ת"א: 36 בעלי קרקע רבים על אופן פירוק השותפות
לאחר שבמשך 13 שנה לא הצליחו לממש את התוכנית לבנות שני מגדלי מגורים ברחוב הירקון, מנסים בעלי המגרש לפרק את השותפות ביניהם ולמכור את הקרקע היקרה, אלא שגם כאן מחלוקות בין הצדדים תוקעות את ההליך. היקף ההכנסות המוערך ממכירת הפרויקט – 2.5 מיליארד שקל
סכסוך בין 36 הבעלים של קרקע יקרה בתל אביב מונע מהם כבר 13 שנה לממש בה תוכנית לבניית שני מגדלים, שעל פי הערכת שמאי, ההכנסות ממכירתם יגיעו ל־2.5 מיליארד שקל. כעת מנסים הצדדים להיפרד זה מזה, אך גם בכך הם מתקשים. מדובר במגרש בן 6.4 דונמים, הממוקם בין רחובות הירקון ממזרח, נחמיה בצפון, דניאל בדרום והרברט סמואל במערב. לפי הערכות שונות, מדובר בקרקע היקרה ביותר בתל אביב.
המחלוקת בין הצדדים במשך השנים נסובה על חלוקת הקרקע בין הבעלים. לאחר שלא הגיעו להסכמות הגישו בספטמבר האחרון כמה מבעלי הקרקע תביעה נגד בעלי קרקע אחרים, באמצעות עורכי הדין דורון רוזנבלום ושלומי ברכה, לפירוק השותפות על ידי התמחרות פנימית, כלומר למכור את המגרש לאחד מבעלי הזכויות שיציע את ההצעה הגבוהה ביותר. אלא שמכתב ההגנה שהוגש ביום שלישי השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב על ידי מספר בעלי קרקע, המיוצגים על ידי משרד עו"ד שירן בן עזרא, עולה כי חלקם מתנגד לדרך הפירוק שהוצעה בתביעה, כלומר בעלי הזכויות במגרש חלוקים על אופן פירוק השותפות במגרש.
בכתב ההגנה הם דורשים למכור את המגרש במכירה פומבית למרבה במחיר, כשהתמורה תינתן במזומן או בשווי כסף באמצעות מתן דירות בפרויקט. לטענתם, מאחורי התביעה לבית המשפט עומדים יזמי נדל"ן שניסו לרכוש את הזכויות בשטח מהבעלים בסכום נמוך באופן משמעותי מהשווי האמיתי של הנכס, אך כשלא הצליחו לרכוש את כל הזכויות במגרש, רכשו חלק מהזכויות, שאפשרו להם כבעלי השטח לדרוש את פירוק שותפות.
עוד נטען כי הדרך שבה התובעים מבקשים לפרק את השותפות באמצעות התמחרות פנימית תאלץ את בעלי הזכויות למכור את חלקם לתובעים במחיר נמוך שאינו משקף את מחיר השוק, ובכך יתאפשר לתובעים להשתלט על כל המגרש, ולהתעשר על חשבון יתר בעלי הזכויות. כמו כן הם מתנגדים לבקשת התובעים למנות את עורכי דינם לכונסי נכסים של המגרש מחשש לפגיעה בזכויותיהם בקרקע, והם מבקשים כי למגרש ימונה כונס נכסים אחר, שיפעל לטובת האינטרסים של כלל בעלי הזכויות במגרש.
בעל הזכויות המרכזי במגרש הוא אלי טמיר, המחזיק ב־49% באופן פרטי ודרך חברות שבבעלותו, ויתר בעלי הקרקע מחזיקים כל אחד בשיעורים של 10%-2% מהמתחם.
ב־1993 אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תוכנית לפיתוח המתחם. התוכנית כוללת זכויות לבניית שני מגדלי יוקרה בני 15 אלף מ"ר, הכוללים שטחי מסחר, מתקני ספורט ובריכה, והרחבת רציף הרברט סמואל עד 27 מטר. בצד המערבי של המגרש יוקם מגדל בן 23 קומות, הכולל 105 יחידות דיור שישקיפו לים. התב"ע גם מאפשרת הסבה למלון של 8־5 הקומות התחתונות. בצד המזרחי אושרה הקמת מגדל בן 15 קומות הכולל 70 דירות.