המועצה הארצית אישרה: הפעילות האזרחית של שדה דב תעבור לשטח השדה הצבאי
בכך אפשרה את דחיית סגירת השדה האזרחי מאפריל 2017, לינואר 2019, המועד שבו אמור להיסגר הבסיס הצבאי. המועצה נדרשה לאשר את בקשת שר האוצר כחלון לאפשר, ללא הגשת תוכנית מסודרת, בנייה של מבנים זמניים שישמשו לפעילות השדה האזרחי
המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה היום (ג') את העתקת הפעילות האזרחית של שדה דב, לשטח השדה הצבאי. בכך אפשרה את דחיית סגירת השדה האזרחי מאפריל 2017, לינואר 2019, המועד שבו אמור להיסגר הבסיס הצבאי.
- ניסיון שלישי להתניע את מיזם הענק בצפון ת"א
- ביהמ"ש: ארקיע לא תשלם 52 מיליון שקל למקרקעי ישראל ורש"ת
- פרויקט הענק בשדה דב נועד לעשירים בלבד
המועצה נדרשה לאשר את בקשת שר האוצר כחלון לאפשר, ללא הגשת תוכנית מסודרת, בנייה של מבנים זמניים שישמשו לפעילות השדה האזרחי. הסיבה לכך היא חשש כי הליך אישור התוכניות יהיה ארוך ויסכל את ביצוע התוכנית.
חלק גדול מהשטח שבו שוכן שדה דב הוא בבעלות פרטית, השטח עצום ויש בו מאות בעלי זכויות. לאחר הליך משפטי ארוך שבו תבעו בעלי הקרקע לממש את זכותם, לפנות
את השדה ולבנות בו, גיבשה המדינה הסכם עימם לפיו התחייבה לפנות את השטח ולאפשר קידום תכניות מגורים.
באוקטובר 2012 החליטה הממשלה כי שדה התעופה יפונה עד סוף שנת 2018. כתוצאה מכך פעילות התעופה האזרחית בשדה דב אמורה היתה להיפסק ביוני 2016.
בדיון שנערך בבג"ץ נדחה פינוי הפעילות האזרחית בשדה לסוף חדש אפריל 2017 וכן נקבע כי הפעילות הצבאית תפונה בחדש ינואר 2019. הפעילות האזרחית של השדה אמורה לעבור לנתב"ג, המדינה העבירה לשם כך כ-230 מליון שקל ששימשו להקמת מסלול המראה חדש.
אבל בשנה האחרונה הופעל לחץ כבד להשאיר את השדה, על ידי ראשי עיריות תל אביב ואילת, חברי כנסת וחברת ארקיע, שכן לטענת המתנגדים הוא חיוני לקיומה של העיר הדרומית. בנוסף, לארקיע אינטרסים כלכליים בשדה דב שכן בו שוכן מכון בדק שלה והעתקתו תעלה כסף, וכמו כן בצי שלה מטוסים שלא יכולים לטוס מנתב"ג.
בעקבות זאת גיבש השר כחלון מתווה לפיו הפעילות האזרחית תמשך מתוך השטח הצבאי. כך שמצד אחד נענים לדרישת המתנגדים לא לסגור כעת את השדה, ומצד שני תמנע הפרה של ההסכם עם בעלי הקרקע.