות.
משפחת דיין מחזיקה בנדל"ן למגורים ומניב, בעיקר בגרמניה בהיקפים גדולים של מאות מיליוני יורו. בנוסף פעילה המשפחה בתחום המלונאות ובשנים האחרונות רכשה כמה נכסים בגרמניה בשותפות עם גופים מוסדיים ישראלים. שותף בולט נוסף שלה הוא יקיר גבאי באמצעות חברת גרנד סיטי. המשפחה שומרת על פרופיל נמוך והיא מורכבת מ־12 אחים שאחד מהם, מיקי, מוביל את עסקיה.
תנופורט כוללת בעיקר מחסנים ובתי קירור ישנים במקומות שונים ברחבי הארץ. יש לה חוב בנקאי של 285 מיליון שקל כך שבהתאם להצעות במכרז הנכסים שלה מוערכים בשווי של 430-450 מיליון שקל. תנופורט נחשבת לחברה בעייתית, שכן תלויות ועומדות נגדה לא מעט תביעות של צדדים שלישיים לגבי הנכסים, בטענה לבעלות עליהם. בנוסף, מרבית הנכסים נמצאים תחת "שימוש חורג", כלומר אישור זמני שנתנה רשות מקרקעי ישראל לשימוש שאינו בגדר התב"ע של הקרקע — דבר שהופך אותם למסורבלים יותר ואטרקטיביים פחות.